Valmieras Ziņas

Rūjienas komanda gatava ceļam uz foto festivālu Japānā

Lasīšanas laiks: 2 min

No 22. līdz 26. augustam Higašikavas pilsētā Japānā norisināsies 8. Starptautiskais vidusskolēnu foto festivāls, pulcējot jauniešu komandas no gandrīz 20 pasaules valstīm, tai skaitā ASV, Ķīnas, Francijas, Dienvidkorejas, kā arī Latvijas portālu “Valmieras Ziņas” informēja Rūjienas vidusskolā.

Latviju, Valmieras novadu un Rūjienu, Higašikavas sadraudzības pilsētu, festivālā pārstāvēs Rūjienas vidusskolas un Rūjienas Kultūras centra mediju komanda – Daniela Kate Kalniņa, Jēkabs Jostsons, Patrīcija Ketija Kukaine un konsultants Uldis Rusmanis.

Kā norāda organizatori, festivāla mērķis ir veicināt pasaules mieru, skolēnu apmaiņu, paplašināt jauniešu redzesloku, stiprinot savstarpēju draudzību caur fotokultūrai veltītām aktivitātēm. Festivālā piedalās valstis un reģioni, ar kuriem Higašikavai ir ilgstoša sadarbība. Dalībai festivālā tiek iesniegti darbi ar noteiktu tēmu, atlasē uzvarējušās skolas tiek uzaicinātas uz Higašikavu.

“Mums patīk būt kustībā – iepazīt, ieraudzīt un izbaudīt piedzīvojumus. Katrs jauns izaicinājums ir kā dzinulis, kas ļauj attīstīties un uzkrāt pieredzi. Fotografēšana aizrauj, jo tā ļauj paskatīties uz lietām un notikumiem ar citu redzējumu. Japāna vilina ar savu viesmīlību un aizraujošo kultūru, kuru vēlamies kaut uz brīdi izdzīvot un iemūžināt paši,” norāda Rūjienas komandas pārstāvji.

Festivāla laikā komandu uzņemtos sešu fotogrāfiju komplektus vērtēs profesionāla žūrija, nosakot Higašikavas balvas, Higašikavas tūrisma asociācijas balvas, Hokko Gakuen balvas laureātus. 

No 25. augusta pl. 10:00 līdz 26. augusta pl. 05:00 (pēc Latvijas laika) norisināsies publiskais balsojums festivāla mājaslapā – higashikawa-youth-fest.jp, lai uzzinātu Specbalvas ieguvējus. Balsojumā aicināti piedalīties arī komandas atbalstītāji Latvijā.

pastedGraphic.png

Rūjiena un Higašikava

1985. gada jūnijā Higašikava, pašā Hokaido centrā esošā pilsēta,  pasludināja sevi par fotopilsētu ar mērķi popularizēt fotokultūru un veicināt starptautisko sadarbību. Rūjienas un Higašikavas attiecību aizsākums meklējams 1992. gadā. 2008. gada 17. jūlijā tika noslēgts sadraudzības līgums un sākās aktīva kultūras apmaiņa.

Mūsu partneri