Valmieras Ziņas

Arbūzu gaspačo

Lasīšanas laiks: 3 min

Vai jūs kādreiz esat mēģinājuši arbūzu gaspačo? Tā ir auksta vasaras zupa, kurā tomātus aizstāj arbūzs. Šajā portāla simplyrecipes.com versijā joprojām izmantoti daži tomāti, kas atgādina par saistību ar tradicionālo gaspačo. Arbūzs piešķir šai zupai nedaudz saldenu garšu un aromātu.

Tāpat, kā gadījumā ar tradicionālo gaspačo, zupa garša kļūs tikai labāka, ja jūs to atstāsies uz nakti ledusskapī. Tas ļaus dažādām garšām un aromātiem labāk sajaukties vienā veselumā. Šī ir ideāla viegla maltīte karstā dienā. Jūs varat zupu pagatavot lielā katlā un baudīt to vairākas dienas.

Gatavošanas laiks: 30 minūtes

Sastāvdaļas 6 porcijām

Sastāvdaļu sarakstā ir atsevišķi norādīts daudzums rupji un smalki sagrieztajiem sarkanajiem sīpoliem, paprikai, gurķim, un jalapeno pipariem. Rupji sagrieztos sīpolus, piparus, gurķi un jalapeno piparu atsevišķi sablendē biezenī, savukārt smalki sagrieztos dārzeņus pievieno atpakaļ zupā pēc tam, kad pārējās sastāvdaļas ir sablendētas.

  • 1 sarkanais sīpols – puse rupji sakapāta, puse smalki sakapāta
  • 1-2 sarkanās paprikas – 1/4 rupji sagriezta, 3/4 smalki sagriezta
  • 1-2 nomizoti, no sēklām atbrīvoti gurķi – puse rupji sagriezta, puse smalki sagriezta
  • 1 jalapeno pipars – puse rupji sakapāta, puse smalki sakapāta (vairāk vai mazāk pēc garšas)
  • 2 glāzes sagrieztu svaigu tomātu
  • 6 līdz 7 glāzes sagriezta arbūza
  • 1/4 glāzes sasmalcināta koriandra
  • 1/4 līdz 1/2 glāzes sarkanvīna etiķa (vairāk vai mazāk pēc garšas, atkarībā no arbūza un tomātu salduma)
  • 1 ēdamkarote Košera sāls
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Dekoram

  • Skābais krējums
  • Kubiņos sagriezts avokado
  • Koriandrs

Gatavošana

1. Ielieciet rupji sasmalcināto sīpolu, papriku, gurķi, jalapeno piparu un koriandru jaudīgā blenderī. Neaizmirstiet atlikt malā smalki sakapātos dārzeņus vēlākai izmantošanai! Pievieno arī tomātus un pulsa režīmā sablendē biezenī. Pievieno arbūzu un atkal pulsa režīmā blendē līdz biezeņa konsistencei. Ielej lielā bļodā.

2. Ja jūsu blenderis nav pietiekami liels, vai, ja vēlaties izmantot virtuves kombainu, blendēšanu nāksies veikt vairākos piegājienos. Iegremdēšanas blenderis, visticamāk, nestrādās, jo nav pietiekami daudz šķidruma.

3. Nogaršojiet gaspačo un pievienojiet sarkanvīna etiķi, lai līdzsvarotu arbūza un tomātu saldumu. Atkarībā no tā, cik salds ir arbūzs, un, cik skābi vai saldi tomāti, jums būs nepieciešams pievienot vairāk vai mazāk sarkanvīna etiķi. Tātad, sāciet ar 1/4 glāzes etiķa, un turpiniet pievienot pa ēdamkarotei, līdz esat sasniedzis vēlamo garšu. Pievienojiet pēc garšas sāli un olīveļļu.

4. Iemaisiet zupā smalki sakapātos sīpolus, papriku, gurķi, un jalapeno piparu. Atdzesējiet gaspačo vismaz stundu, bet vislabāk atstājiet to ledusskapī uz nakti, lai zupa iegūst izteiktāku garšu. Pievienojiet vairāk sāli pēc garšas, ja tas nepieciešams.

5. Zupu dekorē ar krējumu, kubiņos sagrieztu avokado un sasmalcinātu svaigu koriandru. Var arī pievienot kubiņos sagrieztu apgrauzdētu maizi.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri