Valmieras Ziņas

Recepte: Karameļu-riekstu tarte

Lasīšanas laiks: 2 min

Rudenīgajos vakaros ir nepieciešams kāds saldums pie tējas vai kafijas. Riekstu mīļotājiem noteikti garšos karameļu-riekstu tarte, kuras pagatavošanā var izmantot jebkurus riekstus, kuri iet pie sirds. Piedāvājam recepti no portāla simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

Pamatnei

  • 1/2 glāzes (200 g) universālie milti
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/4 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 112 g atdzesēta nesālīta sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 3-4 ēdamkarotes ledus auksta ūdens

Pildījumam:

  • 250 g cukura
  • 60 ml ūdens
  • 160 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes atdzesēta sviesta
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 125 g valriekstus, rupji sasmalcinātus
  • 62 g pekanrieksti, rupji sasmalcināti 
  • 55 g mizotas, blanšētas mandeles

Pagatavošana:

  1. Lielākā bļodā samaisa kopā miltus, cukuru, sāli, muskatriekstu un kanēli. Tad pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu sviestu. Pievieno vaniļas ekstraktu un ledus auksto ūdeni. Lai visu vienmērīgāk samaisītu, var izmantot dakšiņu vai virtuves kombaini, ja tāds pieejams. Pēc nepieciešamības var pievienot vēl ledus auksto ūdeni, lai mīkla viendabīgi saliptu kopā, kad mīcāt to ar pirkstiem. Kad mīkla kārtīgi izmīcīta, to saveļ kopā vienā bumbā, ietin pārtikas plēvē un ļauj atpūsties apmēram stundu ledusskapī.
  2. Uzkarsē krāsni līdz 190°C, izņem mīklu no ledusskapja un ļauj tai pastāvēt apmēram 10 minūtes. Tad mīklu uz tīras, sausas virsmas izrullē 30 cm platu. Izrullēto mīklu ieklāj aptuveni 25 cm platā cepamajā formā, kura paredzēta tartēm ( cepamajai formai jābūt ar izņemamu pamatni ). Mīklu pieplacina pie tartes formas pamatnes, kā arī pieplacina to pie apkārtējām malām, lieko mīklu nogriež līdz ar cepamās formas malām. Ar dakšiņu sadursta dažus caurumus mīklas apakšā un liek uz 30 minūtēm saldētavā atdzesēties.
  3. Kad mīklas pamatne atdzesēta, to liek cepties uz 20 minūtēm. Ja mīkla sāk celties, to ar dakšiņu viegli pārdur tai vietā, lai neveidojas burbuļi. Kad pamatne izcepusies to liek atdzesēties.
  4. Tad katliņā, vai pannā ar augstām malām, liek cukuru un ūdeni. Uz vidēji lēnas uguns vāra un paralēli maisa, līdz cukurs izkusis. Kad cukurs ir izkusis, uguns liesmu uzgriež nedaudz lielāku un vairs nemaisa, bet gaida, kamēr cukurs sāks karamelizēties un iegūt maigi brūnu krāsu (aptuveni 10 minūtes). Kad cukurs karamelizējies, uguni nogriež uz vidēji lēnas liesmas un, lēnām maisot, tam pievieno saldo krējumu. Kad karamele ieguvusi viendabīgu konsistenci, tai pievieno medu, sviestu, vaniļas ekstraktu un riekstus.
  5. Kad karameļu-riekstu masa gatava, to lej izceptajā pamatnē un cep 20 minūtes 205°C sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc tam atdzesē. Tarti var pasniegt gan ar putukrējumu, gan vaniļas saldējumu.

Labu apetīti! 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri