Valmieras Ziņas

FOTO: Valmierā Gaujas krastā tapusi skatu terase (1)

Tuvojas noslēgumam skatu terases un gājēju ceļa būvniecība Atpūtas parkā. Piedāvājam aplūkot tapušo objektu portāla “Valmieras Ziņas” sagatavotajā fotoreportāžā.

Gājēju ceļš ir esošā asfaltētā ceļa turpinājums, kas ved no Sajūtu parka administrācijas ēkas līdz Gaujai. Izbūvētais gājēju ceļš sākas pie pagrieziena vietas uz Vanšu tiltu. 

Gājēju ceļa un terases būvniecība veikta saskaņā ar SIA “DJA” izstrādāto būvprojektu. SIA “DJA” arhitekts Didzis Jaunzems, ir viens no pieprasītākajiem jaunās paaudzes latviešu arhitektiem. Viņš ir vairākkārtējs Latvijas Arhitektūras gada balvas laureāts, tai skaitā par Likteņdārza skatu terasi ar paviljonu 2012.gadā.

Atpūtas parkā tapusī koka terase un gājēju ceļš plānoti, ievērojot universālā dizaina principus. Ir paredzēti risinājumi, lai Gaujas krastam ērti varētu piekļūt gan cilvēki ratiņkrēslos, gan māmiņas ar bērniem, velosipēdisti, kā arī, nepieciešamības gadījumā, operatīvais transports.

Būvdarbus, atbilstoši publiskā iepirkuma rezultātiem, veica SIA „NEJSS” par 117341,22 eiro bez PVN. Projekta īstenošanu 39 466 eiro apmērā līdzfinansēja Latvijas vides aizsardzības fonds.

Fonda līdzfinansētā projekta “Gaujas krasta daļas Valmieras pilsētā sakopšana, labiekārtošana un jaunas infrastruktūras izveide vides pieejamības nodrošināšanai” mērķis ilgtermiņā ir veicināt dabas un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu un aizsardzību, mazinot antropogēno slodzi dabas teritorijās, izveidot infrastruktūru vides pieejamībai pie publiskajiem ūdeņiem, kā arī, līdzsvarojot rekreācijas telpu attīstību pilsētā, nodrošināt rekreācijas iespējas kvalitatīvā dabas vidē.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

    Gints - 13.06.2019 Atbildēt

    Ko nomazgājāt atkal…..?
    Vai Jums tiešām kaun nav nemaz…?

Mūsu partneri