Valmieras Ziņas

Deserti ar vasaras garšu

Lasīšanas laiks: 3 min

Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. “Rimi” veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

 

Karstie rabarberi

Pagatavošanas laiks 25 minūtes, porciju skaits paredzēts četriem cilvēkiem.

Karstie rabarberi (49)

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešami 400 grami kārtainās sviesta mīklas, četri rabarberi, četras ēdamkarotes brūnā cukura, divas ēdamkarotes malta kanēļa un viena ola.

Katru kārtainās mīklas loksni sagriez trīs daļās, katru loksni iesmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar kanēli un brūno cukuru.

Nomizo rabarberus, sagriež tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes. Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem un liek cepties rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat var izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēs tos zaļā vai sarkanā sīrupā.

 

Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize

Pagatavošanas laiks 45 minūtes, porciju skaits paredzēts četriem līdz sešiem cilvēkiem.

Rabarberu un avenu platsmaize

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešamas divas 250 gramu loksnes bezrauga kārtainās mīklas, 140 grami sviesta, 140 grami mandeļu miltu, 50 grami cukura, trīs rabarberi, 250 grami aveņu, trīs saujas lazdu riekstu, divas līdz trīs ēdamkarotes medus.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas.

Nomizo rabarberus un sagriež plānās šķēlītēs, sajaucot tās kopā ar avenēm un medu. Liek vienai kārtainās mīklas plāksnei pusi rabarbera un aveņu pildījuma un trešdaļu drumstalu. Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus.

Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes. Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

Kārtaino mīklu liek formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši var variēt ar jaunām garšām – aveņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus.

 

Slinkā pavlova jeb bezē ar ogām

Pagatavošanas laiks piecas minūtes, porciju skaits paredzēts četriem cilvēkiem.

Slinkā pavlova jeb bezē ar ogām (49)

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešami 150 grami bezē cepumu, 400 grami jogurta bez piedevām, 500 grami dažādu ogu, viena sauja piparmētru lapiņu.

Pusi no ogām saspiež vai sablenderē kopā ar daļu piparmētru. Sadrumstalo bezē cepumus. Trešdaļu bezē cepumu kārto uz šķīvja, pa virsu liek pusi jogurta un pusi ogu mērces.

Pāri ogām atkal kārto trešdaļu bezē cepumu drumstalu, tad atlikušo jogurtu un ogu mērci. Desertu noslēdz ar atlikušo bezē cepumu drumstalu kārtu, rotā ar piparmētru lapiņām. Šī deserta pagatavošanā var izmantot lielu trauku vai arī var gatavot desertu atsevišķos traukos.

 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras muzejs (turpmāk – muzejs) aicina darbā uz nenoteiktu laiku apmeklētāju konsultantu/-ti (pilna slodze). Darba vietas adrese: Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • sniegt apmeklētājiem (t.sk. ārvalstu tūristiem) informāciju par ekspozīciju “de Woldemer” un muzeju, vadīt ekskursijas ekspozīcijā de Woldemer; • nodrošināt kvalitatīvu klientu servisu latviešu valodā un svešvalodās; • veikt ekspozīcijas telpu, inventāra, videonovērošanas kameru monitoringu; • veikt skaidras/bezskaidras naudas darījumus, veikt skaidras naudas un POS termināla uzskaiti ar kases aparātu; • sagatavot un iesniegt ar pienākumu izpildi saistīto grāmatvedības atskaiti; • nodrošināt apmeklētāju uzskaiti elektroniskajā apmeklētāju reģistrācijas modulī; un ja Tev ir: • vidējā izglītība; • pieredze darbā muzejā vai kultūras mantojuma objektā/ iestādē radniecīgā jomā; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • vienas Eiropas Savienības dalībvalstu oficiālās valodas zināšanas saskarsmes nodrošināšanā ar ārvalstu klientiem, kuri nepārvalda valsts valodu; • kompetences: labas komunikācijas spējas ar klientiem; spēja strādāt komandā un individuāli; spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem; augsta atbildības sajūta, precizitāte, pozitīva attieksme pret darbu; • labas datorlietošanas prasmes; mēs piedāvājam: • summēto darba laiku; • atbildīgu un dinamisku darbu uz attīstību vērstā iestādē; • pamatalgu pārbaudes laikā 936 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 985 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu un citas sociālās garantijas atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. Profesionālās darbības aprakstu (CV) un motivācijas vēstuli lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz muzejs@valmierasnovads.lv, vai personīgi: Valmieras muzejs, Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras novads, ar norādi „Apmeklētāju konsultanta/-tes amatam”, līdz 2026.gada 7.janvārim. Tālrunis papildu informācijai: 64224770. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: KLIENTU APKALPOŠANAS SPECIĀLISTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-07 Kontaktpersona: muzejs@valmierasnovads.lv 64224770

"Valmieras piens", AS piedāvā darbu laborantam (-ei) Prasības kandidātam: Profesionālā vidējā izglītība pārtikas rūpniecībā; Zināšanas par kvalitātes vadības, vides pārvaldības, produkta nekaitīguma un pārtikas drošuma sistēmu standartu prasībām; Spēja strādāt ar datoru ikdienas darba uzdevumu veikšanai; Augsta atbildības sajūta, precizitāte un spēja strādāt patstāvīgi. Galvenie darba pienākumi: Ražošanas tehnoloģiskā procesa, iekārtu un inventāra higiēnas stāvokļa kontrole; Tehnoloģisko parametru un gatavās produkcijas fizikāli ķīmisko un sensoro analīžu veikšana saskaņā ar noteikto plānu; Analīžu rezultātu izvērtēšana atbilstoši uzņēmuma standartiem un specifikācijām; Laboratorijas dokumentācijas un gatavās produkcijas kvalitātes apliecību noformēšana. Mēs piedāvājam: Dinamisku un stabilu darba vidi; Nepieciešamās apmācības, uzsākot darbu; Bruto darba algu no 1190 EUR; Veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu pēc pārbaudes laika; Bezmaksas iknedēļas pārtikas produktu komplektus un citus uzņēmuma labumus. Pretendentus lūdzam sūtīt CV uz e-pastu: valmieras.piens@foodunion.com. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks izvirzīti nākamajai atlases kārtai. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka AS “Valmieras piens”, reģ. nr. LV 40003020475, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: LABORANTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-16 Darba sākšanas datums: 2025-12-17 Kontaktpersona: Sannija Novika Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Mūsu partneri