Valmieras Ziņas

Recepte: Safrāna – šokolādes kūka

Ziemassvētku smaržu mājās viegli var radīt ar dažādu šim laikam raksturīgo garšvielu – kanēļa, krustnagliņu, ingvera, safrāna, kardamona, vaniļas cukura izmantošanu dažādu cepumu, kēksu, kūku, cepešu, karsto dzērienu un pat dāvanu un svētku rotājumu pagatavošanai. Piedāvājam safrāna-šokolādes kūkas recepti, izmantojot Ziemassvētkiem raksturīgas garšvielas.

8 porcijas

Laiks: 40 minūtes

Kūka

100 g sviesta

200 g baltās šokolādes

3 olas

50 ml cukura

2 ēd.k. vaniļas cukura

3 ēd.k. gaišā cukura sīrupa

1 paciņa safrāna

Smalki sarīvēta laima miziņa

Šķipsniņa sāls

150 ml kviešu miltu

Brūkleņu krēms

250 ml 35% saldā krējuma

100 ml svaigā brūkleņu ievārījuma

Saldo krējumu saputo. Ja vēlas, pievieno 2-3 ēd.k. cukuru. Samaisa ar brūkleņu ievārījumu.

Kūka

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 °
  2. Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet šokolādi.
  3. Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu, safrānu, laima miziņu un sāli.
  4. Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam. Iesijājiet miltus.
  5. Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai.
  6. Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai Valmierā ir nepieciešama diennakts aptieka?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri