Valmieras Ziņas

Pārbaudīti grilēšanas padomi

Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.

Ja pat gatavošana uz grila daudziem ir ikdiena, der atcerēties dažus grilēšanas pamatnosacījumus. Ogļu pietiekama sakarsēšana aizņem vismaz 20 minūtes. Grilu vajadzētu iekurināt vispirms un laiku līdz ogļu pietiekamai uzkaršanai veltīt grilējamo produktu sagatavošanai, piemēram, pievienojot sagatavotās garšvielas. Tiešajā grilēšanā gaļu vai dārzeņus novieto tieši virs oglēm. Netiešajā grilēšanā produktus novieto blakus oglēm, un tad grils vairāk darbojas kā krāsns ar vāku.

Grilējot jābūt pacietīgam – paies vismaz 20 minūtes, līdz iekurinātās ogles būs pietiekami karstas grilēšanai. Savukārt, lai gaļa nepieliptu pie grila restēm, tām jābūt tīrām un pietiekami sakarsušām. Labāk izvēlieties lielus gaļas gabalus un liekos taukus nogriezt tikai pēc grilēšanas. Sāli vajadzētu kaisīt, kad gaļa jau ir gatava, jo tā mēdz sausināt gaļu. Uz kādu laiku aizverot grila vāku, gaļa iegūs patīkamu dūmu garšu.

Tas, cik labi izceptai jābūt gaļai, atkarīgs no katra personiskās gaumes, bet par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru ieteikts sekojošs grilēšanas ilgums un laiks;

Vesela liellopa fileja

30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta

Jostasvietas gabala steiks, antrekots

2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts

Vesela cūkgaļas fileja

30 minūtes, 65–70°C

Hamburgeri

2 minūtes no katras puses, 60–65°C

Jēra gaļas karbonādes

2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C

Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde

3–4 minūtes no katras puses, 80°C

Vistas fileja

10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula

Vistas gaļa ar kaulu

15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula

Vesela vista

aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula

Lasis

3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C

Vesels lasis ar ādu apakšpusē

12 minūtes, 48–52°C

Mencas fileja

4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C

Iepriekš novārītas vēžu pusītes

2–3 minūtes no katras puses

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai Valmierā ir nepieciešama diennakts aptieka?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

BIROJA ADMINISTRĀCIJAS VADĪTĀJU VALMIERĀ Prasības • Teicamas lietvedības zināšanas un pieredze dažādu dokumentu un līgumu sagatavošanā; • Pieredze darbā ar Publisko iepirkumu un ES projektu dokumentāciju; • Pieredze darbā ar Elektronisko iepirkumu sistēmu (EIS); • Pieredze personāla atlasē; • Zināšanas datu aizsardzības un darba aizsardzības jomā; • Labas datorprasmes (MS Office) un pieredze darbā ar biroja tehniku; • Teicamas latviešu valodas prasmes, labas angļu un krievu valodas prasmes; • Ļoti labas komunikācijas prasmes; • Augsta atbildības sajūta un nopietna attieksme pret darbu; • B kategorijas autovadītāja apliecība. Pienākumi • Nodrošināt administratīvo atbalstu uzņēmuma vadībai, ieskaitot citu administrācijas darbinieku vadību; • Lietvedības, iepirkumu un personāla dokumentu sagatavošana, ienākošās/izejošās korespondences reģistrācija; • Plānot un organizēt uzņēmuma darbinieku kvalifikācijas celšanas apmācības; • Asistēšana personāla atlasē – sludinājumu sagatavošana, publicēšana, pieteikumu apstrāde, interviju organizēšana; • Kontrolēt iepirkumu gaitu EIS; • Nodrošināt grāmatvedību ar informāciju par darbinieku darba samaksas, amatu u.c. izmaiņām; • Komandējumu dokumentācijas sagatavošana; • Iesaistīties korporatīvo pasākumu un personāla motivēšanas pasākumu plānošanā un organizēšanā. Piedāvājam • Pastāvīgu darbu stabilā būvniecības uzņēmumā Latvijā; • Interesantu darbu ar iespēju papildināt savu profesionālo pieredzi; • Konkurētspējīgu atalgojumu (Bruto 1100 - 1500 EUR/mēn.); • Pretimnākošu kolēģu atbalstu un korporatīvos pasākumus; Gaidīsim Jūsu CV un pieteikuma vēstuli.

Mūsu partneri