Valmieras Ziņas

Deserti ar vasaras garšu

Lasīšanas laiks: 3 min

Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. “Rimi” veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

 

Karstie rabarberi

Pagatavošanas laiks 25 minūtes, porciju skaits paredzēts četriem cilvēkiem.

Karstie rabarberi (49)

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešami 400 grami kārtainās sviesta mīklas, četri rabarberi, četras ēdamkarotes brūnā cukura, divas ēdamkarotes malta kanēļa un viena ola.

Katru kārtainās mīklas loksni sagriez trīs daļās, katru loksni iesmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar kanēli un brūno cukuru.

Nomizo rabarberus, sagriež tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes. Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem un liek cepties rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat var izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēs tos zaļā vai sarkanā sīrupā.

 

Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize

Pagatavošanas laiks 45 minūtes, porciju skaits paredzēts četriem līdz sešiem cilvēkiem.

Rabarberu un avenu platsmaize

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešamas divas 250 gramu loksnes bezrauga kārtainās mīklas, 140 grami sviesta, 140 grami mandeļu miltu, 50 grami cukura, trīs rabarberi, 250 grami aveņu, trīs saujas lazdu riekstu, divas līdz trīs ēdamkarotes medus.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas.

Nomizo rabarberus un sagriež plānās šķēlītēs, sajaucot tās kopā ar avenēm un medu. Liek vienai kārtainās mīklas plāksnei pusi rabarbera un aveņu pildījuma un trešdaļu drumstalu. Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus.

Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes. Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

Kārtaino mīklu liek formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši var variēt ar jaunām garšām – aveņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus.

 

Slinkā pavlova jeb bezē ar ogām

Pagatavošanas laiks piecas minūtes, porciju skaits paredzēts četriem cilvēkiem.

Slinkā pavlova jeb bezē ar ogām (49)

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešami 150 grami bezē cepumu, 400 grami jogurta bez piedevām, 500 grami dažādu ogu, viena sauja piparmētru lapiņu.

Pusi no ogām saspiež vai sablenderē kopā ar daļu piparmētru. Sadrumstalo bezē cepumus. Trešdaļu bezē cepumu kārto uz šķīvja, pa virsu liek pusi jogurta un pusi ogu mērces.

Pāri ogām atkal kārto trešdaļu bezē cepumu drumstalu, tad atlikušo jogurtu un ogu mērci. Desertu noslēdz ar atlikušo bezē cepumu drumstalu kārtu, rotā ar piparmētru lapiņām. Šī deserta pagatavošanā var izmantot lielu trauku vai arī var gatavot desertu atsevišķos traukos.

 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri