Valmieras Ziņas

Fotorecepte: Karstie salāti ar olu

Lasīšanas laiks: 2 min

Šo ēdienu gatavo Raivo Butenieks, kurš šobrīd Valmieras tehnikuma otrajā kursā apgūst1-DSC_0833 (Medium) ēdināšanas pakalpojumu specialitāti. Kā viņš pats atzīst, tad ēdienus sācis gatavot no 6 gadu vecuma un, kad sapratis, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar ēdienu gatavošanu, tad bez šaubīšanās iestājies Valmieras tehnikumā. Raivo mācību procesā visvairāk novērtē tieši praktiskās nodarbības, kā rezultātā šis ēdiens arī ir tapis.

Sastāvdaļas 2 personām:

2 olas

Siers

Vidējs sīpols

Pupiņas tomātu mērcē

Vārīti kartupeļi

Maltā gaļa

Sāls

1-DSC_0822 (Medium)

1.solis

Kartupeļus sagriež kubiņos un liek cepties karstā eļļā uz pannas. Nomizo sīpolu, sagriež kubiņos un liek cepties kopā ar kartupeļiem.

1-DSC_0823 (Medium)

2.solis

Olas sakuļ ar sāli  un liek uz pannas cepties. Kad ola uzcepta to, noņem no pannas un sagriež gabaliņos.

1-DSC_0824 (Medium)

3.solis

Uzcep malto gaļu. Kad maltā gaļa gatava tai pievieno pupiņas tomātu mērcē un visu masu uzkarsē. Kad tas ir izdarīts, tad pievieno kubiņos sagriezto olu un kartupeļus ar sīpolu.

1-DSC_0827 (Medium)

1-DSC_0828 (Medium)

  1. solis

Karstos salātus liek uz šķīvja un pārkaisa ar rīvētu sieru. Dekorēšanai var izmantot arī zaļumus un mērci. Labu apetīti!

1-DSC_0832 (Medium)

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri