Valmieras Ziņas

Aizvadīti mūzikas svētki Austrumu ielas ābeļdārzā

Lasīšanas laiks: 3 min

Šī gada otrie Mūzikas svētki Burkānciemā izskanēja 12. augustā, Austrumu ielas 31 ābeļdārzā. Kaut iepriekšējo dienu mainīgie laika apstākļi līdz pat koncerta beigām rīkotājiem lika bažīties par tumšo mākoņu tuvošanos, tomēr saules gaisma un siltums ņēma virsroku, un Mūzikas svētku dalībniekiem līdz ar māksliniecisko programmu bija iespēja izbaudīt arī vasaras vakara burvību, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Tālis Pumpuriņš.

Kā jau visu iepriekšējo, tā arī šo Burkānciema Mūzikas svētku organizatori un koncerta dvēseles bija Valmierā un Latvijā pazīstamie mūzikas pedagogi Aivars Cepītis un Ritma Pētersone-Cepīte. Mūzikas dārza svētku organizēšanu Aivars Cepītis jau aizsāka pagājušā gadsimta nogalē, kad vadīja Valmieras Mūzikas skolu. Tagad, būdami Mūzikas un mākslas vidusskolas Universum pedagogi, Aivars un Ritma šo tradīciju iedibinājuši arī vienā no Valmieras kultūrvēsturiskajām apkaimēm – Burkānciemā. Mūzikas svētki notiek ar Valmieras novada pašvaldības un Mūzikas un mākslas vidusskolas Universum atbalstu.

Koncertu Veinbergu ģimenes ābeļdārzā atklāja Ritmas Pētersones-Cepītes klavierspēles audzēkne Elīza Veinberga un viņas mazā māsiņa Paula. Svētku koncertā klausītājus priecēja jaunie mūziķi no Mūzikas un mākslas vidusskolas Universum – Marks Urbanovičs (klavieres), Kristiāns Vētra (eifonijs), Justs Ciršs (klavieres), Amālija un Polianna Vatuļinas (čells), Estere un Pēteris Cirši (klavieres), fagotists Džonatans Vētra, koncertmeistare Anitra Rause. Audzēkņu sagatavošanā koncertam lielu darbu ieguldījuši pedagogi Ilze Petrovska, Ritma Pētersone-Cepīte, Jānis Dimants un Aivars Cepītis.

Koncertā uzstājās arī pedagogu duets Jānis Dimants (tuba) un Aivars Cepītis (klavieres), savukārt mūzikas skolotāji Anitra (klavieres) un Ivars (ģitāra, balss) Rauši, kā arī viņu meita Beāte (balss), atskaņoja Ivara kompozīcijas.

Ar īpašu muzikālu sveicienu, kas pieskaņots Čikāgas piecīšu līdera Alberta Legzdiņa 90 gadu jubilejai, klausītājus priecēja rīdzinieki, Valmieras Mūzikas skolas absolvente Linda Šarkova (klavieres) un viņas dēls Edžus (balss).

Koncertā ar vairākiem skaņdarbiem uzstājās Aivara Cepīša vadītais Mūzikas un mākslas vidusskolas Universum orķestris, kurā muzicē skolas audzēkņi, absolventi un pedagogi. Orķestrim, kurš darbojas divus gadus, šis bija pirmais brīvdabas koncerts.

Ja arī koncerta priekšnesumu mākslinieciskais līmenis dažkārt bija atšķirīgs un mūziķi, runājot sporta terminoloģijā, būtu liekami dažādās svara kategorijās, tad kopumā dalībnieki parādīja mākslinieciski atzinīgi vērtējamu sniegumu. Pats galvenais – šādi koncerti veicina gan ģimeņu kopā muzicēšanas tradīcijas izkopšanu, gan Burkānciema kultūrdzīves popularizēšanu, gan priecē vietējos iedzīvotājus un arī tālāku ceļu mērojošos dārza mūzikas svētku mīļotājus.

Muzikālo priekšnesumu pauzē klātesošos pārdesmit minūšu garā neklātienes ekskursijā pa muzikālās izglītības vietām Valmierā izvadāja vēsturnieks Tālis Pumpuriņš. Svētku dalībniekiem bija iespēja aplūkot gan vēsturiskos, gan mūsdienu fotouzņēmumus, kuros redzamas desmit vietas, kur simts gadu laikā mājvietu radusi 1920. gadā dibinātā Valmieras Mūzikas skola.

Līdztekus daudzveidīgai muzikālajai programmai, bija iespējams aplūkot arī Mūzikas svētku namamātes Elmas Veinbergas un viņas meitu Elīzas un Paulas improvizētu zīmējumu izstādi.

Pēc koncerta vēsturniece Indra Vīlistere sniedza komentārus par Rubenes draudzes mācītāju Kristofu Harderu, viņa izdoto pirmo pavārgrāmatu latviešu valodā, un kopā ar kolēģi Indru Bērziņu demonstrēja 385.riktes Sviestā ceptas ābolu šķēles pagatavošanu. Arī pēc vēsturiskās receptes pagatavotā kāruma nogaršošanas svētki vēl nebeidzās, tie turpinājās sarunās.

Svētku dalībnieki un klausītāji, kuru skaits bija krietni pāri piecdesmit, koncerta nobeigumā teica daudz atzinīgu vārdu organizatoriem Aivaram Cepītim un Ritmai Pētersonei-Cepītei, kā arī dārza saimniekiem – Veinbergu ģimenei par viesmīlību.

Mūzikas svētku dalībnieki un viesi mājup devās ar domu, ka šo svētku tradīcija turpināsies un jau nākamgad atkal gaida tikšanās muzikālā notikumā Burkānciemā.

Kokapstrādes uzņēmums SIA Silviko aicina darbā traktortehnikas vadītāju zāģbaļķu šķirošanas līnijā. Darba pienākumi: darbs uz frontālā iekrāvēja- zāģbaļķu padošana uz šķirošanas līniju; z/b izkraušana un pārkraušana; z/b blakusproduktu uzkraušana; uzturēt traktortehniku un savu darba vietu darba kārtībā. Prasības kandidātiem: atbilstošas kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecība; iepriekšēja pieredze kokapstrādes uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; vēlama pieredze darbā uz frontālā iekrāvēja; prasme strādāt komandā un spēja pielāgoties nestandarta situācijām; Piedāvājam: atbildīgu darbu stabilā ražošanas uzņēmumā; standarta darba laiku; sociālās garantijas; konkurētspējīgu atalgojumu; Izglītības līmenis: vidējā speciālā Stundas likme: 9.50 EUR (atalgojums ir atkarīgs no prasmēm un pieredzes) Darba vietas adrese: “ Briede”, Zilākalna pagasts, Valmieras novads Darba laika veids: Normāls darba laiks Slodze: viena vesela slodze CV iesniegt pa e-pastu: silvikozagetava@inbox.lv Profesija: TRAKTORTEHNIKAS VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Briede, Zilākalna pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-10 Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Vidzemes Augstskola izsludina konkursu uz vakanto amatu Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūtā: - vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Ekonomika un uzņēmējdarbība, apakšnozare Tirgzinība Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona, kurai ir doktora zinātniskais grāds, pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus un vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kurai zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem (saskaņā ar “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā”, www.va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakanto amatu viena mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas datuma oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” jāiesniedz institūta direktoram adresēta motivācijas vēstule, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par dalību/vadību pētnieciskos projektos un angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa: vadošajam pētniekam 8,77-52,62 EUR/h atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-09 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Valmieras tehnikums aicina darbā  Metodiskā centra vadītāju (profesiju klasifikatora kods 2351 01)  (uz nenoteiktu laiku) Mēs piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā (klātienes darbs) Stabilu atalgojumu (no 1843,00 EUR mēnesī, pirms nodokļu nomaksas) Sociālās garantijas (veselības apdrošināšanas polise pēc pārbaudes termiņa) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Atbalstu no kompetentiem kolēģiem Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Tavā pārziņā būs: Plānot, vadīt un organizēt Valmieras tehnikuma Metodiskā centra darbu Vadīt un organizēt izglītības metodiķu, metodisko jomu un profesionālās izglītības programmu koordinatoru, mūžizglītības moduļu un profesionālo izglītības pedagogu metodisko darbu un sadarbību komisijās, darba grupās Veikt metodisko darbu metodiskās virsvadības jomā "Mehatronika" un citās STEM jomas profesionālās izglītības programmās Tev nepieciešams : Augstākā izglītība pedagoģijā; vadības zinībās vai inženiertehniskajās un līdzīgās nozarēs (vēlams pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas sertifikāts 72h apjomā) Pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības institūcijā /iestādē Valsts valodas prasme augstākajā līmenī Angļu valodas zināšanas ne zemāk kā B1 līmenī Prasmes darbā ar datoru (MS Office programmas) Kompetences: augsta atbildības sajūta, spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus, pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu, psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra B kategorijas autovadītāja apliecība Tālrunis informācijai: direktores vietniece Inga Zariņa-Bojāre 29191344 CV, motivācijas vēstuli un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv Pieteikumu sūtīt uz e-pastu ar norādi “Metodiskā centra vadītājs” līdz 2024.gada 24.maijam. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula, turpmāk - VDAR) 13. pantu, Valmieras tehnikums informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs vakances atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valmieras tehnikums, reģistrācijas Nr. 90009612809, Vadu iela 3, Valmiera, LV-4201, skola@valmierastehnikums.lv. Profesija: IZGLĪTĪBAS METODIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-24 Kontaktpersona: Inga Zariņa-Bojāre Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri