Valmieras Ziņas

Džeimija Olivera mājās gatavotie zivju pirkstiņi un aromātiskais zirņu biezenis ar piparmētrām

Lasīšanas laiks: 2 min

Mājās gatavoti zivju pirkstiņi ir lielisks veids, kā pierunāt bērnus ēst vairāk zivju. Un to pagatavošana nemaz nav tik sarežģīta, ir pārliecināts nenogurdināmais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Šī ir viena no asprātīgām un vienkāršām idejām, ar kurām, Oliveraprāt, iespējams papildināt iecienītas ģimenes maltītes. Jaunajā šovā “Džeimija supermaltītes ģimenei”, kas svētdienās skatāms kanālā “FOX Life”, pavārs patiešām nerunās par godži ogām vai “zaļajiem” dzērieniem, bet gan parādīs, kā, izmantojot vienkāršas sastāvdaļas, pagatavot veselīgus, gardus ēdienus, kas maksimāli apvieno produktu izcilās īpašības un labo garšu.

Lūk, maltīte, kas patiks ikvienam: pašu gatavoti zivju pirkstiņi, kas papildināti ar aromātisku zirņu biezeni.

Sastāvdaļas

450 g saldētas baltās zivs, piemēram, mencas vai pīkšas fileja

500 g saldētu zirņu

5 ēdamkarotes miltu

1 ēdamkarote kaltētas paprikas

½ citrona, miziņa un sula

svaigi malti melnie pipari

2 lielas lauku olas

3 šķēles pilngraudu maizes (100g)

saulespuķu eļļa

½ buntīte svaigu piparmētru lapu

Pagatavošana

Atsaldējiet zivi, vislabāk vakarā izņemiet no saldētavas un atstājiet uz nakti ledusskapī. Zirņus ielieciet caurdurī izlietnē un pārlejiet ar karstu ūdeni, lai tos atsaldētu. Nolieciet malā. Ieberiet miltus seklā bļodā, pievienojiet papriku, citrona miziņu, šķipsniņu sāls un piparus. Citā seklā bļodā sakuliet olas. Samaliet maizi smalkās drupačās, saberiet tās uz šķīvja.

Kad zivs atsalusi, sagrieziet filejas gareniski, aptuveni divus centimetrus platos pirkstiņos. Apvārtiet tos miltos, iemērcējiet olā, nokratiet lieko, tad apvārtiet drupačās un kārtojiet uz paplātes. (Tas būs jādara pa porcijām.)

Uz vidējas uguns lielā, nepiedegošā pannā uzkarsējiet vienu ēdamkaroti eļļas. Lieciet virsū zivju pirkstiņus un cepiet divas līdz trīs minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini, kraukšķīgi un izcepušies. (Tas būs jādara pa porcijām.) Gatavos pirkstiņus novietojiet uz dubultā salocītām virtuves salvetēm, lai tos nosusinātu. Ja nepieciešams, cepot nākamo porciju, pielejiet papildu eļļu.

Tikmēr sasmalciniet zirņus līdz tie pārvēršas jaukā, gaisīgā biezenī vai arī saspaidiet tos ar dakšiņu. Ievietojiet bļodā, smalki sagrieziet un pievienojiet piparmētru lapas, izspiediet citronu sulu un pievienojiet savas iecienītās garšvielas. Labi samaisiet un pasniedziet kopā ar kraukšķīgajiem zivju pirkstiņiem un svaigiem zaļajiem salātiem. Ja vēlaties pievienot kečupu, dariet to!

Skaties “Džeimija supermaltītes ģimenei” televīzijas kanālā „FOX Life” svētdienās plkst. 12.00.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras muzejs (turpmāk – muzejs) aicina darbā uz nenoteiktu laiku apmeklētāju konsultantu/-ti (pilna slodze). Darba vietas adrese: Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • sniegt apmeklētājiem (t.sk. ārvalstu tūristiem) informāciju par ekspozīciju “de Woldemer” un muzeju, vadīt ekskursijas ekspozīcijā de Woldemer; • nodrošināt kvalitatīvu klientu servisu latviešu valodā un svešvalodās; • veikt ekspozīcijas telpu, inventāra, videonovērošanas kameru monitoringu; • veikt skaidras/bezskaidras naudas darījumus, veikt skaidras naudas un POS termināla uzskaiti ar kases aparātu; • sagatavot un iesniegt ar pienākumu izpildi saistīto grāmatvedības atskaiti; • nodrošināt apmeklētāju uzskaiti elektroniskajā apmeklētāju reģistrācijas modulī; un ja Tev ir: • vidējā izglītība; • pieredze darbā muzejā vai kultūras mantojuma objektā/ iestādē radniecīgā jomā; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • vienas Eiropas Savienības dalībvalstu oficiālās valodas zināšanas saskarsmes nodrošināšanā ar ārvalstu klientiem, kuri nepārvalda valsts valodu; • kompetences: labas komunikācijas spējas ar klientiem; spēja strādāt komandā un individuāli; spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem; augsta atbildības sajūta, precizitāte, pozitīva attieksme pret darbu; • labas datorlietošanas prasmes; mēs piedāvājam: • summēto darba laiku; • atbildīgu un dinamisku darbu uz attīstību vērstā iestādē; • pamatalgu pārbaudes laikā 936 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 985 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu un citas sociālās garantijas atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. Profesionālās darbības aprakstu (CV) un motivācijas vēstuli lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz muzejs@valmierasnovads.lv, vai personīgi: Valmieras muzejs, Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras novads, ar norādi „Apmeklētāju konsultanta/-tes amatam”, līdz 2026.gada 7.janvārim. Tālrunis papildu informācijai: 64224770. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: KLIENTU APKALPOŠANAS SPECIĀLISTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-07 Kontaktpersona: muzejs@valmierasnovads.lv 64224770

"Valmieras piens", AS piedāvā darbu laborantam (-ei) Prasības kandidātam: Profesionālā vidējā izglītība pārtikas rūpniecībā; Zināšanas par kvalitātes vadības, vides pārvaldības, produkta nekaitīguma un pārtikas drošuma sistēmu standartu prasībām; Spēja strādāt ar datoru ikdienas darba uzdevumu veikšanai; Augsta atbildības sajūta, precizitāte un spēja strādāt patstāvīgi. Galvenie darba pienākumi: Ražošanas tehnoloģiskā procesa, iekārtu un inventāra higiēnas stāvokļa kontrole; Tehnoloģisko parametru un gatavās produkcijas fizikāli ķīmisko un sensoro analīžu veikšana saskaņā ar noteikto plānu; Analīžu rezultātu izvērtēšana atbilstoši uzņēmuma standartiem un specifikācijām; Laboratorijas dokumentācijas un gatavās produkcijas kvalitātes apliecību noformēšana. Mēs piedāvājam: Dinamisku un stabilu darba vidi; Nepieciešamās apmācības, uzsākot darbu; Bruto darba algu no 1190 EUR; Veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu pēc pārbaudes laika; Bezmaksas iknedēļas pārtikas produktu komplektus un citus uzņēmuma labumus. Pretendentus lūdzam sūtīt CV uz e-pastu: valmieras.piens@foodunion.com. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks izvirzīti nākamajai atlases kārtai. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka AS “Valmieras piens”, reģ. nr. LV 40003020475, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: LABORANTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-16 Darba sākšanas datums: 2025-12-17 Kontaktpersona: Sannija Novika Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Mūsu partneri