Valmieras Ziņas

Fotorecepte: Pildīta omlete

Lasīšanas laiks: 3 min

Šodienas brokastu ēdienu gatavo Valmieras tehnikuma topošais viesnīcu speciālists Gvido Freiborns, kurš šo ēdienu iesaka tieši tā iemesla dēļ, ka to var pagatavot ikviens. Tas neprasa lielas zināšanas un daudz laika – tieši tas, kas vajadzīgs steidzīgām, bet gardām brokastīm. Gvido Valmieras tehnikumā izvēlējies apgūt viesnīcu pakalpojumu specialitāti, kas sevī iever arī nodarbības virtuvē un pavāra profesijas pamatu apgūšanu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • 1 majonēze
  • 1 tomāts
  • Neliels gabals šķiņķis vai desa
  • Garšvielas pēc izvēles

Pildita omlete (1) (Medium)

Pagatavošana:

Šis ēdiens ir ļoti vienkārši pagatavojams, tāpēc tam vajadzēs tikai Jūsu čaklās rokas.

Pirmais, ko mēs veicam – paņemam olas un iesitam vidēja izmēra bļodā, pievienojam majonēzi, sāli, piparus. Pēc visa pievienošanas sakuļam.

Pildita omlete (2) (Medium)

Otrais. Sagriežam parējās sastāvdaļas. Tomātu un  paredzēto šķiņķi vai desu.

Pildita omlete (3) (Medium)

Pēc tam uz pannas uzberam sagriezto tomātu un šķiņķi un apcepam. Kad tas izdarīts, lejam sakulto olas masu uz pannas.Pildita omlete (4) (Medium)

Gaidām apmēram 30 sekundes, kamēr omletes apakšpuse apbrūninās un ieliekam cepeškrāsnī, lai omlete varētu izkarst un uzpūsties. Kad omlete gandrīz gatava uz tās virspuses uzberam sieru, tad ieliekam atpakaļ cepeškrāsnī, lai siers nedaudz izkūst.

Pildita omlete (6) (Medium)

Nu re, siers izkusis! Ņemam to ārā no cepeškrāsns un ar piederumu palīdzību pārlokam uz pusēm.

Pildita omlete (5) (Medium)Tālākais jau ir jūsu ziņā, kā šo omleti izdekorēt. Liekam lietā savu iztēli un- uz priekšu, ceļam galdā! Labu apetīti!

Pildita omlete (9) (Medium)

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri