Valmieras Ziņas

Recepte: Šokolādes Pavlova ar putukrējumu un avenēm

Lasīšanas laiks: 2 min

Svētki aiz muguras, tomēr, ja vēl aizvien ir vēlme sagādāt kādu saldāku pārsteigumu saviem mīļajiem, noteikti noderēs šī recepte gardajai Pavlovai ar svaigajām avenēm un putukrējumu. Piedāvājam recepti no Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 300 g cukura
  • 4 1/2 tēj.k. kukurūzas ciete
  • 6 olu baltumus istabas temperatūrā
  • Šķipsna sāls
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķa
  • 1 tēj.k. vaniļas
  • 20 g apstrādāts kakao pulveris
  • 4 ēd.k. mandeļu skaidiņas

Pildījumam:

  • 60 g smalki sagriezta  šokolāde
  • 355 ml saldais krējums
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 500 g svaigas avenes
  • pūdercukurs (dekorēšanai)

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni sasilda līdz 135°C grādu temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un uz cepamā papīra ar nazīti vai zīmuli uzvelk aptuveni 23 cm platu apli, un tad cepamo papīru apgriež otrādāk, lai uzzīmētā apļa puse ir uz leju, bet joprojām cauri varētu redzēt pašu apli.
  2. Mazākā bļodā kopā samaisa cukuru un kukurūzas cieti.
  3. Atsevišķā bļodā, izmantojot elektrisko mikseri, sāk kult olu baltumus, pievieno šķipsniņu sāls un 1 ēd.k. baltvīna etiķa un turpina kult, pamazām pievienojot pa vienai ēdamkarotei cukuru un kukurūzas cieti. Kad viss cukurs ir pievienots, palielina elektriskā miksera ātrumu un kuļ līdz stingrām putām. Sakultajā masā iemērc pirkstu un masu saberzē starp pirkstiem, ja jūtams graudainums, masu turpina ar mikseri kult, kamēr cukurs ir izkusis un vienmērīgi iemaisījies masā.
  4. Mikserim uzliek lēnāku ātrumu un olu baltumos iejauc vaniļu. Ar sietiņa palīdzību iekaisa kakao un ar konditorejas lāpstiņu visu lēnām iecilā masā.
  5. Visu olu masu izklāj cepamās pannas vidū, ar karoti veidojot apaļu formu, kura uzzīmēta uz cepamā papīra. Izveidotā apļa malām jābūt nedaudz augstākām, kā pašam vidum. Pāri pārkaisa mandeļu skaidiņas. Pamatni 135°C grādos liek cepties uz 30 minūtēm, tad cepeškrāsns temperatūru samazina uz 120°C grādiem un cep vēl 45-55 minūtes, kamēr Pavlovas malas sāk izskatīties kraukšķīgas un kļūst sausas. Iespiežot ar pirkstu, vidum vēl joprojām vajadzētu būt nedaudz mīkstam. Kad pamatne izcepusies, to izņem no krāns un ļauj pilnībā atdzist. Tad to pārvieto uz servējamā šķīvja. 
  6. Cepeškrāsni sasilda līdz 180°C un tajā liek Pavlovas pamatni, kurai vidū izkaisītas šokolādes skaidiņas, šokolādei jāļauj izkust un tad to ar karoti vienmērīgi izlīdzina pāri visam pamatnes vidum. Visu Pavlovu ieliek uz 10 minūtem saldētavā vai ledusskapī, lai šokolāde sacietētu.
  7. Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu, cukuru un vaniļu putukrējumā. 
  8. Putukrējumu ieklāj Pavlovas vidū, pārsedzot visu šokolādes kārtu. Pāri kārto svaigās avenes un visu pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz tūlīt vai uzglabā līdz 3 stundām ledusskapī neapklātu. Vislabāk Pavlovu pasniegt un ēst uzreiz.

Labu apetīti!

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri