Valmieras Ziņas

Alberta koledžas absolventi varēs turpināt studijas Vidzemes Augstskolā

Lasīšanas laiks: 2 min

Vidzemes Augstskolas (ViA) rektors Gatis Krūmiņš un Alberta koledžas direktore Oksana Lentjušenkova ir parakstījuši sadarbības līgumu, kas paredz Alberta koledžas absolventiem iespēju iegūt profesionālā bakalaura grādu, turpinot studijas vēlākos posmos Vidzemes Augstskolā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja ViA sabiedrisko attiecību speciālists Juris Lūsis.

ViA un Alberta koledža ir oficiāli apliecinājušas, ka ir ieinteresētas iesaistīties daudzpusīgā sadarbībā, nodrošinot augstāku studiju kvalitāti, kas ietver sadarbību piedaloties zinātniskās konferencēs un metodiskajos semināros, sagatavojot un izveidojot metodiskos materiālus, izstrādājot un īstenojot dažādus projektus, kā arī, veicot citas aktivitātes, kas izglītības iestādēm sekmēs savstarpēju sadarbību studiju procesā un studiju prakšu nodrošināšanā, mācībspēku apmaiņā, zinātniskajā pētniecībā, administratīvo jautājumu risināšanā, kā arī kultūrā un sportā.

Alberta koledžas vadības, mācībspēku un studentu delegācija iepazinās ar ViA attīstības plāniem, augstskolas Inženierzinātņu kompleksa laboratorijām un to aprīkojumu, kā arī pārrunāja ar Vidzemes Augstskolas pārstāvjiem tālākās sadarbības detaļas.

Koledžas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Informācijas tehnoloģijas” absolventi varēs turpināt studijas ViA “Informācijas tehnoloģiju” bakalaura studiju programmā. Studiju programmu “Uzņēmējdarbība,” “Iestāžu darba organizācija un vadība,” kā arī “Mārketings un tā inovācijas” absolventi varēs turpināt izglītoties ViA profesionālajā bakalaura programmā “Biznesa vadība”.

Alberta koledžas programmu “Kultūras tūrisma organizēšana” un “Izklaides industrijas vadīšana un producēšana” absolventi varēs turpināt izglītību Vidzemes Augstskolas studiju programmās “Tūrisma organizācija un vadība” vai “Tūristu gids – ceļojumu un pasākumu organizators”, savukārt koledžas studiju programmas „Sabiedriskās attiecības” absolventi varēs iegūt bakalaura grādu, turpinot studijas profesionālajās bakalaura programmās “Komunikācija un sabiedriskās attiecības” vai “Mediju studijas un žurnālistika”.

Vidzemes Augstskola piedāvā studijas sešos virzienos – biznesa vadībā, informācijas tehnoloģijās, inženierzinātnēs, komunikācijā un medijos, pārvaldībā un tūrismā.

Mūsu partneri