Valmieras Ziņas

Recepte: Kokosriekstu-šokolādes cepumi

Lasīšanas laiks: 2 min

Nedēļas nogales našķim piedāvājam gardu kokosriekstu-šokolādes cepumu recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 280 g universālie milti
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 300 g granulēta cukura
  • 230g nesālīta sviesta, istabas temperatūrā
  • 2 lielas olas
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 380 g nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas
  • 210 g šokolādes

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190˚C. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Atsevišķā bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Uz brīdi noliek malā.
  3. Ar mikseri sajauc kopā cukuru un sviestu, visu kuļ uz vidēja ātruma, kamēr viss sajaucies viendabīgā masā.
  4. Cukura un sviesta masai pievieno 2 olas un vaniļu un turpina uz vidēja miksera ātruma visu maisīt, kamēr mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci (apmēram 20-30 sekundes). Ar konditorejas lāpstiņu no bļodas malām un miksera putotājiem noņem pielipušo mīklu.
  5. Ar lēnu miksera ātrumu turpina maisīt masu, kurai pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli (aptuveni 20-40 sekundes)
  6. Mīklai pievieno kokosriekstu skaidiņas un šokolādes gabaliņus un uz lēna ātruma visu vienmērīgi samaisa.
  7. Ja mīkla liekas pārāk mīksta vai silta, to var atdzesēt uz pus stundu. Tas palīdzēs cepumiem saglabāt savu apaļo formu. Ja mīkla tiks izmantota uzreiz, bez atdzesēšanas, cepumi cepšanas laikā kļūs platumā nedaudz lielāki.
  8. Izmantojot cepumu veidošanas karoti ( iespējams izmantot arī saldējuma bumbu veidošanas karoti ), apmēram 4 ēdamkarošu daudzumā, ņem mīklu un izveidotās mīklas bumbiņas liek uz cepampapīra ar aptuveni 4 cm lielām atstarpēm. Ja vēlaties biezākus cepumus, tos atstāj izveidotajā bumbiņas formā, ja ir vēlēšanās pēc plānākiem cepumiem, tos nedaudz ar glāzes apakšu piespiež pie cepampannas pamatnes.
  9. Cepumus cep pa vienai pannai cepeškrāsnī  apmēram 15 minūtes. Cepumi ir gatavi, kad to apakšas sāk kļūt zeltaini brūnas. Kad cepumi tiks izņemti no krāns, tie būs mīksti, bet, kad tos atdzesēs, tie nedaudz sacietēs.
  10. Cepumus uz cepamās pannas nepieciešams atdzesēt apmēram 5 minūtes. Tad tos var pārvietot uz metāla režģa paliktņa un atdzesēt pilnībā.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri