Valmieras Ziņas

Recepte: Vistas un avokado salāti ar paniņu mērci

Vieglai un ātri pagatavojamai maltītei piedāvājam vistas-avokado salātu recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

Paniņu mērcei:

  • 1 ēdamkarote smalki sagrieztu Šalotes sīpolu
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/8 tējkarotes malti melnie pipari
  • 120 ml majonēzes
  • 120 ml paniņas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātus maurlokus

Ķiploku grauzdiņiem:

  • 4 šķēlītes kraukšķīgas gaišās maizes
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ķiploku daiviņa

Salātiem:

  • 2 romiešu salātu galviņu serdes (salātos vislabāk izmantot laiviņas formas salātu lapas, kas pārplēstas uz pusēm, bet, ja tādas nav, var izmantot jebkuras citas zaļās salātu lapas)
  • Apmēram 280 g sasmalcinātas vai sagrieztas vistas
  • 2 vidēji nogatavoti avokado, sagriezti šķēlēs
  • Neliels Parmezāna siera gabals (apmēram 30 grami), ar dārzeņu mizotāju sašķēlē plānās šķēlēs

Pagatavošana:

  1. Mazāka izmēra bļodā vai burciņā ieber sīpolus, sāli, piparus un ielej citronu sulu, visu samaisa un ļauj ievilkties apmēram 5 minūtes. Tad pievieno majonēzi, paniņas un visu samaisa vai sakrata burciņā. Tad pievieno maurlokus un pēc garšas var pievienot vēl sāli un piparus. 
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190°C. Maizes šķēlītes pārgriež uz pusēm un katru apsmērē ar olīveļļu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un uz tās liek cepties maizes šķēlītes. Visu cep aptuveni 12-15 minūtes, kamēr maize kļuvusi zeltaini brūna un kraukšķīga. Izņem no krāsns un atdzesē. Katru šķēlīti no abām pusēm ierīvē ar ķiploku.
  3. Salātus pasniedz atsevišķās 4 bļodiņās, katrā ieliek salātu lapas, pāri liek avokado šķēlītes, vistu un Parmezāna sieru. Pāri lej mērci un pasniedz kopā ar ķiploku grauzdiņiem.

Labu apetīti!

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai tu vakcinēsies pret Covid-19?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri