Valmieras Ziņas

Recepte: Itāļu sāļais pīrāgs “Casatiello”

Tradicionāli Lieldienās galdā jāceļ krāsaini un apaļas formas ēdieni, kas simbolizē sauli un auglību – pavasara vēstnešus. Teju nevienā ģimenē svētku galds nav iedomājams bez krāsotām olām un pīrāgiem, taču šogad aicina latvisko cienastu papildināt ar neierastām garšām. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas Virtuve” autori Lindu Tellgrenu piedāvā Itāļu sāļā pīrāga “Casatiello” recepti.

“Casatiello” ir tradicionāls itāļu Lieldienu ēdiens, kas netiek celts galdā citā sezonā. Garšām bagātais pīrāgs paredzēts Lielā gavēņa noslēguma svinībām, turklāt nākamajā dienā pīrāgs garšojot vēl labāk, tādēļ itāļi iecienījuši to iesaiņot līdzņemšanai Otro Lieldienu piknikam.

Izejvielas:

  • 500 grami kviešu miltu un nedaudz virsmas pārkaisīšanai
  • 15 grami sausā rauga
  • 5 tējkarote sāls
  • 120 grami sviesta, izkausēta un atdzesēta
  • 270 ml ūdens
  • 200 grami uz rupjās rīves rīvēta cietā siera
  • 100 grami šķiņķa, sagriezta gabaliņos
  • 2 cieti vārītas olas, bez čaumalas un sagrieztas gabaliņos
  • 120 grami zaļo olīvu, sagrieztu uz pusēm
  • 100 grami saulē kaltētu tomātu, sagrieztu gabaliņos
  • eļļa formas ietaukošanai

Gatavošana:

  • Bļodā sajauc miltus, raugu un sāli. Pievieno sviestu un ūdeni. Samaisa un sāk mīcīt. Mīca ar rokām 10 minūtes vai virtuves kombainā 5 minūtes (līdz brīdim, kad mīkla ir kļuvusi elastīga un viendabīga).
  • Ietauko lielu bļodu, liek tajā apaļu saveltu mīklu, pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi un noliek siltā vietā raudzēties uz vienu stundu vai līdz mīkla ir dubultojusies apjomā.
  • Ar miltiem pārkaisa darba virsmu. No bļodas izveļ mīklu un ar mīklas rulli izrullē 50 cm x 50 cm lielu kvadrātu. Mīklai pāri vienādā kārtā ber sieru, šķiņķi, olas, olīvas un tomātus. Sarullē kopā skaistā veltnī.
  • Ar eļļu ietauko kūkas formu ar cauru vidu. Formā liek iekšā veltni, ja vajadzīgs “tin” to apkārt formai, līdz visa mīkla ar pildījumu atrodas formā. Noliek siltā vietā uzrūgt vēl pusotru stundu.
  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Pīrāgu cep aptuveni vienu stundu. Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē un izņem no formas.
  • Pasniedz siltu vai aukstu.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kā Covid-19 ietekmējis jūsu darbu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

AS "Smiltenes piens" - viens no Latvijas vadošajiem piena produktu pārstrādes uzņēmumiem ar 100 gadu uzkrāto un apgūto pieredzi šajā nozarē, aicina darbā SIERA RAŽOŠANAS PRESES OPERATORU Cēsu iela 8, Blome, Blomes pagasts, Smiltenes novads TAVI GALVENIE UZDEVUMI BŪS: • Pārraudzīt un strādāt ar iekārtām, kas pasterizē, homogenizē un mehāniski apstrādā pienu, iekārtām, kas ražo sieru un citus siera produktus; NO TEVIS SAGAIDĀM: • Pamata, vidējā profesionālā izglītība rūpniecībā tiks uzskatīta par priekšrocību; • Augsta atbildības sajūta un godīga attieksme pret darbu; • Komunikabilitāte un spēja strādāt komandā. TAVS IEGUVUMS: • Atbildīgu, dinamisku darbu un vērtīgu pieredzi stabilā un atpazīstamā uzņēmumā; • Draudzīgu un uz sadarbību vērstu kolektīvu; • Karjeras un profesionālās izaugsmes iespējas; • Konkurētspējīgu atalgojumu no 1000 EUR; • Veselības apdrošināšanas polisi (pēc viena nostrādāta gada). Ja vēlies pieteikties uz šo amatu, sūti savu CV uz e-pastu: blome@smiltenespiens.lv, info pa tel. 29180953 Sazināsimies ar tiem kandidātiem, kurus aicināsim uz pārrunām! Pamatojoties uz Vispārīgo datu aizsardzības regulu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu tikai šīs vakances atlases procesu. Datu pārzinis ir AS „Smiltenes piens”, reģistrācijas numurs 43903002031, juridiskā adrese Mūrnieku iela 2, Smiltene, Smiltenes novads, LV-4729.

Mūsu partneri