Valmieras Ziņas

Recepte: Toskānas pupiņu zupa

Lasīšanas laiks: 2 min

Ātrai, bet gardai maltītei piedāvājam viegli pagatavojamo Toskānas pupiņu zupas recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 vidēji lieli burkāni, sagriezti biezās šķēlēs
  • 1 liels sīpols, rupji sasmalcināts
  • 1 selerijas kāts, rupji sasmalcināts
  • 1 ķiploku daiviņu, smalki sagrieztu
  • 3 zariņi svaiga oregano
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • Melnie pipari pēc garšas
  • 2 bundžas mazās baltās pupiņas (noskalo un nosusina)
  • 500 ml vistas vai dārzeņu buljona
  • 4 – 5 saujas spinātu lapas, kātiņus noņem, ja cieti
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu oregano, pasniegšanai
  • Olīveļļa, pasniegšanai
  • Rīvēts Parmezāna siers, pasniegšanai

Parmezāna grauzdiņiem:

  • Puse no bagetes maizes, sagriezta plānās šķēlēs
  • Olīveļļa
  • Aptuveni 110 g rīvēta Parmezāna siera

Pagatavošana:

  1. Zupas katlā sakarsē olīveļļu. Kad eļļa karsta, katlā liek burkānus, sīpolus, seleriju, ķiploku, svaigos oregano zariņus, sāli un piparus. Visu apcep, paralēli apmaisot, aptuveni 10 minūtes, kamēr dārzeņi kļuvuši nedaudz mīkstāki un sīpoli caurspīdīgāki.
  2. Uz šķīvja uzber aptuveni 120 g ar baltajām pupiņām un ar kartupeļu mīcītāju pupiņas saspaida. Saspaidīto masu pievieno dārzeņiem. Visu gatavo vēl 2 minūtes.
  3. Atlikušās pupiņas ieber dārzeņu katlā, visu kārtīgi samaisa. Katlā ielej buljonu un visu uzvāra. Samazina uguni, katlam uzliek vāciņu un visu zupu vāra aptuveni vēl 20 minūtes, kamēr burkāni kļuvuši mīksti. No katla izņem oregano zariņus (lapiņas būs palikušas zupā). Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Kamēr vārās zupa, jāpagatavo grauzdiņi. Tosterī vai uz pannas apgrauzdē bagetes maizes šķēlītes, viegli zeltaini brūnas. Kamēr grauzdiņi vēl silti tos aplej nedaudz ar olīveļļu un uzber Parmezāna sieru. Grauzdiņus var uz minūti ielikt krāsnī, lai siers kārtīgāk izkustu.
  5. Zupai pievieno spinātus un visu kārtīgi samaisa, vāra vēl aptuveni 2 minūtes.
  6. Zupu salej bļodās, pārkaisa ar sakapāto oregano un aplej nedaudz ar olīveļļu. Pēc izvēles var pārkaisīt ar Parmezāna sieru. Pasniedz ar Parmezāna siera grauzdiņiem.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri