Valmieras Ziņas

Astoņi padomi dāvanu iepirkšanās maratonā

Lasīšanas laiks: 3 min

Svētku laikā šķiet, ka nauda pazūd līdz ar katru veikalā sperto soli. Arī DNB bankas ikdienas pakalpojumu kategorijas vadītājs Jānis Dambergs apstiprina, ka gada griezumā tieši decembrī karšu norēķinu apjomi pieaug visbūtiskāk, savukārt janvārī – tikpat ļoti sarūk.

“Decembris jau izsenis ir viens no aktīvākajiem iepirkšanās periodiem. Turklāt nereti svētkiem tiek tērēts vairāk, nekā bijis uzkrāts. Tas savukārt liecina par savlaicīgu un stratēģiski izplānotu pirkumu nepieciešamību, lai finansiālais stāvoklis pēc svētkiem nekļūst par apgrūtinājumu. Svētkus baudīt vēlas ikviens, tādēļ mēs aicinām – tērējiet, radiet sev svētkus, tikai dariet to ar apdomu,” – tā J.Dambergs.

Aicinām iepazīties ar DNB bankas apkopotajiem iepirkšanās padomiem un risinājumiem, kas gada gaidītāko svētku dāvanu iegādes procesu padarīs vienkāršāku, kontrolētāku un patīkamāku.

1.Saraksta burvība. Šim padomam jau ilgu laiku piemīt pievienotā vērtība, ko izmantot ne tikai dāvanu, bet arī ikdienas preču iegādē. Tik bieži esam tikuši līdz preču plauktiem un, aizmirstot par nepieciešamo, saredzam tikai to, kas acu priekšā glīti izkārtots. Lai arī to nevar attiecināt uz visiem gadījumiem, bieži vien spontānie pirkumi pēc laika rada vilšanos. Tāpēc jau šo nedēļas nogali velti nesteidzīgai saraksta sagatavošanai (ne tikai dāvanām, bet arī citiem svētku atribūtiem). Pēc tam atliks vien ar sarakstu, maksājumu karti un sevis noteikto budžetu doties komerciālā piedzīvojumā.

2.Aizņemies gudri. Ne mazums cilvēku ir saskārušies ar nepatīkamo atklāsmi, ka mēneša alga diemžēl nespēs nosegt visus svētku tēriņus. Šajā gadījumā pirmais solis būtu kritiski pārskatīt nepieciešamo lietu sarakstu – iespējams, no kaut kā tomēr var atteikties vai atrast citu alternatīvu. Ja tomēr ne, iespēja ir maksājumu kartei piesaistīta kredītlīnija, kad pats vari kontrolēt, cik lielu summu aizņemies, piemēram 50 vai 200 eiro.

3.Internets kā lielisks veikals. Bieži vien internetā tās pašas lielveikalā piedāvātās preces varam iegādāties par daudz zemākām cenām. Lai arī veikalu ķemmēšana ir izveidojusies gluži kā tradīcija pirmssvētku laikā, nebaidies šo paradumu pārtraukt. Vēl svarīgi – interneta veikali palīdz ietaupīt ne tikai naudu, bet arī laiku.

4.Internets kā iedvesma. Nu jau pagājis ievērojams laiks, kopš esam atzinuši pašu gatavotas dāvanas. Internetā atradīsi ne vienu vien ideju ikvienam cilvēkam savas ģimenes un draugu lokā. Dāvanu materiālus iegādājies bāzes tipa veikalos, kur vairumā iepirkti izejmateriāli par zemāku cenu var kalpot kā materiāls vairākām dāvanām.

5.Atalgo sevi un ģimeni ar skaistu piedzīvojumu. Pēc kārtīgas iepirkšanās tūres, kad vairākas stundas pavadītas telpās, būtiski ir “izvēdināt galvu” svaigā gaisā. Nododies distanču slēpošanai pa meža takām, snovošanai uz Latvijas kalniem vai ragaviņu vilkšanai turpat pie mājām.

6.Esi gatavs! Bieži vien saņemam negaidītu dāvanu no kaimiņa vai kolēģa un, steigā vēloties atdarīt ar to pašu, iegādājamies ko dārgāku, bet tai pašā laikā nevērtīgāku. Taču, krājumos turot kādu simbolisku, bet praktisku dāvanu, piemēram, saldumus vai karstos dzērienus ar skaistu krūzi, nekas nepārsteigs nesagatavotu. Un, ja tomēr kaimiņi tā arī neparādās, šīs dāvanas būs vienlīdz noderīgas pašu mājsaimniecībā.

7.Dāvanu savlaicīga iegāde. Šis, protams, nav unikāls šī gada atklājums, tomēr ir vērtīgi par to atgādināt. Laikus izplānoti pirkumi nekad nezaudēs savu vērtību, jo īpaši svētku trakumā, kad dažkārt ar svētkiem saistītām precēm ir uzcenojums. Tāpat, atstājot iepirkumus uz pēdējo brīdi, psiholoģiskais spiediens atrast dāvanu pēc iespējas ātrāk var likt iztērēt vairāk, nekā sākotnēji paredzēts.

8.Ir labi kopā būt. Ziemassvētku iepirkuma tracī ir svarīgi nepazust aiz veikalu durvīm, jo kopā būt ir patiesi nozīmīga svētku dāvana. Pat paštaisīta koka figūriņa tās saņēmējam nozīmēs daudz vairāk nekā pie ādas somas piekārta cenu zīme, tādēļ ne velti aizvien vairāk ģimeņu pasniedz rokām darinātas dāvanas. Savukārt neskaitāmas labdarības programmas sniedz iespēju ikvienam padarīt pasauli labāku. Dāvanas – tas ir skaisti, taču kopīgi pavadīti un labiem darbiem piepildīti svētki pārspēj visu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “ZAAO”, VRN 44103015509, sniedz kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus – atkritumu savākšanu, šķirošanu, transportēšanu, apstrādi un apglabāšanu videi draudzīgā veidā, kā arī veic sabiedrības informēšanu un izglītošanu. AICINĀM DARBĀ: Atkritumvedēja vadītāju (8332 01) Valmierā Mēs piedāvājam: Pilnu darba slodzi; Normālo darba laiku ar summētā darba laika organizāciju četru mēnešu pārskata periodā; Labus darba apstākļus; Bruto atalgojumu no 1360.00 mēnesī; Piemaksas par papildus darba apjomu;  Degvielas izdevumu kompensācija darbinieka nokļūšanai uz darbu; Sociālās garantijas; Kvalifikācijas celšanas iespējas; Nelaimes gadījumu apdrošināšana uzsākot darbu; Veselības apdrošināšana pēc pārbaudes laika beigām; Ģimenei draudzīgu darba vietu. Darba pienākumi: Sadzīves atkritumu, lielgabarīta atkritumu un šķiroto atkritumu savākšana; Ievērot darba drošības noteikumus pārvietojot konteinerus un strādājot ar hidrauliskajiem manipulatoriem; Uzturēt automašīnu tehniski labā stāvoklī un savlaicīgi ziņot par tehniskajiem bojājumiem.  Prasības: Vidējā vai vidējā speciālā izglītība; C kategorijas autovadītāja apliecība. 95 kods; Vēlama vismaz viena gada pieredze automašīnas vadīšanā; Vēlama pieredze darbā ar hidrauliskajiem manipulatoriem; Labas tehniskās zināšanas; Prasme rīkoties ārkārtas situācijās; Komunikācijas prasmes, kas orientētas uz klientu apkalpošanu; Prasme pielietot darbā tehnisko inventāru; Organizatoriskās prasmes. Pieteikties: CV lūdzam iesūtīt e-pastā darbs@zaao.lv līdz 2024.gada 26. maijam Tālrunis informācijai: 26207402 Pateicamies par atsaucību ikvienam/i kandidātam/ei un informējam, ka SIA “ZAAO” nodrošina vienlīdzīgas iespējas ikvienam. SIA “ZAAO” atbalsta dažādību un iekļaujošu darba vidi, un kandidātus(-es) izvērtē, balstoties vienīgi uz sasniegumiem, kvalifikācijām un darba pieredzi. Informējam, ka Jūsu pieteikumu dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi. Personas datu apstrādes pārzinis ir SIA “ZAAO”, Rīgas iela 32, Valmiera, LV-4201 Profesija: ATKRITUMVEDĒJA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-05-26 Kontaktpersona: Personāla Speciālists

Mūsu partneri