Valmieras Ziņas

Tehnikumā meistarklasi vada Vidusjūras diētas eksperts no Itālijas

Novembrī “Itāliešu kulinārijas nedēļas” ietvaros Valmieras tehnikumā viesojās delegācija no Ansel Keys institūta Itālijā. Meistarklasi vadīja Vidusjūras diētas eksperts, profesors Michele Giaquinto. Kopā ar topošajiem ēdināšanas speciālistiem no Valmieras tehnikuma pavārs pagatavoja septiņus itāliešu ēdienus, atklājot dažādus kulināros noslēpumus, tostarp – kā pagatavot gaisīgu tiramisu un kāda ir klasiskas picas mīklas recepte.

Michele Giaquinto norāda: “Vidusjūras diētas pamatā ir veselīga uztura koncepcija, tās dzīvesveids – ēst pēc iespējas dabīgāk. Būtisks princips ir ēdiena gatavošanā izmantoto produktu kvalitātē un sezonalitāte. Vidusjūras virtuvē tiek izmantoti daudz dārzeņi, taču būtiski, ka tie ir tikai vietējie un tikai to īstajā augšanas sezonā. Vēlams izmantot ekoloģiski audzētus pārtikas produktus. Tādējādi maltītei tiek nodrošināta visaugstākā uzturvērtība un labākā garša,” uzsver pavārs.

Vidusjūras uztura piramīdas pamatā ir graudaugi un olīveļļa. Tauku daudzums ir salīdzinoši liels, taču tas balstās uz olīveļļu, nevis dzīvnieku taukiem. Tajā ir mononepiesātinātās taukskābes, kuras atšķirībā no piesātinātiem dzīvnieku izcelsmes taukiem samazina holesterīna līmeni. Uztura piramīdas augšpusē, tātad ikdienas maltītēs vismazāko daļu ieņem saldumi un sarkanā gaļa. Savukārt zivis un mājputnu gaļa tiek lietota vismaz divas reizes nedēļā.

“Svarīga ir ne tikai ēdiena gatavošana, bet attieksme pret maltīti kopumā. Tā tradicionāli tiek ieturēta, nesteidzoties un izbaudot ēdienu,” atgādina Michele Giaquinto. 

Pētnieka Ansel Keys vārdā nosauktais institūts atrodas Itālijas dienvidu daļā un specializējas enogastronomijas un viesmīlības jomā. Institūta pasniedzēji regulāri vada meistarklases Argentīnā, Rumānijā, Spānijā, Maurīcijā un Ķīnā. Meistarklase Valmieras tehnikumā rīkota Erasmus+ projekta “Ārvalstu pieredze profesionālai izaugsmei” Nr.2017-1-LV01-KA116-035352 ietvaros sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā. 

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kā Covid-19 ietekmējis jūsu darbu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “ top!” Valkas ielā 1, Valmierā. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama vidējā vai vidējā speciālā izglītība; Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, augsta atbildības sajūta. Piedāvājam: Interesantu darbu stabilā uzņēmumā; Mūsdienīgu darba vidi; Darbam atbilstošu atalgojumu un sociālās garantijas; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas. Darba alga no EUR 500-650 (bruto) Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00 CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: vakances@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs VALMIERĀ, Valkas ielā 1. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Valkas iela 1, Valmiera Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2020-06-19 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: vakances@madara89.lv ar amata un vietas norādi.

Mūsu partneri