Valmieras Ziņas

Recepte: Siera kūka bez cepšanas (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Lai svētku galds būtu latviskās noskaņās, piedāvājam siera kūkas recepti no portāla simplyrecipes.com.

Pirms gatavojiet siera kūku, atstājiet krēmsieru uz dažām stundām ārpus ledusskapja, lai tas paspēj sasilt līdz istabas temperatūrai.

Sastāvdaļas:

Garozai:

  • 225 g smalki saberztu cepumu
  • 85 g nesālīta un izkausēta sviesta

Siera kūkas pildījumam:

  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 60 ml auksta ūdens
  • 455 g krēmsiera
  • 175 g pūdercukura
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 500 ml saldā krējuma

Zemeņu mērcei:

  • 455 g attīrītu un sagrieztu zemeņu
  • 135 g baltā cukura
  • 2 tējkarotes kukurūzas cietes
  • 2 tējkarotes auksta ūdens

Pagatavošana:

  1. Apaļas formas cepamajā pannā ievieto cepamo papīru un mazliet ieziež ar eļļu.
  2. Pēc iespējas smalkāk sasmalcina cepumus. To visvienkāršāk izdarīt ar blenderi. Kad cepumi sasmalcināti, tiem pievieno sviestu un maisa, līdz tie sāk lipt kopā mazos gabaliņos.
  3. Kad masa gatava, to rūpīgi ieklāj pannā un kārtīgi samīca.
  4.  Siltumizturīgā bļodā sajauc kopā aukstu ūdeni ar želatīnu. Maisa līdz masa izskatās pēc ābolu mērces. Ļauj pastāvēt piecas līdz sešas minūtes. Pēc tam ievieto mikroviļņu krāsnī uz 20 līdz 30 sekundēm, līdz želatīns ir izkusis. Atkal liek malā.
  5. Sāk gatavot siera kūkas pildījumu. Bļodā ievieto krēmsieru un pārkaisa to ar pūdercukuru. Lēnām maisa, līdz cukurs pavisam iemaisījies masā. Kad cukurs vairs nav redzams, var palielināt maisīšanas tempu. Maisa, līdz masa kļuvusi krēmīga.
  6. Pievieno vaniļas ekstraktu un maisa aptuveni 15 sekundes, līdz tas pilnībā iemaisījies masā. 
  7. Lēnām turpina maisīt, līdz masa izveidojusies viendabīga. Notīra bļodas malas un turpina lēnām maisīt. 
  8. Ja želatīns ir stāvējis malā pārāk ilgi un sabiezējis, to no jauna var ievietot mikroviļņu krāsnī uz piecām līdz desmit sekundēm, līdz tas atkal kļuvis šķidrs. To pamazām pievieno krēmsiera masai. Kad viss želatīns pievienots masai, to sāk maisīt ātrāk. Maisa tik ilgi, kamēr masa kļuvusi viendabīga un, izņemot karoti no masas, izveidojas mazi “tornīši”.
  9. Masu ieklāj pannā virs cepumu kārtas un izlīdzina gludu. Pēc tam liek ledusskapī.
  10. Sāk gatavot zemeņu mērci. Ievieto cukuru un zemenes katliņā. Atsevišķā bļodā sajauc ūdeni ar kukurūzas cieti. To maisa, līdz iegūta mazliet pabieza konsistence un to pievieno zemenēm katliņā. 
  11. Vāra aptuveni piecas līdz septiņas minūtes uz vidējas uguns līdz masa mazliet sabiezējusi. 
  12. Mērci noņem no uguns un ļauj tai atdzist. Pēc tam mērci pārlej siera kūkai un no jauna liek ledusskapī. Ļauj tai nostāvēties pāris stundas vai visu nakti. 
  13. Kad kūka ir pietiekami ilgi turēta ledusskapī un sacietējusi, to izņem no pannas. Dekorēšanai varat izmantot piparmētras lapiņu vai veselu, svaigu zemeni.

Lai labi garšo! 

 

    Mārīte - 07.09.2017

    A ko darīt ar 500 ml saldā krējuma???

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri