Valmieras Ziņas

Ierosmes skaistam Ziemassvētku galda klājumam

Lasīšanas laiks: 3 min

Ziemassvētki un Jaunais gads jau tepat, tepat pie durvīm klauvējas. Lai svētkus sagaidītu godam – ar grezni izdekorētu maltītes galdu, aromātiskiem dzērieniem un svinīgā atmosfērā -, Valmieras tehnikuma viesmīlības komanda ir sarūpējusi praktiskus ieteikumus svētkiem, apkopojot šī gada tendences galdu noformējumos. Kā arī dalās ar maziem knifiem un karstā dzēriena recepti, kas svinības padarīs īpašas un atmiņā paliekošas.

“Ziemassvētku laikam raksturīgi dabiskie toņi”, uzsver pasniedzēja Solvita Pazāne. Neitrālu krāsu paleti, tostarp pelēku, krēmkrāsas, ziloņkaula vai laškrāsas, veiksmīgi akcentēt ar tradicionālajiem Ziemassvētku toņiem – zaļu, sarkanu, baltu, kā arī zeltu un sudrabu. Šie krāsu salikumi radīs siltas mājīguma sajūtas ar vieglu elegances un svinīguma pieskārienu. Dabas klātesamība mājoklī jau pirmssvētku laikā ienes skaistu svētku gaidīšanas prieku. Dabā pieejamie materiāli var radīt ne tikai estētisku, bet arī sensoru baudījumu. Piemēram, galds, kas rotāts ar priežu, egļu, kadiķu zariem, viesību istabu piepildīs ar īpašu skuju aromātu, kas tik ļoti saistās ar Ziemassvētku brīnumaino un mierpilno laiku. Tas vairos mājīgumu, siltumu, omulību un harmoniju.

“Šogad maltīšu galdu noformējumos ļoti aktuāli ir dekoru celiņi”, akcentē Valmieras tehnikuma viesmīlības pasniedzēja S.Pazāne. Tos gada vistumšākajā laikā var izgaismot ar lampiņu virtenēm, izklāt ar skujkoku zaru vītnēm, veidot no eglīšu rotājumiem, čiekuriem, zariem un svecēm. Galvenais, lai dekorācijas maltītes galdu papildina, ne apgrūtina mielasta baudīšanu! Galda celiņu var veidot arī kā bagātīgu dāvanu upi. Dāvanas var meistarot no sērkociņu un citām dažāda izmēra kastītēm – atliek vien tās iesaiņot skaistā dāvanu papīrā, apvīt ar greznu lenti un izkārtot uz galda pēc sirds patikas. Ļaujies radošumam un liec lietā dāvanu kastītes kā galda kartes vai ieslēp starp butaforiskajām kārbiņām arī īstās, mīļajiem domātās, dāvanas!  Šāds pārsteiguma elements Ziemassvētku viesībām piešķils patīkami priecīgu pārsteiguma dzirksti.

Tie nu nemaz nebūtu īsti Ziemassvētki, ja galdā netiktu celts silti virmojošs dzēriens, kas bagātināts ar krustnagliņu un kanēļa ēterisko aromātu. Valmieras tehnikums sagatavojis ne tik tradicionālu, toties ļoti gardu kumelīšu dzēriena recepti. Tajā jaušams viegls kumelītes rūgtenums, kas atmaigst vijīgā medus kompānijā un kļūst enerģiski mundrs, pateicoties citrusa notīm. 

Lūk, kas nepieciešams kumelīšu karstajam dzērienam (pietiks 4 krūzēm):

  • 1l ūdens
  • 20g kumelītes
  • 150g kļavu sīrups vai 100g medus
  • Krustnagliņas (pēc garšas)
  • Kanēļa standziņas (pēc garšas)
  • 1 apelsīna miza
  • 1 citrons

Ūdeni karsē, līdz parādās pirmie garaiņi. Pievieno kumelītes. Turpina vārīt ~ 10 minūtes. Pieliek krustnagliņas, kanēļa standziņas, apelsīna mizu, sagrieztu citronu, sīrupu vai medu. Turpina karsēt vēl 10 minūtes. Jo ilgāk tas tiks darīts, jo intensīvāka būs garšu saspēle. Visu nokāš un lej krūzēs. Dzērienu var dekorēt ar kanēļa standziņu vai apelsīna mizu. Bauda, kamēr silts!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri