Valmieras Ziņas

Jānis Pavlovskis: Suņu apmācībā vairāk jāstrādā ar saimniekiem, nevis dzīvniekiem (3)

Lasīšanas laiks: 6 min

Jānis Pavlovskis ir suņkopības mācību un sporta instruktors, kurš šajā jomā darbojas vairāk nekā četrdesmit piecus gadus, no tiem divdesmit divi gadi arī aizvadīti Valmierā: “Esmu šeit kopš 1996.gada, kad Valmierā veidojām laukumus. Senāk bija sapnis izveidot bāzi, taču dzīve ir dzīve un esam priecīgi par to, ka šobrīd varam iekārtot un pilnveidot mums piešķirto, jauno treniņlaukumu Nauču ielā 2A”.

Kāda ir treniņlaukuma noslodze? Vai cilvēki ir ieinteresēti nākt un skolot savus mīluļus?

Vidzemē suņkopības mācību procesi tiek organizēti tā, lai šāda iespēja būtu gandrīz katrā pilsētā. Agrāk, deviņdesmito gadu beigās, katrā Vidzemes pilsētā bija pašiem savs suņu laukums, taču jāsaka, ka liela daļa no tiem ir izjukuši. Šobrīd mācību laukumi ir Cēsīs, Valmierā, Valkā un Alūksnē.

Cilvēki ir ieinteresēti, taču šobrīd ir situācija, kad arvien biežāk parādās tie saucamie “kaktu instruktori”. Iespējams, cilvēki mēdz izvēlēties tos, tāpēc, ka lētāk un vienkāršāk, vai mācības nav tik intensīvas, taču bieži vien šādas mācības mēdz notikt ļoti zemā līmenī.

Mācību laukumā nodarbībām jābūt organizētām tā, lai suņu apmācība būtu disciplinēta un profesionāla. Tas ietver arī tādas prasības, ka visiem suņiem, kuri tiek vesti uz apmācībām, ir jābūt vakcinētiem un čipotiem. Mācību laukumā mēs nedrīkstam pieļaut nekādus starpgadījumus, kas diemžēl mēdz notikt šādu neprofesionālu instruktoru uzraudzībā.

Kāds ir vēlamais vecums, lai uzsāktu suņa skološanu?

Vislabāk sākt mācīt jau kā kucēnu, aptuveni no 4 mēnešiem.

Suņa audzināšanas un apmācības procesā iekļaujas vesels sēriju komplekss – barošana, suņa kontrolēta uzvedība, saikne ar vetārstu utt.

Kas ir tās pirmās pamatlietas, kas jāapgūst sunim?

Pirmais noteikti ir kontakts ar saimnieku. Tas ir līdzīgi kā cilvēki savstarpēji iepazīstas – sarunas gaitā izprotot otru, saprotot, vai komunikācija, kas norisinās, ir patīkama. Jo nav noslēpums, ka daži saimnieki mēdz ļoti nežēlīgi izturēties pret dzīvniekiem, lielākoties kontaktu cenšoties izveidot ar vardarbīgiem paņēmieniem. Protams, dzīvnieks to pacietīs, taču tā noteikti nav pareiza pieeja, jācenšas iztikt bez agresijas un vardarbības.

Pēc tam jau seko dažādi citi vingrinājumi. Piemēram, mācību laukumā atrodas fiziski psiholoģiskā šķēršļu josla, tiek strādāts arī ar vingrinājumiem, kas attīsta suņa elpošanu, mācām socializēties, vienam otru cienīt – ne tikai sunim saimnieku, bet arī veidojot savstarpēju cieņu suņu starpā.

Apmācības laikā saimnieks iemācās pārvaldīt savu mājdzīvnieku un izzina, kā ikdienā reaģēt dažādās situācijās, novēršot iespēju, ka suns izdarīs ko nepareizu.

Cik ilgi norit mācību treniņš uz laukuma?

Apmēram stundu, citreiz mazāk, citreiz vairāk. Treniņu intensitāte ir atšķirīga, jo jāņem vērā laikapstākļi – ja slidens, slapjš, intensitāte ir mazāka, lai dzīvnieki nesatraumētos.

Noteikti mācības būtu nepieciešams turpināt arī mājas apstākļos…

Jā, noteikti! Uz laukuma instruktors dod uzdevumu, kas būtu jāpilda mājās, līdz nākamajai nodarbībai. Tad, nedēļas nogalē, atnākot uz treniņu, saimnieks un suns atrāda, ko viņi var. Ja pieļautas kļūdas, tās labojam.

Kādai vajadzētu būt treniņu intensitātei mājas apstākļos?

Nav noteikts, vai tās ir divas stundas vai stunda, manuprāt, tas pat nebūtu pareizi. Kad sunim ir labs garastāvoklis, tad arī audzinām. Mācībām vajadzētu notikt neuzspiestā veidā, piemēram, izvedot suni pastaigāties, kad dzīvnieks ir atbrīvojies, labā noskaņojumā, pamēģināt noguldīt vai dot kādu norādi. Pastaigas ir lieliska iespēja, kad mācīt suni paklausīt komandām, it īpaši kucēnam pastaigas ir kā saldais ēdiens – viņš izkustās, ir kopā ar saimnieku. Tikai kad jau apgūta liela daļa zināšanu, jācenšas motivēt mācīties arī tad, kad netiek izrādīta patika.

Suns jau no vienas puses visu māk, bet jāiemāca viņu klausīt saimnieka pavēlēm – ar labu degsmi, bez agresijas. Jācenšas mācību procesu veidot tādu, lai suns uzdoto pildītu ar prieku.

Tāpēc, kā jau minēju, nozīmīgi savu mīluli izzināt un izprast, lai saimnieks spētu tikt galā ar nestandarta situācijām, to darot dzīvniekam par labu.

Daudzi saimnieki motivē savu suni ar dažādiem kārumiem. Vai tas ir pareizi?

Tas nav nekas slikts. Suns ir jāiekārdina, lai viņš par to kārumiņu strādātu. Ir bijušas situācijas, kad uz laukuma atnāk jauni saimnieki ar suni un maza kāruma vietā iedod desas luņķi – suns uz laukuma tiek paēdināts, tas gan nav pareizi.

Nodarbības labi noslēgt ar spēlēm, pozitīvu attieksmi, samīļojiet sunīti – suns strādās un izpildīs saimnieka pavēles ar prieku!

Vai iespējamas situācijas, kad suņa apmācībai ir par vēlu?

Ir divi varianti, vai atteikties no sava mīluļa vai veikt korekcijas un labojumus, bet tad noteikti ir jāvēršas pie šīs jomas speciālista. Gadās, kad nāk saimnieki prasa padomus tikai tad, kad daudz kas jau ir nokavēts, piemēram, bērniem kož vai pašam saimniekam. Jāizvērtē rūpīgi vai veikt korekcijas, vai diemžēl atteikties, jo suns saodis savu varenību, spēku, asinis, mēdz kļūt nepārvaldāms.

Agresīvs?

Agresīvs, nē, bet nepārvaldāms. Suns, iespējams, saprot, ka dara nepareizi, bet reizēm, pat, iespējams, aiz mīlestības, neprazdams to izrādīt, mēdz ieķert. Vispirms rīkojas un tikai tad domā. Būtu vēlams veikt apmācības laika posmā no četriem mēnešiem līdz pieciem gadi. Jo vecāks, jo lielāka sarežģītība, jo vairāk iegājušies savi niķi, tikumi, līdzīgi kā cilvēkam – ieradumi, un, kā zinām, dažādiem ieradumiem ir liels spēks.

Vai arī šķirnei ir nozīme?

Jā, katrai šķirnei ir savas īpatnības, ko noteikti jāievēro mācību procesā. Tāpat arī vecumam, kā jau minēju, ir nozīme. Piemēram, mums uz laukuma trenējas dažāda vecuma suņi, un treniņa laikā var novērot to, ka vecākie suņi māca jaunākos, notiek atdarināšana. Ja sākotnēji kāds nevēlas pāriet kādu šķērsli, bet redz, ka pirms viņa to izdara kāds no vecākajiem suņiem, tad suns izlems sekot vecākā suņa piemēram un pāries šķērsli.

Vai uz laukuma kādreiz gadījies arī kāds negadījums?

Uz laukuma tādas kļūdas nevar notikt, tāpēc ir svarīga instruktora klātbūtne un apkārtējā vide. Noteikti mācību uzdevums nav suņiem izkauties uz laukuma. Protams ir brīži, kad saimnieki mācās strādāt ar savu suni neordinārās situācijās. Instruktoram jāspēj momentāni reaģēt, kā arī instruktors iemāca un paskaidro, kā drīkst rīkoties un kā labāk nevajadzētu darīt.

Tāpēc rūpīgi jāizvērtē, kur izvēlaties iziet mācības, jo bieži dzirdam par apmācībām, kuras vada “kinologs”, taču kinologa izglītību Latvijā apgūt nevar – netiek izsniegts diploms par kinoloģisko izglītību.

Pirmo reizi vārdu kinologs piedēvēja suņu instruktora amatam 1983.gadā, bet nedaudz vēlāk tas tika atcelts, jo kinoloģija ir vairāku zinātņu kopums, kas sevī ietver bioloģiju, fiziku, ķīmiju, anatomiju. Lai cilvēks sevi varētu saukt par kinologu viņam, tas viss ir jāzina. Kinologs ir amats, spēka struktūrās – policijā, muitā, armijā, apsardzes jomā.

Tāpat, lai mācītu suņus, jāprot strādāt ne tikai ar dzīvnieku, bet arī ar cilvēkiem.  Tātad, kādai izglītībai man jābūt? Pedagoģiskajai! Ir jāprot ar cilvēkiem runāt, atrast katram pareizo pieeju. Izglītībai ir jābūt, jo 70% līdz 80% šis ir darbs ar cilvēkiem un tikai tad ar suņiem.

    Jānis - 07.02.2018

    Vienīgais kaktu instruktors Valmierā ir šī raksta varonis. Absolūti nekompetents darbā ar suņiem, kur nu vēl ar suņu saimniekiem. Savā praksē visu suņu šķirnes pielīdzina vilkiem. PSRS skolas sliktāko, bet pašam liekas vienīgo patieso, metožu turpinātājs. Intervijā nemaz neslēpj, ka jaunākos suņus laiž kopā ar vecajiem – no sērijas izdzīvos stiprākais, vai vilku barā vilku likumi. Šādi audzinot suni nudien iznāks tikai vilks. Apbrīnojami. Naudu iekasēt prot, nodarbību laiku vilkt garumā tukši muldot arī, sausais nodarbību iznākums – sliktākajā gadījumā sačakarēts suns, labākajā finišs bez pārmaiņām, bet ar krietniem mīnusiem maciņā. Un vēl atklāti lepojas, ka ir vienīgais kinologs Latvijā.
    Stipri nožēloju, ka reiz vedu pie viņa savu suni. Suņu saimnieki – pirms atkārtojiet manu kļūdu, painteresējieties par citām alternatīvām – tā sauktajiem “kaktu” instruktoriem, jebkurš no tiem būs laimests, galvenokārt, jūsu sunim un arī jums, jo ar jums tiks strādāts arī individuāli, kas nav sagaidāms pie šī augstprātīgā kunga.

      Suņu Jānis - 07.02.2018

      Sākšu ar to,ka man nav kinoloģiskā izglītība,kur nu vēl vienīgais kinologs,bet esmu no 1974.g. suņu apmācības instruktors,Republikās kategorijas tiesnesis,Es nevēlos ar Jums strīdēties jo Jūs baidāties nosaukt savu un suņa vārdu,ja esat pie manis bijis.Redzi ,arī nezini, cik tad ir metožu suņu apmācīšanā un ko tas dod.Cik patīkami ir lasīt par manu nekompetenci ko atļaujās pateikt perona ar vājām zināšanām suņkopībā ja nezin elementāros suņu audzināšanas paņēmienos,kas ir redzams no Jūsu rakstītā.Katram ir brīva izvēle pie kāda suņu mācības skolotāja iet ko es nekad neesmu aizliedzis un neaizliegšu.Ir klubi,biedrības,kas norāda pie kā iet un ko darīt.Ja viņus neklausa,tad pielieto sankcijas un veic(sniedz)nepatiesi-apmelojušu informāciju,kas tiek plaši izplatīta mūsu valstī.Man Jums ir tikai viens jautājums:Kur tad ir tie apmācītie sunīši pie labiem,progresīviem kinologiem,ka neredzu viņus dažādās suņu sacensībās.Es vienmēr esmu bijis atklāts,bet Jūs sevi slēpjat jo baidāties pateikt savus datus,kad esat bijis pie manis-laiku un ko tad esmu Jums un Jūsu sunim pāri nodarījis.Esi atklāts,jo arī no kļūdām ir jāmācās.Baidies runāt,raksti man personīgi caur draugiem,e-pastu vai atnāc uz mācību laukuma un izrunāsimies,bet nevajag runāt dumības.

      Yo - 01.03.2018

      Lai kaut ko sasniegtu ir jāiegulda ļoti liels darbs. Man šie kursi ļoti palīdzēja. Ja tev šie kursi nepalīdzēja tātad tu noteikti pats pietiekoši labi nestrādāji ar savu suni un gan jau domāji ai aiziešu samaksāšu un neko nedarīšu????

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Vairāk par mums uzzināsi šeit: www.vid.gov.lv VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS (reģ. Nr. 90000069281) izsludina konkursu uz Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes Algas nodokļu daļas galvenā nodokļu inspektora ierēdņa amatu (vakance uz nenoteiktu laiku) Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes kompetencē ir Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) pamatdarbības un atbalsta funkcijas īstenošana labprātīgas nodokļu, nodevu, citu valsts noteikto obligāto maksājumu un tieši piemērojamos Eiropas Savienības normatīvajos aktos par muitas lietām noteikto maksājumu saistību izpildes, aprēķināšanas un maksāšanas pareizības kontroles un atbalsta jomā. Mūsu vērtības ir efektivitāte, atbildība un sadarbība. Ja Tev ir: akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība; zināšanas nodokļu normatīvajos aktos; spēja strādāt paaugstinātas intensitātes apstākļos; pamatprasmes darbā ar MS Outlook, Word, Excel; atbilstība likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām; nevainojama reputācija. Ja Tev ir kāda no šīm īpašībām vai prasmēm, mēs Tevi gaidām Algas nodokļa daļā: proti argumentēt un pamatot savu viedokli; esi nosvērts, komunikabls un atvērts jautājumiem; atbildības sajūta, precizitāte, disciplinētība un līdzsvarotība; pārzini vai interesē kā notiek process kādā no nozarēm, piemēram, būvniecības nozarē, mazumtirdzniecībā, ražošanas nozarē, sabiedriskajā ēdināšanā, pakalpojuma sniegšanā; spēj saskatīt likumsakarības, analizēt un aprakstīt iegūto informāciju; proti strādāt ar datoru un programmām; labprāt dodies ārpus darba vietas; jūties droši svešā vietā un spēj runāt ar jebkuru personu. Tev ikdienā būs šādi pienākumi: Jākomunicē ar nodokļu maksātājiem kā klātienē vai attālināti, tā rakstiski. Jārīko un jāpiedalās klātienes un attālinātajās tikšanās ar nodokļu maksātājiem. Jāveic nodokļu maksātāja saimnieciskās darbības apmeklēšana/novērošana. Jāgatavo pieprasījumi nodokļu maksātājiem, kredītiestādēm, valsts un pašvaldību institūcijām. Jāstrādā ar programmām un informācijas sistēmām. Jāvērtē grāmatvedības reģistri un dokumenti. Jāanalizē iegūtā un apkopotā informācija. Jāapraksta rezultāti, gatavojot nodokļu rēķinus un lēmumu projektus. Jāsadarbojas ar kolēģiem. Mēs piedāvājam: Stabilu atalgojumu, mēnešalga no 1483 līdz 1719 EUR (bruto), pārbaudes laikā līdz 1521 EUR, atkarībā no Tavas profesionālās pieredzes ilguma attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā; Tev būs sociālās garantijas. Apdrošināšanas polisi. Brīvas papildus dienas (papildatvaļinājuma dienas). Iespēju strādāt daļēji attālināti. Labas izaugsmes iespējas. Ieguldīt savas zināšanas un prasmes. Tavs darbs būs novērtēts no kolēģu un vadības puses. Ātri apgūt darba pienākumus. Teicamu kolektīvu. Elastīgu un ērtu darba laiku. Priekšrocības pretendentam ar: akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību ekonomikā vai komerczinībās un administrēšanā vai tiesību zinātnē; pieredzi nodokļu administrēšanā vai uzņēmējdarbībā, vai finanšu vadībā, vai finanšu analīzē, vai grāmatvedībā, vai auditā vai tiesību zinātnē ne mazāk kā divi gadi. Ierēdņa dienesta vieta: Beātes iela 49, Valmiera. Pieteikuma vēstuli, dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae (CV)), izglītību apliecinoša dokumenta kopiju 20 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā lūdzam nosūtīt Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, vai uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Konkurss uz NNVP_AND_GNI_Valmiera_Vards_Uzvards”. Pretendentiem, kuri izglītību ir ieguvuši ārvalstīs, lūdzam pievienot dokumentu par tās akadēmisko atzīšanu Latvijā. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Piesakot savu kandidatūru vakantajam ierēdņa amatam, pretendents apliecina, ka atbilst likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām. Ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta 1. un 2.punktu, informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu kvalitatīvu atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Personas datu apstrādes pārzinis ir VID Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, tālr.+371 67122633; datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: datuaizsardziba@vid.gov.lv, tālr. +371 67122658, +371 67122660. Papildu informāciju par personas datu apstrādi un par atlases procesa privātuma politiku VID ir pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļās: Personas datu apstrāde VID un Atlases procesa privātuma politika. Jautājumos par amata pienākumiem zvani uz tālruņa numuru +371 67121490. Ja Tev ir neskaidrības par konkursu, zvani uz tālruņa numuru +371 67122633 vai uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Jautājums par konkursu”. Profesija: GALVENAIS NODOKĻU INSPEKTORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 49, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Ierēdņa amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Ierēdņa amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-22 Kontaktpersona: Tālrunis: 67122633 E-pasts: vid.konkursi@vid.gov.lv

Vairāk par mums uzzināsi šeit: www.vid.gov.lv VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS (reģ.Nr.90000069281) izsludina konkursu uz Informātikas pārvaldes Reģionālās tehniskā atbalsta daļas Otrās nodaļas vecākā informācijas tehnoloģiju administratora darbinieka amatu (1 vakance uz nenoteiktu laiku) Informātikas pārvaldes kompetencē ir Valsts ieņēmuma dienesta (turpmāk – VID) atbalsta funkcijas īstenošana informācijas sistēmu resursu pārvaldības jomā. Mūsu vērtības ir: efektivitāte, atbildība, sadarbība. Ja Tev ir: vidējā vai profesionālā vidējā izglītība; praktiskas zināšanas par datortīklu (LAN) uzbūvi, izmantotajiem protokoliem, konfigurēšanu un darbības principiem; padziļinātas un praktiskas zināšanas par darbstaciju operētājsistēmām un lietojumprogrammām, to uzstādīšanu un apkopes veikšanu; padziļinātas un praktiskas zināšanas par datortehnikas t.sk. perifērijas iekārtu uzbūvi, darbības principiem un veidiem; labas prasmes darbā ar MS Outlook, Word, Excel; spēja patstāvīgi organizēt darbu un strādāt paaugstinātas intensitātes apstākļos; spēja uzņemties atbildību un pieņemt lēmumus; atbilstība likuma „Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta otrās daļas prasībām; nevainojama reputācija. Ja esi gatavs nodrošināt: lietotāju tehnisko atbalstu, datortehnikas un programmatūras problēmu lokalizāciju un risināšanu; datortehnikas sagatavošanu un uzturēšanu; tehniskās infrastruktūras un serveru darbības uzturēšanu; informācijas un komunikāciju tehnoloģiju drošības pasākumu nodrošināšanu. Pievienojies mūsu kolektīvam, jo mēs piedāvājam: stabilu atalgojumu, mēnešalga no 1405 līdz 1777 EUR (bruto), - pārbaudes laikā līdz 1529 EUR, atkarībā no Tavas profesionālās pieredzes attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā; interesantu un stabilu darbu, draudzīgu kolektīvu; personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; iespēju piedalīties dažādās apmācību programmās; sociālās garantijas; veselības apdrošināšanas polisi no pirmā mēneša; papildatvaļinājuma dienas. Priekšrocības pretendentiem ar: vidējo vai vidējo profesionālo izglītību informācijas tehnoloģiju jomā; praktisko darba pieredzi informātikas jomā vismaz vienu gadu; B kategorijas vadītāja apliecību. Darbinieka darba vieta: Beātes iela 49, Valmiera, LV-4201 Motivācijas vēstuli, dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae (CV)), izglītību apliecinoša dokumenta kopiju 15 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas dienas Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā lūdzam nosūtīt Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, vai uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Konkurss uz IP_RegioTAD_2N_VITA_Vārds_Uzvārds”. Pretendentiem, kuri izglītību ir ieguvuši ārvalstīs, lūdzam pievienot dokumentu par tās akadēmisko atzīšanu Latvijā. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Piesakot savu kandidatūru vakantajam darbinieka amatam, pretendents apliecina, ka atbilst likuma „Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta otrās daļas prasībām. Ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta 1. un 2.punktu, informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu kvalitatīvu atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Personas datu apstrādes pārzinis ir VID Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978, tālr.+371 67122633; datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: datuaizsardziba@vid.gov.lv, tālr. +371 67122658, +371 67122660. Papildu informāciju par personas datu apstrādi un par atlases procesa privātuma politiku VID ir pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļās: Personas datu apstrāde VID un Atlases procesa privātuma politika. Jautājumos par amata pienākumiem zvani uz tālruņa numuru +371 67123444. Ja Tev ir neskaidrības par konkursu, zvani uz tālruņa numuru 67122630 vai uzdod savu jautājumu, rakstot uz e-pasta adresi VID.konkursi@vid.gov.lv ar norādi “Jautājums par konkursu”. Profesija: INFORMĀCIJAS TEHNOLOĢIJU ADMINISTRATORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Beātes iela 49, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Informācijas tehnoloģijas / Telekomunikācijas Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-17 Kontaktpersona: Tālrunis: 67122633 E-pasts: vid.konkursi@vid.gov.lv

Mūsu partneri