Valmieras Ziņas

Sākusies riteņbraukšanas sezona

Lasīšanas laiks: 2 min

Nokūstot pēdējam sniegam un iestājoties siltākam laikam, sākusies arī riteņbraukšanas sezona. Iemesli, kāpēc cilvēki pārvietojās ar velosipēdu ir dažādi – citi to dara, lai saglabātu labu veselību, bet citi, jo tas ir ātrs un izdevīgs pārvietošanās līdzeklis. Valmiera riteņbraucējiem ir ļoti piemērota, jo ir izveidoti speciāli veloceliņi, kas palīdz riteņbraucējiem pārvietoties droši un netraucēti.

Katram vajadzētu atcerēties, ka pēc ziemas guļas savs velosipēds ir jāsakopj, jo garās atpūtas laikā tam no riepām var būt pazudis gaiss, atspriegojušās bremzes un notikušas citas veiksmīgai velosipēda ekspluatācijai traucējošas lietas.

Kā portālam “Valmieras Ziņas” pastāstīja aktīvās atpūtas preču veikalā “Eži”, divriteņa apkope, uzsākot jauno sezonu, ir ļoti svarīga – tas palīdz velosipēdam kalpot ilgāku laiku, bet braucējam – izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem uz ceļa.

Lai noskaidrotu, kādi ir iemesli, kāpēc cilvēki izvēlās pārvietoties ar velosipēdiem, iztaujājām riteņbraucējus Valmieras ielās.

Rūta: “Galvenokārt tāpēc, ka par to nav jāmaksā, un ar velosipēdu var daudz ātrāk pārvietoties, nekā kājām. Beigu beigās, tas ir arī veselīgāk.”

Jēkabs: “Tas ir lielisks veids, kā studentam un arī pārējiem cilvēkiem ietaupīt līdzekļus, jo Valmierā ar velosipēdu var nokļūt no viena pilsētas gala līdz otram mazāk nekā pusstundā, tāpēc neredzu iemeslu neizmantot iespēju pārvietoties ar velosipēdu. Tas ir arī labs kardio treniņš.”

Nils: “Nu paskatieties uz šīs dienas laika apstākļiem – spīd saule, ir silts, arī braucamā daļa vairs nav slapja. Kāpēc gan nebraukt ar velosipēdu, un kāpēc jāpiesārņo daba? Arī mani bērni ikdienā pārvietojas pa pilsētu un elpo šo gaisu. Arī viņi, iestājoties siltajam laikam, katru gadu izmanto velosipēdu. Mūsu ģimene ir par veselīgu dzīvesveidu!”

Mārtiņš: “Godīgi sakot, es ar velosipēdu nepārvietojos ļoti bieži. Mani tas uzrunā tikai tādos gadījumos, kad ārā ir labs laiks. Šogad šī ir pirmā reize, un gribēju pabraukāt vienkārši tāpat, jo redzu, ka uz ielām riteņbraucēju ir gana daudz.”

Lai ietaupītu naudu, rūpētos par savu veselību un vidi, vienīgais kas atliek, ir sākt pārvietoties ar velosipēdu. Arī tādos gadījumos, kad velosipēdu neizmantojat pārāk bieži un negribat iegādāties paši savu, aktīvās atpūtas preču veikals “Eži” piedāvā velosipēdu nomu, kurā uz īsāku un garāku laiku, var noīrēt sev atbilstošu divriteni.

Tiekamies ielās!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca”  aicina savā komandā uz nenoteiktu laiku: Apkopēju uz pilnu darba slodzi Darba pienākumi: veikt nodaļas telpu tīrīšanas un uzkopšanas darbus atbilstoši higiēniskā un pretepidēmiskā režīma plāna prasībām; uzturēt darba kārtībā nepieciešamo inventāru. Prasības kandidātiem: godprātīga attieksme pret darbu un augsta atbildības sajūta; spēja strādāt kvalitatīvi un intensīvi, spēja strādāt komandā; valsts valodas zināšanas saskaņā ar Valodas likumu; Piedāvājam: amatam atbilstošu, konkurētspējīgu un stabilu atalgojumu;  pretimnākošus un profesionālus kolēģus;  darbam nepieciešamo apmācību; teicamus darba apstākļus sakārtotā vidē; veselības apdrošināšanu pēc 6 mēnešu darba slimnīcā. Darbs uzsākams nekavējoties vai pēc vienošanās. Atalgojums: stundas tarifa likme 5.12 EUR pirms nodokļu nomaksas, papildus noteikta piemaksa par darbu kaitīgos apstākļos. Atbilstoši VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca” iekšējiem normatīvajiem aktiem un darba vides risku novērtējumam ir noteikta piemaksa par darbu īpašos apstākļos – 10% no noteiktās mēnešalgas. Pretendenti aicināti pieteikties, iesniedzot profesionālās darbības aprakstu (CV) sūtot uz e-pastu - svetlana.karanikova@strencupns.lv vai pa pastu uz adresi - Valkas iela 11, Strenči, Valmieras novads, LV-4730, ar norādi vakancei “Apkopējs” līdz 27.06.2024. Jautājumu gadījumā zvanīt VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca” personāla vadītājai Svetlanai Karaņikovai, tālr. 25480530. 1) Pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi. Profesija: APKOPĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Valkas iela 11, Strenči, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-27

Mūsu partneri