Valmieras Ziņas

Vidzemes slimnīca atjauno sadarbības līgumu ar Valmieras Valsts ģimnāziju

Lasīšanas laiks: 2 min

Vidzemes slimnīca un Valmieras Valsts ģimnāzija parakstījušas sadarbības līgumu, kura mērķis ir veicināt skolēnu interesi par medicīnas un veselības aprūpes profesijām, veselīgu dzīves veidu, kā arī sniegt atbalstu ģimnāzijas vispārējās vidējās izglītības programmas dabaszinātņu mācību priekšmetu apguvē. Šāda sadarbība starp Vidzemes slimnīcu un Valmieras Valsts ģimnāziju gan nav jaunums un līdzīga koncepta programma darbojusies jau iepriekš, tomēr pēdējo gadu notikumi un ierobežojumi lieguši iespēju programmai turpināties.

Sākot jau ar šī gada oktobri, katru mēnesi Vidzemes slimnīca piedāvās Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēniem iepazīt kādu konkrētu medicīnas nozares tēmu. Kopumā programmā ir iesaistījušies vairāk nekā 70 skolēni. 

Mācību gada laikā skolas audzēkņi Vidzemes slimnīcā apmeklēs informatīvās lekcijas par dažādām nozares tēmām, kas ir aktuālas, tieši izvēloties medicīnas darbinieka profesiju. Jauniešiem būs iespējams arī iepazīties ar ikdienas darbu dažādās slimnīcas nodaļās, redzēt tā specifiku un plānošanas procesus.

Pasākumā piedalījās Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš un Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības, sadarbības un sociālajos jautājumos Ričards Gailums.

Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs

’’Medicīnas nozare sastāv no plaša profesiju spektra, tie nav tikai ārsti un māsas. Arvien vairāk medicīnā ienāk arī modernās tehnoloģijas. Centīsimies Valmieras Valsts ģimnāzijas audzēkņiem parādīt ne tikai slimnīcas ikdienu, bet arī šo tehnoloģiju iesaisti medicīnā.

Prieks, ka jauniešiem ir interese par medicīnu un vēl lielāks prieks, ja šie jaunieši pēc profesijas apguves atgriežas strādāt Valmierā un Vidzemes slimnīcā.’’

Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš

’’Mūsu ģimnāzija piedāvājam apgūt četras izglītības programmas – inženierzinātni, medicīnu, uzņēmējdarbību un cilvēkzinības, kā arī humanitārās zinātnes. Stratēģija ir katru no programmām attīstīt tā, lai tā tiešām atbilstu nosaukumam. Darba vidē balstīta izglītība ļauj labāk saprast nozares ikdienu un ieraudzīt cik dažādas profesijas apvienojas medicīnas nozarē un palīdzēt jauniešiem saprast vai viņi vēlas savu nākotni saistīt ar šo profesiju.’’

Pēc sadarbības līguma parakstīšanas jauniešiem bija iespēja dzirdēt jauno un topošo mediķu pieredzes stāstus saistībā ar studijām un darbu medicīnas nozarē. Savā pieredzē dalījās Vidzemes slimnīcas neatliekamās medicīnas ārsts Kristaps Lukjaņenoks un topošā medicīnas māsa Sabīne Anna Eliāse.

Abi jaunie speciālisti iedrošināja jauniešus izvēlēties tieši medicīnu uzsverot gan profesijas prestižu, gan plašās iespējas izvēloties medicīnas novirzienu.

Pēc vidusskolas pabeigšanas 2023. gadā studijas kādā no medicīnas nozarēm uzsākuši 16 Valmieras Valsts ģimnāzijas absolventi un pavisam iespējams, ka turpmākajos gados šis skaits tikai palielināsies.

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina dar angļu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (uz pilnu darba slodzi) uz nenoteiktu laiku  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Angļu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri