Valmieras Ziņas

Fotorecepte: Pildīta paprika

Lasīšanas laiks: 2 min

Paprika ir dārzenis, kas ir īpaši bagāts ar C un B grupas vitamīniem, tāpēc to ieteicams lietot uzturā pēc iespējas biežāk. Lai dažādotu paprikas pasniegšanas veidus, Valmieras tehnikuma audzēkne Līga Blausa piedāvā recepti, kurā paprika tiek izmantota kā pamatsastāvdaļa, nevis kā piedeva.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Siers – 70g

Tomāts – 1gab

Paprika –  1gab.

Zaļumi – pēc izvēles

Rīsi – 150g

Šampinjoni – 4 gab

1 (Medium)

Pagatavošana:

1.solis

Liek vārīties ūdeni. Paprikai iztīra sēkliņas un, kad ūdens uzvārījies, to liek vārīties. Vāra tik ilgi, līdz paliek mīksta. Tomātus sagriež kubiņos.

2 (Medium)

2.solis

Pēc tam, liek vārīties rīsus. Noskalo šampinjonus un zaļumus.  Šampinjonus sagriež stienīšos un liek uz pannas apcepties. Kad šampinjoni apcepušies, tiem pievieno kubiņos sagrieztos tomātus.

3 (Medium)

3.solis

Kad rīsi izvārījušies, uz pannas apcep kopā ar šampinjoniem un tomātiem. Tad pievieno garšvielas un samaisa.

4 (Medium)

4.solis

Pēc tam, ar masu pilda paprikas pusītes , pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep līdz paliek brūns.

5 (Medium)

5.solis

Kad paprika gatava un siers apcepies, visu liek uz šķīvja, dekorē ar zaļumiem un majonēzi.

6 (Medium)

6.solis

7 (Medium)

Lai labi garšo !

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri