Valmieras Ziņas

Recepte: Biešu – pupiņu veģetārie burgeri

Līgo svētki saistās ar kopā būšanu – vainagu pīšanu, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram. Arī ēdiena gatavošana un baudīšana veicina ģimenes kopības sajūtu, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas receptes, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.

Biešu – pupiņu veģetārie burgeri (16 gab.)

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • Rauga mīklas maisījums
  • Ķimenes, ķirbju, sezama, amaranta vai citas sēkliņas, ko uzbērt maizītēm (pēc izvēles)
  • 1 ola

Veģetāro kotlešu masai:

  • 2 krūzes vārītu vai konservētu sarkano pupiņu
  • 2 krūzes vārītu bietīšu
  • 1 krūze pilngraudu auzu pārslu
  • 1/2 krūze ūdens
  • 1/2 krūze pilngraudu miltu
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 tējk. ķiploku pulvera vai 1 daiviņa ķiploka
  • 1 tējk. oregano
  • 2 saujas ķirbju sēklu

Burgeru pildījumam:

  • 200g fetas siera
  • 16 biešu lapiņas
  • 16 tomāta šķēlītes
  • 16 gurķa šķēlītes
  • Iepakojums ķiploku dīgstiņu
  • 1 burciņa gurķu-sinepju mērces (katram burgeram 2ēd.k.)
  • 3 avokado

Pagatavošana:

  1. Pagatavojiet mīklu, ļaujot bērnam to darīt pašam – ieliet ūdeni, pievienot maisījumu, eļļu un samaisīt.
  2. Raudzējiet mīklu siltā vietā 40 – 50 minūtes un uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādiem.
  3. Ļaujiet bērnam no mīklas gatavot maza līdz vidēja izmēra bumbiņas, ko pēc tam apsmērējiet ar sakultu olu un uzberiet virsū sēkliņas.
  4. Maizītes cepiet 20-25 minūtes. Pa to laiku pagatavojiet visu, ar ko pildīsiet burgerus.
  5. Pagatavojiet biešu – pupiņu kotlešu masu. Pupiņas, bietes, auzu pārslas, ūdeni un miltus sablendējiet, pievienojot arī garšvielas – sāli, ķiploku, oregano un ķirbju sēkliņas. Atkarībā no vecuma bērnu var iesaistīt gan daudzumu mērīšanā, gan sastāvdaļu iebēršanā traukā, kur viss tiks blendēts.
  6. Gatavo masu lieciet bļodā un no tās veidojiet kotletītes, lieciet tās uz pannas cepties ar vāku pa virsu. Katrai kotletītei nepieciešams aptuveni 2ēd.k. masas. Cep no abām pusēm 5 minūtes uz vidējas liesmas.
  7. Kad burgermaizītes gatavas – ļaujiet tām nedaudz atdzist un pārgrieziet uz pusēm.
  8. Bērns var nomazgāt tomātus, gurķus un salātlapas. Kopā sagrieziet šķēlītēs tomātus un gurķus, atdaliet salātlapas. Salieciet maizītes tā, lai bērns var pildīt burgerus pats – izvēloties secību, izkārtojot sieru, salātlapu, gurķi, kotleti, gurķu-sinepju mērci, tomātu, dīgstus.
  9. Lai burgers labāk turētos kopā, var iespraust arī pašu pagatavotus karodziņus.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai jūsu mājoklī ir dūmu detektors?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (reģistrācijas Nr. LV90000064301) izsludina konkursu uz vakanto darbinieka amatu VETERINĀRĀRSTS ZIEMEĻVIDZEMES PĀRVALDĒ  (1 amata vieta uz nenoteiktu laiku)  JA TEV IR: • augstākā izglītība veterinārmedicīnā vai saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma pārejas noteikumu 2.punktu vidējā speciālā izglītība, kas iegūta līdz 1992.gadam, vai pielīdzināma izglītība, kas iegūta citā akreditētā augstskolā; • vēlama pieredze gaļas veterinārās ekspertīzes veikšanā; • labas datorlietotāja prasmes (MS Office); • svešvalodu (krievu, angļu valodas) pamatzināšanas; • B kategorijas autovadītāja apliecība tiks uzskatīta par priekšrocību; • vēlme darboties komandā un prasme sadarboties; • prasme pieņemt atbildīgus lēmumus. JA VĒLIES IEGULDĪT SAVAS ZINĀŠANAS UN PRASMES ATBILDĪGĀ UN DINAMISKĀ DARBĀ, VEICOT: • dzīvnieku pirmskaušanas izmeklēšanu kautuvē; • pastāvīgu veterināro un higiēnas uzraudzību kautuvē; • pēckaušanas veterināro ekspertīzi kautuvē. PIEVIENOJIES MŪSU KOMANDAI UN IEGŪSI: • neatsveramu profesionālu pieredzi; • mācību iespējas profesionālajai pilnveidei; • summēto darba laiku un atalgojumu atbilstoši 10.mēnešalgu grupai, no 5,63 EUR/stundā līdz 7,71 EUR/stundā pirms nodokļu nomaksas; • normatīvajos aktos noteiktās sociālās garantijas; • nepilna noslogojuma gadījumā, amatu savienošanas kārtībā, veikt blakusdarbu (piem. privātprakse); • veselības apdrošināšanas polisi, pēc nostrādātiem 3 mēnešiem. Motivētu pieteikuma vēstuli, CV un izglītību apliecinoša dokumenta kopiju lūdzam nosūtīt vai iesniegt Pārtikas un veterinārā dienesta Personāla vadības daļai Peldu ielā 30, Rīgā, LV-1050 vai elektroniski nosūtīt uz e-pasta adresi: konkursi@pvd.gov.lv ar norādi – Ziemeļvidzemes pārvaldes veterinārārsts. Pieteikumus gadīsim līdz 2020.gada 16.februārim. Tālrunis uzziņām 67027529. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr.2016/679, Pārtikas un veterinārais dienests informē, ka: 1) jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētais jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Pārtikas un veterinārais dienests, kontaktinformācija: Peldu iela 30, Rīga, LV-1050. Profesija: VETERINĀRĀRSTS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 21, Valmiera Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2020-02-16 Kontaktpersona: Zane Mūrniece

Mūsu partneri