Valmieras Ziņas

ViA students Toms Treimanis ar velosipēdu dosies ceļojumā apkārt Latvijai

Lasīšanas laiks: 4 min

3.augustā starts tiks dots jaunam projektam “On The Border” (Uz robežas), kura idejas autors ir Vidzemes Augstskolas (ViA) students Toms Treimanis. Projekta laikā Toms ar vēl trim domubiedriem, apceļojot Latvijas pierobežu vairāk nekā 1500 kilometru garumā, iepazīs vietējos iedzīvotājus un viņu dzīvi, bet noslēgumā radīs dokumentālo filmu un digitālu velo maršrutu.

Ideja par projektu “On The Border” Tomam radusies vairāk nekā pirms gada. Kad pienācis laiks domāt par bakalaura darba tematu, viņam ienācis prātā, ka to būtu iespējams sasaistīt ar velobraukšanu. “Man ļoti patīk braukt ar velosipēdu, kā arī šobrīd tieši apgūstu tūrista gida – ceļojumu un pasākumu organizatora profesiju. Turklāt mani interesē arī videomateriālu filmēšana un apstrāde,” atzīst Toms.

“Tā kā nodarbojos ar filmēšanu amatiera līmenī, projekta idejas realizēšanai bija nepieciešams atrast komandu, ar kuru doties kopā šajā ceļojumā. Sākumā rakstīju “Vides Filmu Studijai”, taču tur man atteica, iesakot sazināties ar Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu (RISEBA). To arī izdarīju, vaicājot, vai kāds students vēlētos piedalīties šādā projektā. Veiksmīgai projekta īstenošanai bija nepieciešams piesaistīt cilvēkus, kuriem ir profesionālas iemaņas videofilmēšanā un apstrādē, tādēļ šī bija īstā vieta, kur meklēt šādus speciālistus. Jau pēc pāris dienām saņēmu atbildi no tagadējās projekta producentes Agneses Lāces, kura rakstīja, ka kopā ar savu kursabiedru – nu jau projekta operatoru un montāžas speciālistu Robertu Pogožeļski labprāt iesaistītos šādā piedzīvojumā. Tā sākotnēji tapa komanda trīs cilvēku sastāvā, kurai vēlāk pievienojās mūsu režisors un arī filmēšanas grupas šoferis – Miks Jeluškins.”

Publicitātes foto. Projekta “On The Border” komanda (no kreisās): Miks Jeluškins, Agnese Lāce, Toms Treimanis un Roberts Pogožeļskis

Toms atzīst, ka Agnese, būdama vienīgā meitene kompānijā, satur viņus visus kopā un motivē virzīties uz priekšu.

“Mūsu komandai pavisam nesen pievienojās arī sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes Augstskolas Komunikācijas un sabiedrisko attiecību programmas studente Vera Grāvīte. Mēs bijām izsludinājuši, ka meklējam cilvēku, kurš varētu informēt sabiedrību par projekta norisi, un viņa pieteicās. Vera mums nedosies līdzi, taču katru dienu mēs viņai sūtīsim informāciju, kura tiks ievietota mūsu sociālo tīklu kontos.”

Ikdienā Toms ir slavenā Gaujas tramvaja kapteinis, savukārt pārējā laikā viņš darbojas kā gids, vadot ekskursijas gan šeit, pa Valmieru, kā arī nereti tūrisma aģentūras piesaista Tomu ekskursiju vadīšanai tālākos ceļojumos.

Došanās ceļā plānota 3.augustā, un gan brauciena starta, gan arī beigu punkts atradīsies Rīgas centrā. Toms stāsta, ka pēc viņa aprēķiniem, kopējais maršruta garums pārsniedz 1500 kilometrus, kurus komanda cer mērot 23 dienās, no tām trīs dienas atvēlot atpūtai.

Palikšana pa nakti tiks organizēta pie vietējiem iedzīvotājiem. Toms atzīst, ka viņi jau ir sazinājušies ar lielāko daļu cilvēku, pie kuriem paliks pa nakti.

“Patīkami pārsteidz tas, ka pilnīgi sveši cilvēki ir tik atsaucīgi un vēlas mūs uzņemt pie sevis.”

Projekts “On The Border” ir īpašs, jo tas kalpo kā pamats vairāku komandas dalībnieku pētnieciskajiem darbiem. Toms plāno pēc šī brauciena izveidot digitālu velo maršrutu ar aprakstiem, kuru ikviens varētu pēc tam apskatīt un izmantot. “Mums visiem šī būs nopietna pieredze, jo, piemēram, man līdz šim nav nācies doties tik garā ceļojumā ar velosipēdu,” atzīst Toms.

Vienīgais, kurš veiks visu plānoto maršrutu ar velosipēdu, būs Toms, savukārt pārējie grupas dalībnieki ceļos busiņā, jo līdzi jāved arī videotehnika. Projekta noslēgumā taps dokumentālā filma. Tai būs četras daļas, un katra no tām būs veltīta vienam Latvijas novadam.

Kā norāda Toms,

projekta galvenais mērķis ir – parādīt gan vietējiem, gan arī citu valstu iedzīvotājiem to, kas notiek Latvijas pierobežā – kā cilvēki tur dzīvo, kādas tradīcijas piekopj, kāda tur ir kultūra utt. Visa brauciena gaitā jaunieši centīsies rast atbildi uz jautājumu “Ko mūsdienās nozīmē būt latvietim?”

Projektam “On The Border” ir vairāki atbalstītāji – Vidzemes Augstskola palīdz ar tūrisma precēm un naktsmītņu sagādāšanu, bet ar RISEBA komandai ir noslēgts līgums par video tehnikas izmantošanu. Tāpat atbalstu sniedz arī grupa “Green Novice”, tūrisma inventāra veikals “Gandrs”, SIA “ZAAO”, “Isostar Latvija” un “Dobeles dzirnavnieks”.

Piedāvājam aplūkot projekta “On The Border” prezentācijas video:

ON THE BORDER from Robert_Pogozelsky on Vimeo.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri