Valmieras Ziņas

Izmēģini: sātīgas gaļas bumbiņas aukstiem ziemas vakariem

Lasīšanas laiks: 3 min

Kad laiks kļūst auksts, tā vien gribas ko mājīgu un sātīgu, kas sniegtu sildošu spēcinājumu un iepriecinātu garšas kārpiņas. Gan krāsnī, gan uz pannas cepti ēdieni ir kā radīti saltajiem ziemas mēnešiem – tie pilda virtuvi ar kārdinošām smaržām, un to pagatavošana neprasa lielas pūles.

Šajā sezonā gaļas produktu ražotāja “Rakvere” eksperti iesaka Tev divas vienkāršas gardēžu receptes, ko pagatavot un baudīt ģimenes un draugu lokā.

Sacepums ar tomātiem un gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

-Divas ēd.k. olīveļļas;

-Viena paciņa (320 g) “Rakvere” gaļas bumbiņu ar burkāniem un pastinaku;

-Viens fenhelis, kapāts;sacepums-ar-tomatiem-un-galas-bumbinam

-Viens sīpols, kapāts;

-Viena ķiploka daiviņa, kapāta;

-Viena tēj.k. medus;

-400 g sašķaidītu tomātu konservu;

-Kapāti pētersīļi;

-Nedaudz rīvēta parmezāna siera;

-Sāls, pipari.

Gatavošana:

Pannā ielej vienu ēdamkaroti eļļas un viegli apbrūnini gaļas bumbiņas. Pēc tam izņem bumbiņas no pannas, ieliec kādā traukā un noliec malā. Pēc tam atkal pannā ielej vienu ēdamkaroti eļļas un zemā temperatūrā, aptuveni piecas līdz septiņas minūtes cep sakapāto fenkeli, sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno medu un karsē, ik pa laikam samaisot. Tad pievieno tomātus un 100 ml ūdens un uzvāri. Ielej maisījumu keramiskajā formā, pievieno gaļas bumbiņas un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi. Cel laukā no cepeškrāsns, apkaisi ar rīvētu parmezānu un pētersīļiem un liec galdā! Klāt var pasniegt gan maizi, gan arī rīsus vai makaronus. Gardas vakariņas!

Riekstu dip mērcīte ar gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

-Viena paciņa (320 g) Rakveres gaļas bumbiņu ar burkāniem un pastinaku;

-Viena ēd.k. eļļas;

-Viena ēd.k. kapātu pētersīļu.

Dip mērcei:

-150 g svaigā siera, kas paturēts istabas temperatūrā;riekstu-dip-mercite-ar-galas-bumbinam-001

-100 ml grieķu jogurta;

-Viena ēd.k. olīveļļas;

-Nedaudz citrona sulas un rīvētas citrona miziņas;

-Sāls, pipari;

-Sauja kapātu riekstu maisījuma (piem., mandeles, Indijas rieksti);

-Viena ēd.k. kapātu žāvētu augļu (piem., dzērvenes, aprikozes);

-Viena ēd.k. sēklu maisījuma pēc vēlēšanās;

-Pēc vēlēšanās: 30 g mīksta zilā siera, nedaudz kapātu pētersīļu.

Gatavošana:

Sākumā uz pannas apbrūnini gaļas bumbiņas. Pēc tam pagatavo dip mērci: vispirms samaisi kopā riekstus, augļus un sēklas; pusi maisījuma noliec malā. Tad sajauc kopā mīkstu svaigo sieru un jogurtu, pievieno citrona sulu un rīvētu miziņu. Ja vēlies izmantot zilo sieru, tad pievieno arī to. Visbeidzot masai pievieno pusi sēklu maisījuma. Ieliec mērci bļodiņā, aplej ar nelielu daudzumu olīveļļas un apkaisi ar atlikušajiem riekstiem un augļiem. Pasniedz kopā ar gaļas bumbiņām, kuras pēc vēlēšanās var apkaisīt ar kapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri