Valmieras Ziņas

Recepte: Valriekstu-mokas torte

Lasīšanas laiks: 2 min

Kad rodas vēlme ilgāk rosīties virtuvē vai priekšā gaidāmi svētki, noderēs šī lieliskā tortes recepte no portāla Simplyrecepies.com.

Sastāvdaļas:

Biskvītam

  • 6 olas
  • 200 g cukura
  • 120 g samaltu valriekstu
  • 55 g sasmalcinātas maizes drupatas

Mokas krēmam

  • 100 g cukura
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 240 ml stipras kafijas
  • 30 g šokolādes
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 240 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

  1. Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem.
  2. Sagatavo divas 23 cm platas cepamās formas. Abas formas izklāj ar cepamo papīru. Cepamās formas malas var nedaudz iesmērēt ar sviestu, lai cepamais papīrs labāk pieliptu gar formas malām.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C. Atsevišķā bļodā kopā sajauc maizes drupatas ar valriekstiem un uz brīdi noliek malā.
  4. Līdz viendabīgai konsistencei sakuļ olu dzeltenumus. Pamazām pievieno 150 g cukura, turpina kult, līdz masa ieguvusi maigi dzeltenu krāsu.
  5. Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus un pamazām pievieno atlikušos 50 g cukura. Visu kuļ, kamēr masa sakulta vidēji stingrās putās.
  6. Olu dzeltenumus, olu baltumus, valriekstus un maizes drupatas lēnām un uzmanīgi samaisa kopā.
  7. Masu sadala divās daļās un ielej abās cepamajās formās. Cep aptuveni 25-30 minūtes 175°C.
  8. Kamēr cepās biskvīti, jāgatavo mokas krēms. Katliņā ieber cukuru un kukurūzas cieti. Katliņu uzliek uz vidēji lēnas uguns, pamazām pievieno kafiju un šokolādi. Nepārtraukti maisa, kamēr masa sāk vārīties un sabiezēt. Masu pavāra vēl 1 minūti un tad ņem nost no uguns. Pievieno sviestu un vaniļas ekstraktu, maisa kamēr iegūta viendabīga konsistence. Visai masai jāļauj pilnībā atdzist.
  9. No cepeškrāsns izņem tortes biskvītus un atļauj tiem 10 minūtes atdzist. Tad tos uzmanīgi izņem no formām un atdala no cepampapīra.
  10. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu līdz stingrām putām. Kad tas saputots, to uzmanīgi iemaisa mokas masā. Uz atsevišķas paplātes novieto vienu no biskvītiem, apziež to ar mokas krēmu, virsū tam liek otru biskvītu un apziež to gan no augšas, gan gar malām. Var pasniegt tūlīt vai ēst arī vēlāk.

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri