Valmieras Ziņas
makonis
16°C
Vējš: 6 m/s

Valmiermuižā viesojas “Michelin” zvaigžņoto restorānu pavāri no Nīderlandes

Otrdien, 12. septembrī, Valmiermuižā notika ēdienu meistarklase par godu “Michelin” restorānu pavāru vizītei. Pavāri tika iepazīstināti ar dažādām latviskām garšvielām, tika cienāti ar Valmiermuižas alu, kā arī devās ekskursijā pa Valmiermuižas alus darītavu, protams, arī baudīja šefpavāra Valtera Zirdziņa un viņa komandas radītos sešus ēdienus. Šī bija Nīderlandes viesu vizītes otrā diena Latvijā. Viņi jau paspējuši iepazīties ar uzņēmumiem “Very berry”, “Rāmkalni”, kaņepju sētu “Adzelvieši”. Pirms gada, arī septembrī, notika pirmā “Michelin” restorānu pavāru vizīte, toreiz viņi bija ieradušies no Beļģijas.

Anete Ezerkalne, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītāja: “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra jau otro gadu organizē “Michelin” restorānu pavāru vizītes Latvijā. Šogad tie ir “Michelin” zvaigžņoto restorānu pavāri, kuri ir ieradušies no Nīderlandes. Kopumā viesojas 13 pavāri, ar viņiem kopā ieradušies arī iepircēji un ārzemju žurnālisti.

Šīs vizītes mērķis ir iepazīstināt pavārus ar Latvijas produkciju, ar visu bagātīgo, kas mums Latvijā ir pieejams, ar mērķi, ka vēlāk viņi to varētu izmantot arī savos restorānos. Uzņēmums, kura produktus izvēlās izmantot “Michelin” zvaigžņu restorānos, ar to var lepoties, jo tā jau ir kvalitātes zīme. Tādā veidā mēs cenšamies popularizēt Latvijas produktus pasaulē. Šodien meistarklasi vadīja Valters Zirdziņš ar mērķis parādīt, kāda ir Latvijas garša. Viesi ir sajūsmā par mūsu zemes dabu. Šī vizīte, manuprāt, ir liels pluss Latvijai un tās uzņēmumiem.”

Justīne Kalēja, Valmiermuižas viesmīlības zīmola vadītāja stāsta: “Notikums ir liels, var teikt, Latvijas mēroga. Tas ir svarīgi, ka arī citiem ārzemēs interesē, kas notiek Latvijas uzņēmumos un virtuvēs. Pavāri ir sajūsmā, ka Latvijā ir brīva vieta, kur var audzēt visu, kas tīk, un tas nav jādara siltumnīcā. Tas savā ziņā liek paskatīties pašiem uz sevi nedaudz citādi – ar daudz lielāku potenciālu un pārliecību. Kad uzzinājām, ka “Michelin” pavāri ciemosies tieši Valmiermuižā, tas mums bija liels pagodinājums. Ne tikai pulējām glāzes, bet arī paši šodien esam sapucējušies un jūtamies lepni. Sadarbībā ar šefpavāru Valteru Zirdziņu nolēmām, ka Latvijas produktus pasniegsim radoši un latviski. Kopā ar ēdieniem mēs šodien arī pasniedzam alu, jo mēs ticam – tāpat kā pasaulē šobrīd tiek pasniegts ēdiens un vīns, tā kādu dienu tas būs ēdiens un alus.”

Linda Tellgrena, Latvijā vislasītākā kulinārijas bloga “Lindas virtuve” īpašniece: “Šī bija mana otrā vizīte Valmiermuižas restorānā, kā arī pašā Valmiermuižā.

Šodien ēdiens bija lielisks. Šī, manuprāt, ir viena no vietām Latvijā, uz kuru var atbraukt un zināt, ka ēdiens būs kvalitatīvs un garšīgs, protams, šodiena nebija izņēmums. Man pašai ir tuva gatavošana no vietējiem produktiem – sezonāli, svaigi. Galā iznāk nesamocīts ēdiens, mierīgas un foršas garšas. Man arī patīk, kā gatavo šefpavārs Valters, Rīgā viņa restorāns ir viens no diviem restorāniem, kur es izvēlos atzīmēt kādu īpašāku notikumu. ”

Valters Zirdziņš, “Valtera Restorāns” īpašnieks, meistarklases šefpavārs komentē vakardienas notikumus: “Es domāju, ka viesiem no Nīderlandes patika pasniegtie ēdieni. Šie pavāri jau nav atbraukuši kā kritiķi, bet gan vairāk baudīt un iepazīt jaunu zemi, tās ēdienus. Receptes un garšas, kas man ir mīļas, arī tika pasniegtas, un, ņemot vērā, ka ir septembris, drīz vairs nebūs baraviku svaigā veidā – tās arī bija iekļautas vienā no ēdieniem. Nevajag uztraukties, bet gan dot vislabāko, kas šajā sezonā ir pieejams.” Vaicāts, kas šovakar bija grūtākais, Valters atbild:

“Šajā virtuvē esmu pirmo reizi un arī šādā komandas sastāvā nekad nebiju strādājis – tas laikam tas grūtākais. Visnotaļ, mums šovakar viss ir izdevies.”

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai jūs apmierina jaunā centra apļa izbraukšanas shēma?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBA aicina darbā Izglītības pakalpojumu speciālistu (-i) (UZ NENOTEIKTU LAIKU) Prasības pretendentam: • Augstākā izglītība; • pieredze pedagoga, lietveža vai grāmatveža darbā; • pieredze izglītības darbu vadīšanā, koordinēšanā iestādē tiks uzskatīta par priekšrocību; • pārzināt valsts izglītības sistēmu un pedagogu darbību reglamentējošus dokumentus; • elastība, precizitāte, atbildības sajūta; • darbs ar Microsoft Office programmām labā lietotāja līmenī; • labas latviešu valodas zināšanas; • labas komunikācijas un sadarbības prasmes; • ļoti labas analītiskās un laika plānošanas prasmes; • spēja orientēties LR normatīvajos aktos. Galvenie pienākumi: • Koordinēt ar izglītību saistīto jautājumu risināšanu pašvaldībā, t.sk. izglītības iestāžu kultūras un sporta pasākumi, ar izglītību saistītu attīstības projektu realizācija, skolu padomes, līgumu sagatavošana par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem, skolu pedagogu tarifikācijas, izglītojamo uzskaite u.c.; • Plānot un pārraudzīt struktūrvienības “izglītības papildpakalpojumi” budžetu; • Savas kompetences ietvaros sagatavot informāciju un lēmumprojektus iesniegšanai pašvaldības pastāvīgajās komitejās un komisijās; • Skolēnu nodarbinātības vasarā pašvaldībā un tās struktūrvienībās koordinēšana; • Organizēt transporta abonementu biļešu iegādi/izlietojumu; • Sadarboties ar Izglītības pārvaldi deleģēto funkciju ietvaros. Motivētu pieteikuma vēstuli un CV, vēlams ar izglītību apliecinošo dokumentu kopijām, iesūtīt līdz 2017.gada 6. oktobrim pa pastu Vanagu ielā 4, Valmieras pagastā, Burtnieku novadā, LV-4219; pa faksu 64238257, vai e-pastu info@burtniekunovads.lv. Informācija pa tālruni 29388422.

Mūsu partneri