Valmieras Ziņas

Pannas

Lasīšanas laiks: 2 min

Divas lietas, kurās restorānu īpašnieki negribīgi iegulda līdzekļus, ir trauku mazgājamās mašīnas un pannas.

Lielākā daļa no viņiem labprātāk maksātu lielu naudu par pavāra skaisto sejiņu vai izveidotu “latviešu olivjē”, lai parādītos uz dažām krāsaino laikrakstu lappusēm. Jā, es domāju, ka šīs lietas ir svarīgas, taču tādas ir arī trauku mazgājamās mašīnas vai pannas, kas nodrošina virtuves nevainojamu darbību. Tā ir neliela puzles daļa, bet, ja pietrūkst viena gabaliņa, diemžēl visa bilde nesakrīt kopā.

Es domāju šodien runāt par trauku mazgājamām mašīnām, bet es to pataupīju nākotnei, jo tas nebūs īsāks par paša Ļeva Tolstoja romānu “Karš un miers”. Un šoreiz par pannām, kas ir nedaudz noderīgāka tēma ikvienam, lai gan mazāk dramatiska. Tātad šodien par to, kā izvēlēties pannu mājai, un varbūt tie, kas strādā virtuvē, atradīs ko jaunu.

Pannas un restorāni

Strādājot dažādās virtuvēs, katrā no tām esmu saskāries ar daudziem izaicinājumiem. Visi tie ir atrisināti tādā vai citādā veidā, bet varu godīgi teikt, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem bija iegūt atļauju un finansējumu no restorāna īpašniekiem, lai iegādātos jaunas pannas. Uz šādiem šefpavāra lūgumiem bieži vien saņemu vienu un to pašu atbildi – pannas tika iegādātas pavisam nesen – pirms gada. Lai gan lielākā daļa pannu tiek reklamētas kā izturīgas, ne visi saprot, ka restorāns nav vieta, kur cep šniceli reizi dienā, un panna mierīgi stāv skapī. Darba dienā pannu var izmantot aptuveni 50 reižu. 350 nedēļā. 10 000 mēnesī. Pēc katras lietošanas reizes tā ir jānotīra vai jānomazgā. Jāatzīst, ka ļoti daudz, tāpēc ir diezgan grūti nodrošināt tās pienācīgu apkopi. Galu galā, jūs taču neteiksiet viesim, ka viņam būs jāgaida steiks, jo mēs gaidām, kamēr pannas atdzisīs, lai tās varētu nomazgāt.

Panna mājas virtuvē

Panna ir viens no svarīgākajiem instrumentiem arī mājas virtuvē. Ikvienam, kas mīl gatavot, ir jābūt līdzvērtīgam palīgam. Svarīgākais ir ņemt vērā, cik daudz laika tiek pavadīts ēdiena gatavošanai. Varbūt mājās nav nepieciešama dārga un izturīga panna, bet pietiks ar vienkāršu pannu no lielveikaliem, jo to izmanto tikai reizi mēnesī. Tāpēc šeit ir aprakstīts, kā izvēlēties sev piemērotāko pannu, un mani favorīti.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri