Valmieras Ziņas

Sanda Erasmus+ prakses pieredzes stāsts

Lasīšanas laiks: 2 min

Erasmus+ prakses pieredzes stāsts par Sandi Reinertu – enerģisku jaunieti, kurš dzimis Alūksnē, taču jau kopš sākumskolas laikiem dzīvo Valmierā, kur līdz 9.klases pabeigšanai mācījās Valmieras Viestura vidusskolā. Sandis šobrīd ir Valmieras tehnikuma 4.kursa audzēknis un apgūst pavāra profesiju, jo viņam vienmēr paticis uzturēties virtuvē un gatavot, kā arī veikt dažādus eksperimentus ar ēdieniem, kas arī ļoti palīdzējis nākotnes profesijas izvēlē. Topošie pavāri, tostarp Sandis, apgūst gatavot un noformēt dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošināt ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtēt izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti.

Erasmus+ mācību prakses tika aizvadītas divās valstīs – Dānijā un Slovākijā. Dānijas prakse atmiņā palikusi vairāk, jo bijusi iespēja mācīties pavārskolā pie pieredzējušiem un ļoti profesionāliem skolotājiem. Dānija pārsteigusi ar to, cik attīstītā līmenī ir kulinārijas nozare, savukārt, Slovākijas praksē pieredzētais licies daudz līdzīgāks Latvijā jau ierastajam un redzētajam. Dienas praksē tika aizvadītas darbojoties virtuvē, sekojot šefpavāru norādēm. Pārsvarā tika veikti standarta ikdienas darbi – ēdiena pagatavošana un sadalīšana porcijās. Prakses kolēģi un vadītāji bija ļoti atsaucīgi un pieredzējuši savā jomā, sniedza jauniešiem vērtīgus padomus, ko tālāk būs iespēja izmantot savās profesionālajās gaitās. Ārpus ikdienas mācību prakses darbiem, jaunieši arī devās ekskursijās, kā spilgtāko un iespaidiem bagātāko var minēt Augsto Tatru apskati Slovākijā.

Erasmus+ prakses laikā tika iegūtas jaunas un vērtīgas zināšanas un tehnoloģijas, kas turpmāk ļoti palīdzēs tālākajās gaitās kulinārijas jomā. Iespēja doties Erasmus+ mācību praksē gūt starptautisko pieredzi savā jomā viennozīmīgi bijusi ļoti interesanta un neatsverama. Šāda veida pieredze ļauj kaut nedaudz izlauzties no savas komforta zonas un gūt jaunas iemaņas, kas lieti noder ikdienas darbā, tāpat arī prieks par iespēju praktizēt svešvalodu iemaņas saziņā ar citiem prakses kolēģiem un pasniedzējiem.

Ārvalstu prakse tiek finansēta no programmas Erasmus+ budžeta. Projekta „Starptautiska pieredze profesionālai izaugsmei” Nr.2019-1-LV01-KA116-060238 mērķis ir Valmieras tehnikuma audzēkņu profesionālo iemaņu paaugstināšana starptautiskā vidē.

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri