Valmieras Ziņas
Lasīšanas laiks: 3 min

No 26.jūlija līdz 29.augustam Valmieras Kultūras centrā būs apskatāma Valmieras fotomākslinieku izstāde “Sajūti Valmieru”. Izstādē būs redzamas četru fotogrāfu – Armanda Miķelsona, Edgara Vaivada, Oskara Tapinska un Edmunda Mitenieka – fotomirkļos iemūžinātas sajūtas par Valmieru.

Izstādē varēs apskatīt Armanda Miķelsona aerofoto, kur Valmiera redzama no putna lidojuma. “Tā kā manas fotogrāfijas veiktas no putnu lidojuma skata, es varu teikt tā: Valmieru sajūtu caur putnu spārnu vibrācijām, caur viņu dziesmām un treļļiem, caur putnu navigācijas interpretāciju cilvēka prāta uztveres gammā!” saka Armands Miķelsons.        

Edmunds Mitenieks fotogrāfijās iemūžinājis Dzirnavu ezeriņu nakts noskaņās, tiltu pār Gauju un citas zīmīgas Valmieras vietas un apskates objektus. Edmunds Mitenieks: “Pienāk reiz dzīvē brīži, kad mainās visa tava iepriekšējā dzīve, mainās prioritātes un vērtību skala. Ar mani tas notika pirms sešiem gadiem, kad pēc tuva cilvēka zaudēšanas man atvērās acis. Es pasauli ieraudzīju citām acīm, un tad es to sāku iemūžināt, lai varētu arī citiem parādīt. Tik daudzi cilvēki ikdienas steigā neredz, kas notiek viņiem apkārt. Ir arī daudzi cilvēki, kam dažādu iemeslu dēļ nav iespējas klātienē baudīt dabas skaistumu. Ar prieku baudu dabas dažādību un ar prieku dalos arī ar citiem. Ar Valmieru iepazinos pirms gada, no sākuma tā šķita sveša un negribēja mani pieņemt. Līdz kādā rītā, iedams gar Gauju, sapratu, ka kaut kas ir mainījies un es nespēju noticēt savām acīm. Putni dziedāja, dzīvnieki rosījās, pār Gauju vēlās miglas vāli. Un tas viss Valmierā! Pilsētā, kur vienuviet sadzīvo cilvēks ar savu radīto infrastruktūru un Gauja ar savu neskartās dabas daudzveidību.”

Oskara Tapinska fotogrāfijās redzama Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca, Gaujas krasti un tilts pār Gauju. Viņš saka: “Valmieru sajūtu caur foto objektīvu un katru reizi, paskatoties uz fotogrāfiju, to sajūtu, redzu savādāk. Līdz ar to varu teikt, ka Valmiera ir nemitīgā kustībā!”

Izstādē eksponētajās Edgara Vaivada fotografētajos fotomirkļos varēsiet ieraudzīt svētku salūtu, apskatīt Zilā bastiona apkārtni naksnīgās noskaņās, kā arī citus Valmieras skatus. Edgars Vaivads: “Fotografēšana ir mana aizraušanās un mans darbs, kas ļauj iemūžināt mirkli laikā un caur foto aci atklāt ierasto jaunā gaismā. Valmieru es sajūtu caur tās daudzveidību un kontrastiem. Man tā ir pilsēta ne tikai ar gleznaino Gauju un vēsturisko Sīmaņa baznīcu, bet arī ar rūpnīcu ēkām, dzelzceļu un valsts karogu Valmieras televīzijas tornī, manām atmiņām un pilsētas nākotnes iespējām.”.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri