Valmieras Ziņas

Recepte: Šokolādes Pavlova ar putukrējumu un avenēm

Lasīšanas laiks: 2 min

Svētki aiz muguras, tomēr, ja vēl aizvien ir vēlme sagādāt kādu saldāku pārsteigumu saviem mīļajiem, noteikti noderēs šī recepte gardajai Pavlovai ar svaigajām avenēm un putukrējumu. Piedāvājam recepti no Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 300 g cukura
  • 4 1/2 tēj.k. kukurūzas ciete
  • 6 olu baltumus istabas temperatūrā
  • Šķipsna sāls
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķa
  • 1 tēj.k. vaniļas
  • 20 g apstrādāts kakao pulveris
  • 4 ēd.k. mandeļu skaidiņas

Pildījumam:

  • 60 g smalki sagriezta  šokolāde
  • 355 ml saldais krējums
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 500 g svaigas avenes
  • pūdercukurs (dekorēšanai)

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni sasilda līdz 135°C grādu temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un uz cepamā papīra ar nazīti vai zīmuli uzvelk aptuveni 23 cm platu apli, un tad cepamo papīru apgriež otrādāk, lai uzzīmētā apļa puse ir uz leju, bet joprojām cauri varētu redzēt pašu apli.
  2. Mazākā bļodā kopā samaisa cukuru un kukurūzas cieti.
  3. Atsevišķā bļodā, izmantojot elektrisko mikseri, sāk kult olu baltumus, pievieno šķipsniņu sāls un 1 ēd.k. baltvīna etiķa un turpina kult, pamazām pievienojot pa vienai ēdamkarotei cukuru un kukurūzas cieti. Kad viss cukurs ir pievienots, palielina elektriskā miksera ātrumu un kuļ līdz stingrām putām. Sakultajā masā iemērc pirkstu un masu saberzē starp pirkstiem, ja jūtams graudainums, masu turpina ar mikseri kult, kamēr cukurs ir izkusis un vienmērīgi iemaisījies masā.
  4. Mikserim uzliek lēnāku ātrumu un olu baltumos iejauc vaniļu. Ar sietiņa palīdzību iekaisa kakao un ar konditorejas lāpstiņu visu lēnām iecilā masā.
  5. Visu olu masu izklāj cepamās pannas vidū, ar karoti veidojot apaļu formu, kura uzzīmēta uz cepamā papīra. Izveidotā apļa malām jābūt nedaudz augstākām, kā pašam vidum. Pāri pārkaisa mandeļu skaidiņas. Pamatni 135°C grādos liek cepties uz 30 minūtēm, tad cepeškrāsns temperatūru samazina uz 120°C grādiem un cep vēl 45-55 minūtes, kamēr Pavlovas malas sāk izskatīties kraukšķīgas un kļūst sausas. Iespiežot ar pirkstu, vidum vēl joprojām vajadzētu būt nedaudz mīkstam. Kad pamatne izcepusies, to izņem no krāns un ļauj pilnībā atdzist. Tad to pārvieto uz servējamā šķīvja. 
  6. Cepeškrāsni sasilda līdz 180°C un tajā liek Pavlovas pamatni, kurai vidū izkaisītas šokolādes skaidiņas, šokolādei jāļauj izkust un tad to ar karoti vienmērīgi izlīdzina pāri visam pamatnes vidum. Visu Pavlovu ieliek uz 10 minūtem saldētavā vai ledusskapī, lai šokolāde sacietētu.
  7. Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu, cukuru un vaniļu putukrējumā. 
  8. Putukrējumu ieklāj Pavlovas vidū, pārsedzot visu šokolādes kārtu. Pāri kārto svaigās avenes un visu pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz tūlīt vai uzglabā līdz 3 stundām ledusskapī neapklātu. Vislabāk Pavlovu pasniegt un ēst uzreiz.

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri