Valmieras Ziņas

Produktu kvalitāte un uzturvērtība ir veselības pamats

Lai justos enerģiski un saglabātu labu veselību, liela nozīme jāpiešķir tam, kādu uzturu ikdienā lietojam. Turklāt svarīgi, lai maltītes būtu sabalansētas un ietvertu visas nepieciešamās produktu grupas, tostarp dārzeņus, graudaugu un olbaltumvielu produktus, kā arī augļus. Kā “Rīgas Miesnieka” uztura seminārā atzina sertificētā uztura speciāliste Līga Balode, būtiski savā ēdienkartē iekļaut arī kvalitatīvu gaļu, kurā ir daudz neaizvietojamu uzturvielu.

Kā atzīmēja uztura speciāliste, “vienmēr uzsveru, ka produktu kvalitāte un uzturvērtība ir veselības pamats, un tādēļ̧ iesaku izvēlēties kvalitatīvus produktus. Gaļas svarīgākā sastāvdaļa ir pilnvērtīgās olbaltumvielas, kas arī nosaka gaļas uzturvērtību. Tāpat gaļa ir bagāta ar B grupas vitamīniem, cinku un dzelzi, un šīs visas ir vielas, no kurām veidots mūsu organisms, un bez tām pilnvērtīga funkcionēšana nav iespējama. Gaļa noteikti ir jāēd, taču svarīgi atcerēties ieteicamo dienas normu – 70 gramus (vai arī 400 līdz 500 gramus nedēļā), kā arī gaļu ēst kopā ar dārzeņiem, lai organismā labāk uzsūktos tajā esošās uzturvielas un vitamīni”.

Runājot par gaļas vērtīgumu, svarīgi izcelt, ka tajā esošās pilnvērtīgās olbaltumvielas ir nepieciešamas ķermeņa struktūras veidošanai, transporta funkciju veikšanai (tās pārnes uz šūnām un no šūnām aiznes dažādas citas vielas), arī imunitātes stiprināšanai. Savukārt gaļā esošie B grupas vitamīni ir nozīmīgi nervu sistēmas darbībai. Tāpat gaļa ir nozīmīgs dzelzs avots mūsu uzturā, bet tās sastāvā esošais cinks spēlē nozīmīgu lomu insulīna uzkrāšanā un šūnu membrānu stabilizēšanā. No visiem produktiem tieši gaļa cinku satur visvairāk.

Runājot par vispārējām tendencēm gaļas nozarē, gaļas pārstrādes uzņēmuma “HKScan Latvia” pārdošanas direktors Heino Lapiņš uzsvēra, ka īpaši pēdējo gadu laikā gaļa ir bijusi ļoti nozīmīga mūsu uztura daļa un tās patēriņš arvien audzis, pat salīdzinot ar citām produktu kategorijām. “Piemēram, pērn vidēji viens Latvijas iedzīvotājs gadā patērēja 67 kilogramus gaļas, kas apliecina, ka gaļa arvien ir būtiska mūsu ikdienas uztura sastāvdaļa. Turklāt prognozes liecina, ka tās patēriņš tikai pieaugs. Domājot par mūsu ikdienas ēdienkarti, protams, svarīgākais it visā ir ievērot balansu, kā arī uzturā lietot kvalitatīvus, augstvērtīgām sastāvdaļām bagātus produktus, lai sniegtu sev labāko, ko spējam.”

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

Nosaukums: Lietvedis Darba stundas nedēļā : 40 Darbības joma: Jurisprudence / Tieslietas Darba apraksts: *Darba pienākumi*: Nodrošināt dokumentu apriti; Izstrādāt un noformēt dokumentus, izmantojot lietišķās rakstības stilu; Depozītu summu uzskaites kārtošana; Citu darbu veikšana zvērināta tiesu izpildītāja funkciju izpildē. *Prasības kandidātiem:* Profesionālā vidējā izglītība vai arodizglītība; Izcilas latviešu valodas zināšanas; Labas iemaņas darbā ar datoru; Augsta atbildības sajūta, precizitāte, stresa noturība, spēja plānot veicamos darbus. *Mēs piedāvājam*: Dinamisku un atbildīgu darbu; Profesionālās izaugsmes iespējas; Darbu mājīgā birojā. Pieteikuma vēstuli un CV sūtīt uz sludinājumā norādīto elektronisko pasta adresi līdz 01.07.2019. Sazināsimies tikai ar tiem pretendentiem, kas tiks uzaicināti uz darba interviju. Bruto alga: 430 EUR (pārbaudes laikā), 600 EUR (pēc pārbaudes laika) Algas izmaksas veids: Laika darba alga Slodzes tips: viena vesela slodze Atrašanās vieta: Valmiera Kontaktinformācija: Uzņēmums: Zvērināts tiesu izpildītājs Māris Vanags Reģistrēts nodokļu maksātāju reģistrā ar kodu: 25108012056 Pieteikšanās veids (e-pasts): maris.vanags@lzti.lv Tālr. 27631776 Profesija: LIETVEDIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Jurisprudence / Tieslietas Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2019-07-01 Kontaktpersona: Māris Vanags

Mūsu partneri