Valmieras Ziņas

Atbild iedzīvotāji: Kā sagaidīsiet Lieldienas?

Lasīšanas laiks: 2 min

Svētdien un pirmdien, 5. un 6.aprīlī, Latvijā tiks atzīmētas Lieldienas. Interesantu programmu piedāvā arī Valmieras pilsēta un apkārtējie novadi.

Portāls “Valmieras Ziņas” jautāja ielās satiktajiem iedzīvotājiem, kā sagaidīs Lieldienas.

DSC_0282Mārtiņš: “Lieldienas svinēsim ģimenes lokā. Ar bērniem krāsosim un ripināsim olas, šūposimies, lai odi nekostu. Olas krāsosim tikai ar sīpolu mizām. Neko īpašu gatavot nav plānots.”

 

 

DSC_0285Laima: “Svinēsim kopā ar ģimeni, atbrauks mazbērni un bērni. Olu krāsošanu atstāsim bērniem, iesim ciemos, mainīsimies ar olām, cepsim kēksus ar rozīnēm. Nedomāju, ka apmeklēšu baznīcu.”

 

 

DSC_0287Tatjana un Māra: “Mēs Lieldienu svinības īpaši neplānojam, atzīmējam svētkus ar ģimeni, olas gatavo un krāso bērni un mazbērni, kuri parasti to dara ar tradicionālajām metodēm, izmantojot sīpola mizas, mežā salasītus zariņus. Uz baznīcu nav plānots šogad doties. Lai ticētu augstākiem spēkiem, nav jādodas vienmēr uz baznīcu, un ne visi, kuri turp dodas, no sirds tic.”

DSC_0288Aija: “Lieldienās iesim uz dažādiem pasākumiem, krāsosim olas ar zaļumiem, guašām, bērni ar flomāsteriem, arī ar sīpolu mizām, ietīsim vēl kādos graudiņos un rīsos. Receptes svētku galdam domāsim paši. Plānojam apmeklēt arī baznīcu.”

 

 

DSC_0297Dzintra: “Ar bērniem un mazbērniem iesim uz pasākumu Kocēnos, kur būs dažādas atrakcijas. Krāsosim olas ar zariņiem, lapiņām un sīpolu mizām. Neesam vēl izdomājuši, ko gatavosim svētku mielastam.”

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri