Valmieras Ziņas

Deserti ar vasaras garšu

Lasīšanas laiks: 3 min

Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. “Rimi” veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

 

Karstie rabarberi

Pagatavošanas laiks 25 minūtes, porciju skaits paredzēts četriem cilvēkiem.

Karstie rabarberi (49)

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešami 400 grami kārtainās sviesta mīklas, četri rabarberi, četras ēdamkarotes brūnā cukura, divas ēdamkarotes malta kanēļa un viena ola.

Katru kārtainās mīklas loksni sagriez trīs daļās, katru loksni iesmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar kanēli un brūno cukuru.

Nomizo rabarberus, sagriež tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes. Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem un liek cepties rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat var izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēs tos zaļā vai sarkanā sīrupā.

 

Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize

Pagatavošanas laiks 45 minūtes, porciju skaits paredzēts četriem līdz sešiem cilvēkiem.

Rabarberu un avenu platsmaize

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešamas divas 250 gramu loksnes bezrauga kārtainās mīklas, 140 grami sviesta, 140 grami mandeļu miltu, 50 grami cukura, trīs rabarberi, 250 grami aveņu, trīs saujas lazdu riekstu, divas līdz trīs ēdamkarotes medus.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas.

Nomizo rabarberus un sagriež plānās šķēlītēs, sajaucot tās kopā ar avenēm un medu. Liek vienai kārtainās mīklas plāksnei pusi rabarbera un aveņu pildījuma un trešdaļu drumstalu. Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus.

Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes. Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

Kārtaino mīklu liek formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši var variēt ar jaunām garšām – aveņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus.

 

Slinkā pavlova jeb bezē ar ogām

Pagatavošanas laiks piecas minūtes, porciju skaits paredzēts četriem cilvēkiem.

Slinkā pavlova jeb bezē ar ogām (49)

Foto: “Rimi” veselīgas ēšanas kustība “Aikāgaršo”

Nepieciešami 150 grami bezē cepumu, 400 grami jogurta bez piedevām, 500 grami dažādu ogu, viena sauja piparmētru lapiņu.

Pusi no ogām saspiež vai sablenderē kopā ar daļu piparmētru. Sadrumstalo bezē cepumus. Trešdaļu bezē cepumu kārto uz šķīvja, pa virsu liek pusi jogurta un pusi ogu mērces.

Pāri ogām atkal kārto trešdaļu bezē cepumu drumstalu, tad atlikušo jogurtu un ogu mērci. Desertu noslēdz ar atlikušo bezē cepumu drumstalu kārtu, rotā ar piparmētru lapiņām. Šī deserta pagatavošanā var izmantot lielu trauku vai arī var gatavot desertu atsevišķos traukos.

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri