Valmieras Ziņas

Fotorecepte: Burkānu kēkss

Lasīšanas laiks: 2 min

Sastāvdaļas

  • 1 glāze rīvētu burkānu
  • 1 glāze miltu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 tējkarote citronskābes (var aizvietot ar  2 ēdamkarotēm citrona sulas)
  • 1 tējkarote sodas
  • 4 olas
  • rozīnes un/vai citi žāvēti augļi

Burkānu kēkss (1)

Gatavošana

Sarīvē burkānus, sakuļ olas baltās putās, izsijā miltus, pievieno cukuru, citronskābi, sodu un žāvētus augļus. Visu samaisa līdz vienmērīgai masai.

Burkānu kēkss (2)

Mīklu liek ietaukotā kēksa formā un cep 180 grādos 30-40 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.

Burkānu kēkss (3)

Gatavu kēksu dekorē ar pūdercukuru, ogām, augļiem vai kausētu šokolādi

Burkānu kēkss (4)

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri