Valmieras Ziņas

Recepte: Pildīts riekstu ķirbis ar kvinoju un sēnēm

Lasīšanas laiks: 2 min

Gardākam svētdienas vakaram piedāvājam lielisku recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

Mērcei

  • 1 glāze bezpiedevu jogurta
  • 2 tējkarotes rīvētu apelsīnu miziņu
  • 1 ēdamkaroti apelsīnu marmelādes/džema

Ķirbim

  • 4 vidēji riekstu ķirbji (tos mēdz dēvēt arī par sviesta ķirbjiem)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes piparu
  • 1 tējkarote maltas ķimenes
  • 1 tējkarote malta koriandra

Pildījumam

  • 230 g Šitake sēnes, kātiņus nogriež un galviņas sagriež plānās šķēlītēs
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sojas mērce
  • 1 tējkarote rīvētu apelsīnu miziņu
  • 1 glāze sarkanās kvinojas
  • 500 ml ūdens
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes sasmalcināti, svaigi pētersīļi
  • Olīveļļa pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā kopā samaisa jogurtu, apelsīnu miziņu un marmelādi/džemu, uz kādu laiku noliek malā.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C. Uz cepamās pannas izklāj cepampapīru. Katru ķirbi sagriež gareniski uz pusēm un ar karoti izņem sēklas. Ķirbju “laiviņas” novieto uz cepampannas, iekšpusi ķirbjiem noziež ar olīveļļu. Kopā sajauc sāli, piparus, ķimenes un koriandru, un garšvielu maisījumu pārkaisa pāri ķirbju pusītēm.
  3. Ķirbju pusītes liek cepties cepeškrāsnī apmēram 30-40 minūtes, kamēr paliek mīkstas, iedurot ar dakšu, un paliek brūnas maliņas. Ja ķirbju pusītes vēl joprojām nav kļuvušas brūnas, grilla režīmā tās padara nedaudz brūnākas.
  4. Mazāka izmēra pannā ar augstām malām uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļu, liesmu atstāj vidēji lielu. Pannā liek sēnes un cep, visu paralēli maisot, apmēram 5 minūtes, kamēr sēnes kļūst mīkstas. Pievieno sojas mērci, apelsīnu miziņu un visu labi samaisa. Sēnes pārvieto uz atsevišķu bļodiņu.
  5. Tajā pašā pannā ber kvinoju, uz vidēji lēnas uguns kvinoju nedaudz apcep, kamēr tā kļūst nedaudz tumšāka. Tad kvinojai pievieno ūdeni, un uzreiz liesmu nogriež mazāku. Pievieno atlikušo 1/4 tējkaroti sāls. Pannai uzliek vāku un ļauj kvinojai gatavoties apmēram 15 minūtes vai kamēr kvinoja uzsūkusi visu ūdeni. 
  6. Ar dakšiņu kvinojā iecilā sēnes ar visu šķidrumu, kas no tām izdalījies, un vienu ēdamkaroti pētersīļus. Pēc garšas pievieno vēl garšvielas.
  7. Katru ķirbja “laiviņu” sapilda ar kvinojas-sēņu pildījumu. Pāri pārkaisa atlikušos pētersīļus un uzlej nedaudz olīveļļu. Uz katras laiviņas uzlej arī jogurta mērci.

Lai labi garšo!

 

 

 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri