Valmieras Ziņas

Rūjienā noslēgusies automodelisma 21.sezona

Lasīšanas laiks: 3 min

Rūjienas vidusskolā zem skolas sporta zāles trases automodelisms šogad aizvadījis 21.sezonu. Šajā sezonā sportisti piedalījušies 12 dažāda līmeņa sacensībās, informē trases automodelisma pulciņa pasniedzējs Guntis Lapsiņš.

Pēc četru gadu pārtraukuma esam atgriezušies Latvijas skolēnu čempionātā, kurš norisinās Rīgā Motormuzeja telpās. Šogad piedalījāmies abos organizētajos posmos – 2015.gada novembrī un pēc Jaunā gada februāra mēnesī. Novembrī no Rūjienas komandas Kristeram Oskaram Uzulim 16.vieta (59 dalībnieki). Rūjienas komanda no vienpadsmit komandām ierindojās 5.vietā. Pēc Jaunā gada februāra mēnesī labākais rezultāts “Iesācēji” klasē Kristianam Kristam Lūsim 9.vieta (58 dalībnieki). Un arī šajās sacensībās Rūjienas komanda izcīnīja 5.vietu, šoreiz trīspadsmit komandu konkurencē. Abas reizes komandu pārstāvēja Kristers Oskars Uzulis, Kristians Krists Lūsis, Rainers Metļuks, Niks Doinats, Rihards Pirsko, Kristaps Vladimirovs un Edvards Blūmens.

Ļoti nozīmīgas sacensības norisinājās Vidzemē – notika “Vidzemes Kausa” izcīņa. Sacensības norisinājās 8 posmos dažādās Vidzemes trasēs – Valmierā, Rūjienā, Mazsalacā, Bērzainē un Limbažos. Šajās sacensībās piedalījās spēcīgi sportisti no Vidzemes un Rīgas. Komandu kopvērtējumā sezonas garumā “Vidzemes Kausa” izcīņā ieguvām 3.vietu. Un individuālajā kopvērtējumā “Iesācēji” klasē no Rūjienas komandas Kristeram Oskaram Uzulim 3.vieta, Kristianam Kristam Lūsim 4.vieta 48 sportistu konkurencē. Vēl sezonas garumā sacensībās “Iesācēji” klasē regulāri piedalījās Alīne Ķīkule (vienīgā meitene Vidzemē), Rustams Gilučs, Rainers Metļuks un Edvards Blūmens, kuram bija liels progress sezonas garumā – pirmajās sacensībās savā klasē izcīnīja 23.vietu un sezonas noslēguma sacensībās jau ierindojās 8.vietā. Piedaloties vairākās klasēs, veiksmīga sezona izvērtās arī Kristapam Vladimirovam. Viņš klasē “PR – 32” ieguva 4.vietu, klasē “G – 12” 6.vietu un klasē “Open – 16” arī ieguva 6.vietu. Šajā gadā spēcīgajā “G – 12” klasē spēkus iemēģināja Kristers Oskars Uzulis un Kristians Krists Lūsis. Godalgotajās vietās neiekļuva, bet nepalika arī pēdējie.

Noslēguma sacensības notika mājas trasē, kur norisinājās “Rūjas Kausa” izcīņa. Sacensības notika četrās klasēs: “Parma – 1” – dalībniekiem ar vienas sezonas pieredzi, “Parma – 2” – dalībniekiem ar divu un vairāk sezonu pieredzi, “PR – 32” un “G – 12”. “Parma – 1” klasē 1.vietā Edvards Blūmens, 2.vietā Rainers Metļuks, 3.vietā Alīne Ķīkule un 4.vietā Rihards Griģjuško. “Parma – 2” klasē 1.vietā Kristians Krists Lūsis, 2.vietā Kristers Oskars Uzulis, 3.vietā Kristaps Vladimirovs un 4.vietā Edvards Blūmens. “PR – 32” klasē 1.vietā Kristaps Vladimirovs, 2.vietā Rihards Pirsko, 3.vietā Kristers Oskars Uzulis un 4.vietā Kristians Krists Lūsis. “G – 12” klasē 1.vietā Rihards Pirsko, 2.vietā Kristaps Vladimirovs, 3.vietā Niks Doināts un 4.vietā Kristers Oskars Uzulis.

Sacensību apbalvošana un sezonas noslēguma pasākums norisinājās kopā ar vecākiem atpūtas kompleksā “Eriņu mototrase”.

Par labu tehnikas pazinēju ir izaudzis Rihards Pirsko, kurš palīdz ar padomu arī citiem Rūjienas trases automodelisma pulciņa dalībniekiem.

Visas šīs sezonas garumā bija mainīgs pulciņa sastāvs – pašu pulciņa kodolu veidoja audzēkņi, kuri apmeklē pulciņu jau vairākas sezonas, bija audzēkņi, kuri pievienojās rudenī un izturēja tikai līdz Jaunajam gadam, bet nodarbībās bērnu nepalika mazāk, jo arī pēc Jaunā gada līdz pašam pavasarim pievienojās jauni dalībnieki.

Pēc saspringtās sezonas novēlu visiem vasarā atpūsties un septembrī gaidīšu uz nodarbībām ar jauniem spēkiem iepriekšējo gadu dalībniekus, kā arī jaunus dalībniekus.

Vēlos pateikt lielu paldies Rūjienas pilsētas domei un Rūjienas vidusskolas vadībai par atbalstu tehnikas iegādei un transporta piešķiršanu, lai pulciņa dalībnieki nokļūtu sacensībās.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri