Valmieras Ziņas

Recepte: Lasis citronu krēma mērcē

Piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com maltītei, kura liks norīt mēli ikvienam laša gardēdim.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 60 ml vistas vai zivs buljona, vai gliemeņu ūdens, baltvīns vai parasts ūdens
  • 180 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote rapšu vai rīsu kliju eļļas
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 700 g laša filejas
  • Pētersīļi garnējumam

Pagatavošana:

  1. Citronu sulu, saldo krējumu un buljonu (pēc izvēles: gliemeņu ūdens, parasts ūdens, baltvīns) ielej mazā katliņā un visu kopā uzvāra. Kad viss sācis vārīties, uguni nogriež uz pavisam mazu, katliņu apsedz ar vāciņu un ļauj visai mērcei vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pēdējās divas minūtes noņem katliņam vāciņu un uguni uzgriež lielāku un visu atkal uzvāra, lai mērce sabiezētu.
  2. Kamēr gatavojas mērce, lasi noskalo aukstā ūdenī un pārbauda vai tajā nav asaku. Visu zivi nosusina ar papīra dvieļiem. Sagriež laša fileju atsevišķos gabalos.
  3. Uz cepamās pannas uzlej eļļu, uzkarsē pannu aptuveni 90 sekundes. Laša gabalus var likt cepties vispirms ar ādu uz leju vai otrādāk. Ja liksiet cepties ar ādu uz leju vispirms, tad āda apcepies labāk un kļūs kraukšķīga. Ja liksiet vispirms cepties ar filejas gaļu uz leju, tad fileja labāk saturēsies kopā, jo būs apcepusies trauslākā daļa un filejas gabals nesāks drupt.
  4. Visas filejas uzliek uz pannas, uguni nogriež vidēji lielu un ļauj katram gabalam cepties aptuveni 3-5 minūtes, atkarībā cik biezi ir filejas gabali.
  5. Uzmanīgi filejas apgriež otrādāk, otru pusi apcep vēl 1-5 minūtes, atkarībā cik labi izceptu zivi katrs vēlas.
  6. Laša filejas uzliek uz šķīvja un pāri pārlej citronu mērci un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
  7. Ja apcepāt filejas ādu un tā kļuvusi kraukšķīga, filejas gabalus pasniedziet ar ādu uz augšu, lai tā nesamirktu mērcē un saglabātos kraukšķīga.

Lai gards šis vakars!

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kā Covid-19 ietekmējis jūsu darbu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

MERKURITA LV SIA Uzņēmums un preču zīme MERKURITA tika izveidota 2003. gadā. Jau vairāk kā 10 gadus MERKURITA veiksmīgi darbojas Latvijā, Lietuvā, Krievijas Federācijā. Mūs, MERKURITA LV komandu, apvieno vēlme ar savu ikdienas darbību Latvijas iedzīvotājiem piedāvāt un atklāt to, ka patiesībā IR LIETAS, kas rūpējās par mums ik dienu un, kas īpaši svarīgi, ik nakti – produkcija, kas labvēlīgi ietekmē veselību un dzīves kvalitāti: augstvērtīgi vilnas izstrādājumi un magnētiskā lauka terapijas produkti.  Sakarā ar uzņēmuma paplašināšanos "MERKURITA LV" aicina darbā TIRDZNIECĪBAS KONSULTANTUS/-ES VIDZEMES REĢIONĀ! Darba pienākumi: Izstrādājumu prezentēšana un komunikācija ar uzņēmuma klientiem Līgumu sastādīšana un preces piegāde Prasības kandidātiem: Labas komunikācijas spējas Vidējā vai augstākā izglītība Labprāt savā komandā aicinām arī cilvēkus ar dzīves pieredzi „B” kategorijas autovadītāja apliecība un personīgais auto Mēs piedāvājam: Kvalitatīvas profesionālās apmācības Sakārtotu un labi organizētu darbu Augstu atalgojumu CV un pieteikuma vēstuli ar norādi "Konsultants" lūdzam sūtīt uz epastu: info@merkurita.lv līdz 19. jūlijam. Profesija: TIRDZNIECĪBAS PĀRSTĀVIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera, Vidzeme Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2020-07-19 Kontaktpersona: info@merkurita.lv Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri