Valmieras Ziņas

Recepte: Lasis citronu krēma mērcē

Lasīšanas laiks: 2 min

Piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com maltītei, kura liks norīt mēli ikvienam laša gardēdim.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 60 ml vistas vai zivs buljona, vai gliemeņu ūdens, baltvīns vai parasts ūdens
  • 180 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote rapšu vai rīsu kliju eļļas
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 700 g laša filejas
  • Pētersīļi garnējumam

Pagatavošana:

  1. Citronu sulu, saldo krējumu un buljonu (pēc izvēles: gliemeņu ūdens, parasts ūdens, baltvīns) ielej mazā katliņā un visu kopā uzvāra. Kad viss sācis vārīties, uguni nogriež uz pavisam mazu, katliņu apsedz ar vāciņu un ļauj visai mērcei vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pēdējās divas minūtes noņem katliņam vāciņu un uguni uzgriež lielāku un visu atkal uzvāra, lai mērce sabiezētu.
  2. Kamēr gatavojas mērce, lasi noskalo aukstā ūdenī un pārbauda vai tajā nav asaku. Visu zivi nosusina ar papīra dvieļiem. Sagriež laša fileju atsevišķos gabalos.
  3. Uz cepamās pannas uzlej eļļu, uzkarsē pannu aptuveni 90 sekundes. Laša gabalus var likt cepties vispirms ar ādu uz leju vai otrādāk. Ja liksiet cepties ar ādu uz leju vispirms, tad āda apcepies labāk un kļūs kraukšķīga. Ja liksiet vispirms cepties ar filejas gaļu uz leju, tad fileja labāk saturēsies kopā, jo būs apcepusies trauslākā daļa un filejas gabals nesāks drupt.
  4. Visas filejas uzliek uz pannas, uguni nogriež vidēji lielu un ļauj katram gabalam cepties aptuveni 3-5 minūtes, atkarībā cik biezi ir filejas gabali.
  5. Uzmanīgi filejas apgriež otrādāk, otru pusi apcep vēl 1-5 minūtes, atkarībā cik labi izceptu zivi katrs vēlas.
  6. Laša filejas uzliek uz šķīvja un pāri pārlej citronu mērci un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
  7. Ja apcepāt filejas ādu un tā kļuvusi kraukšķīga, filejas gabalus pasniedziet ar ādu uz augšu, lai tā nesamirktu mērcē un saglabātos kraukšķīga.

Lai gards šis vakars!

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri