Valmieras Ziņas

Recepte: Asā ķirbju zupa

Lasīšanas laiks: 2 min

Rudens mūs apveltī ar dažādām dārza veltēm, viena no tām ir ķirbis, kura izmantošanai virtuvē variāciju ir daudz, piedāvājam ātri pagatavojamu recepti no portāla simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote nesālīta sviesta
  • 110 g rupji sasmalcinātu dzelteno sīpolu
  • 2 sakapātas ķiploku daiviņas (apmēram 2 tējkarotes)
  • 2 tējkarotes mizota, sakapāta, svaiga ingvera
  • 1/2 tējkarote dzeltenā karija pulvera
  • 3/4 tējkarotes maltas ķimenes
  • 1/2 tējkarote malta koriandra
  • Neliela šķipsniņa kanēļa
  • 1 tējkaroti sāls ( var vairāk vadīties pēc garšas )
  • 960 ml vistas buljona (vai dārzeņu buljonu veģetāriešiem)
  • 2 lauru lapas
  • 340 g grauzdētu ķirbju biezeni
  • 240 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 1/8 tējkarotes melno piparu
  • Bezpiedevu jogurts (garnējumam)
  • Grauzdētas ķirbju sēklas (garnējumam)

Pagatavošana

  1. Gatavošanai būs nepieciešams aptuveni 4-5 L katls. Tajā izkausē sviestu. Kad tas izkusis, tajā ber sagrieztos sīpolus un sautē, kamēr mīksti ( aptuveni 5-6 minūtes ) Pievieno sakapāto ķiploku, ingveru un sautē vēl pāris minūtes. Kad masa pāris minūtes sautējusies, tai pievieno sausās garšvielas – kariju, ķimenes, koriandru, kanēli, un sāli un sautē vēl 2 minūtes.
  2. Pāri visam lej vistas vai dārzeņu buljonu, pievieno lauru lapas un ķirbja biezeni, kā arī ūdeni. Ja zupa ir pārlieku bieza, pēc ieskatiem var pievienot vēl ūdeni.
  3. Visu uzsildīt līdz vārīšanās temperatūrai. Kad zupa vārās, uguni samazina, katlam uzliek vāku un ļauj uz lēnas uguns vārīties aptuveni 10-15 minūtes.
  4. Kad zupa uz lēnas uguns ir vārījusies 10-15 minūtes, no tās izņem lauru lapas un ar rokas blenderi zupu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
  5. Īsi pirms pasniegšanas zupā iemaisa saldo krējumu. Katrā bļodiņu apkaisa ar šķipsniņu melnos piparu un grauzdētajām ķirbju sēklām. 

    Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri