Valmieras Ziņas

Ļaujies rudens garšu ceļojumam Valmieras Restorānu nedēļā

Lasīšanas laiks: 4 min

Krāšņas, smaržīgas un vitamīniem bagātas rudens ražas veltes jau piepilda pagrabu un noliktavu plauktus. Vēss mijkrēslis aiz loga mijas ar siltas gaismas un sveču liesmu piepildītu noskaņu telpās, savukārt prātu un sirdi pārņem svētsvinīgi patriotiskas izjūtas par Latvijas Republikas proklamēšanas svētku gadadienu. Laikā no 10. līdz 20. novembrim aicinām valmieriešus un pilsētas viesus uz Valmieras Restorānu nedēļu, kad ar izmeklētu rudens garšu piedāvājumu priecēs vairāki pilsētas restorāni sadarbībā ar Valmieras novada saimniecībām, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada Tūrisma pārvaldes Tūrisma mārketinga speciāliste Baiba Misiņa.

Valmieras novads ir bagāts ar dažādiem uzņēmējiem un saimniecībām, kur tiek saražots daudzveidīgs produktu un izejvielu klāsts. Cieņā un godā vietējos ražotājus tur arī Valmieras restorānu šefpavāri. Veicinot viņu plašāku atpazīstamību un ilgtspējību, katrs restorāns savā piedāvājumā izcels vienu savu sadarbības partneri – vietējo Valmieras novada saimniecību, tās produkcijai piešķirot īpašu lomu izmeklētajā ēdienkartē. Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs lieliska iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 EUR vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju.

Iepazīsti ēdienkartes!

Restorāns “Akustika” ir vieta ar patīkamu atmosfēru vienā no skaistākajām Valmieras senajām ēkām. Elegantais restorāns apvienots ar kultūrtelpu dažādām muzikālām norisēm, vienuviet savijot kopā vairākus mākslas veidus – kulināro, vizuālo un muzikālo. Akustikas komanda savā Restorānu nedēļas piedāvājumā  akcentēs ekoloģiski audzēta gaļas zīmola “Bauņu bullītis” produkciju. Restorāna vadītājs Uģis Bormanis uzsver: “Ar Jāni Šļaukstiņu sadarbojamies kopš restorāna pirmās dienas, iekļaujot ēdienkartē kvalitatīvu, uzticamas izcelsmes un ekoloģiski tīru gaļu, kas audzēta tepat Matīšos. Viesiem pasniegsim medījuma un liellopa gaļu, papildinot to ar sezonāliem gardumiem, maltītei pieskaņojot garšas izceļošu vīnu izvēli.” Jāpiebilst, ka izvēles variantā būs arī veģetārais piedāvājums. Viss piedāvājums ŠEIT.

“Rātes vārti” ir ģimenes restorāns pašā Valmieras sirdī, iepretim Sv. Sīmaņa baznīcai, ar ilggadēju un bagātīgu pieredzi. Meistarīgā pavāru un viesmīļu komanda parūpēsies par patīkamu atmosfēru un maltīti, viesu garšu kārpiņām liekot aizceļot rudens garšu ceļojumā. Dažādos izpildījumos un kombinācijās varēs baudīt karalisko rudens ogu – ķirbi – no zemnieku saimniecības “Jaunstokas”. “Šī saimniecība jau iepriekš ir mūs iepriecinājuši ar savu rudens ražu, tādēļ ilgi nedomājot turpinām sadarboties” – tā “Rātes vārtu” komanda. Viss piedāvājums ŠEIT.

Valmieras romantiskā Vecpuišu parka ielokā un vēsturiski nozīmīgā Valmieras Paviljona ēkā mājo ģimenes restorāns “Vecpuisis”, kurā saimnieko entuziasma pilnā Sanitas un Jāņa Siliņa vadītā pavāru un viesmīļu komanda. Restorānu nedēļas piedāvājumā viesiem tiks piedāvāta izvēle starp diviem ēdienkartes variantiem, kas labākos Burtnieka ezera lomus ievīs kārdinošā garšu paletē uz šķīvja. “Makšķerēšana ir šefpavāra Jāņa Siliņa aizraušanās un atpūta, kuras laikā nereti tapušas arī idejas jaunām garšām ēdienkartē, tāpēc, izvēloties vietējo saimniecību, likumsakarīgi izvēle krita par labu Normunda Eglīša zvejnieku saimniecībai “Mezgli” – piezīmē Sanita Siliņa. Viss piedāvājums ŠEIT.

Viesnīcas “Wolmar” restorāns ir kā logs uz dabas pasauli, kur flora un fauna savā starpā mijiedarbojas, interjerā caurvijoties pļavas motīviem. Arī šajā restorānu nedēļas piedāvājumā galdā tiks celtas rudens ražas veltes no Latvijas laukiem un dabas, īpaši izceļot zemnieku saimniecību “Kaņepītes”, kura šogad ieguvusi preču zīmes “Radīts Valmieras novadā” lietošanas tiesības. Viesnīcas “Wolmar” saimniece Liāna Dance vēsta: “Tikšanās laikā ar saimniekiem sajutām milzīgu degsmi un lepnumu par savu veikumu.  Mūsu restorāna komanda ar tikpat lielu aizrautību šos bio produktus iekļaus ēdienkartē, izceļot to izmantošanas dažādību. Gatavotie ēdieni būs veltījums Latvijas svētkiem un jums.”  Viss piedāvājums ŠEIT.

Kafejnīca “Ahh-meat” ir omulīga vieta Valmierā, kur sev tīkamā kompānijā ikviens valmierietis un pilsētas viesis var nobaudīt izteiksmīgām garšām piesātinātus turku virtuves ēdienus un dzērienus.  Restorānu nedēļas piedāvājumā ēdienkartē īpašs uzsvars tiks likts uz vietējās Rencēnu pagasta saimniecības SIA “Lizagro” gaļas produkcijas pagatavošanu. Kafejnīcas saimnieks Ahmets Buluts ar sievu Lailu Vaskāni-Bulutu stāsta: “Ēdienkartē īpaši vēlamies izcelt SIA “Lizagro” saimniecību, kuru vada tās īpašnieks Aldis Trēziņš kopā ar sievu un mazo dēlēnu priekšgalā. Aldis ir cilvēks ar labām vērtībām un cieņu pret dabu. Lopkopības saimniecībā viss nepieciešamais tiek pašu audzēts, piekopjot dabai draudzīgas saimniekošanas metodes, kas saskan arī ar mūsu vērtībām.” Viss piedāvājums ŠEIT.

Novembra sākumā Visit Valmiera Facebook lapā norisināsies konkurss, lai noskaidrotu piecus laimīgos, kuri iegūs iespēju baudīt Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājumu divām personām kādā no restorāniem.

Pēc Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājuma baudīšanas aicinām aizpildīt īsu aptauju par savu pieredzējumu interneta vietnē: ej.uz/VRN_2023.  

Uz tikšanos Valmieras rudens garšu ceļojumā!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri