Lasīšanas laiks: < 1 min
Lai šajā aukstajā laikā spētu labāk sasildīties, piedāvājam gardas burkānu-ingvera zupas recepti no portāla Simplyrecipes.com, ar kuru palutināt sevi un savus mīļos.
Sastāvdaļas:
- 3 ēd.k. nesālīta sviesta
 - 6-7 lieli burkāni, mizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
 - 300 g sakapāti sīpoli
 - Sāls
 - 1 tējkaroti maltu ingveru
 - 450 ml vistas vai dārzeņu buljona
 - 450 ml ūdens
 - 3 strēmeles no apelsīnu miziņas
 - Sasmalcinātus pētersīļus, dilles, maurlokus vai fenheļa lapiņas garnēšanai
 
Pagatavošana:
- Zupas katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Sviestā cep sīpolus un burkānus, ik pa laikam apmaisot, kamēr sīpoli kļuvuši mīksti, apmēram 5-8 minūtes. Nedrīkst ļaut sīpoliem vai burkāniem apdegt un kļūt brūniem. Pāri pārkaisa tējkaroti sāls.
 - Pievieno buljonu, ūdeni, ingveru un apelsīnu miziņas. Visu uzvāra, apsedz ar vāku un ļauj gatavoties visam, kamēr burkāni kļuvuši mīksti, apmēram 20 minūtes.
 - No katla izņem apelsīnu miziņas.
 - Visu zupu ielej blenderī un visu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Pēc garšas pievieno vēl sāli. Visu garnē ar sakapātiem maurlokiem, dillēm, pētersīļiem vai fenheļa lapiņām.
 
Lai labi garšo!




		
		
									






































						
















