Valmieras Ziņas

Recepte: Kambodžas kokosriekstu-garneļu zupa

Lasīšanas laiks: 2 min

Tuvojoties aukstākam laikam, piedāvājam Kambodžas kokosriekstu-garneļu zupas recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

Citronzāles pastai

  • 3 stublāji citronzāles (vai 1 laima un 1 citrona miziņa, kā arī papildu laima sulas pēc garšas)
  • Aptuveni 8 cm garu gabalu svaigas kurkumas (vai aizstāj ar 1 ēdamkaroti kaltētas kurkumas)
  • Aptuveni 8 cm garu gabalu svaigu ingveru
  • 1 šalotes sīpolu
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 2 laima lapas, smalki sagrieztas (pēc izvēles)

Zupai

  • 1 budžu kokosriekstu pienu (budžu nedrīkst sakratīt)
  • 600 ml buljona (zivs, vistas vai dārzeņu)
  • 1 ēdamkaroti zivju mērci (pēc garšas var pievienot vairāk)
  • 1 ēdamkaroti brūnā cukura
  • 3 vidēji cukīni, sagriezti aptuveni 2,5 cm mazos gabalos
  • 230 g franču zaļās pupiņas, nolobītas un sagrieztas uz pusēm
  • 250 g ķiršu tomāti, sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās
  • Sāls, pēc garšas
  • 900 g garneļu, mizotas
  • 1 liela sauja bazilika lapas

Pasniegšanai

  • Rīsi
  • Laima ceturtdaļas

Pagatavošana:

  1. Citronzāles stublājus nomizo no cietajām, apkārtesošajām lapām, atstājot mīksto, gaišākas krāsas vidu. Mīksto vidus daļu sagriež plānās šķēlēs. Nomizo un sagriež plānās šķēlēs arī kurkumu, ingveru, sīpolu un ķiplokus. Visas sagrieztās sastāvdaļas un laima lapas liek blenderī vai pārtikas kombainā un visu kārtīgi sablenderē viendabīgā pastā. Pagaidām sablenderēto pastu noliek malā.
  2. Kokosriekstu piena bundžu nedrīkst kratīt. Atverot bundžu vajadzētu redzēt augšējo, biezo slāni ar kokosriekstu krēmu, kuru, atdalot ar karoti, ieliek katlā. Bundžas apakšā atlikušo kokosriekstu pienu pagaidām noliek malā. Ja tomēr, atverot bundžu, kokosriekstu piens nav noslāņojies, to var pievienot visu uzreiz.
  3. Uz vidēji lēnas uguns liek sildīties kokosriekstu krēmu un, kad tas sācis vārīties, pievieno citronzāles pastu, visu vāra aptuveni 1-2 minūtes, kamēr masa sāk sabiezēt, paralēli visu maisot. Pievieno atlikušo kokosriekstu pienu, buljonu, zivju mērci un brūno cukuru. Visu uzvāra.
  4. Zupai pievieno cukīni un zaļās pupiņas. Visu vāra vēl aptuveni 8 minūtes, kamēr dārzeņi kļuvuši viegli mīksti. Pievieno garneles un tomātus, visu vāra vēl 3-4 minūtes, kamēr garneles kļuvušas viegli rozā un necaurspīdīgas. Zupā iemaisa bazilika lapiņas. Pēc garšas pievieno sāli, vēl zivju mērces vai brūno cukuru.
  5. Zupu ielej bļodiņās un pasniedz ar rīsiem un laima ceturtdaļām. Zupu var uzglabāt ledusskapī līdz pat 5 dienām.

Labu apetīti!

 

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri