Valmieras Ziņas

Turpina meklēt ģimenes ārstu Strenču iedzīvotājiem

Lasīšanas laiks: 2 min

No 2022. gada sākuma Strenču pilsētas iedzīvotājiem nav pieejami ģimenes ārsta pakalpojumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.

“Valmieras novada pašvaldības un Nacionālā veselības dienesta (NVD) pienākums ir nodrošināt iedzīvotājiem veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. Gan pašvaldība, gan NVD Vidzemes nodaļa aktīvi meklē ģimenes ārstu Strenču iedzīvotājiem. Diemžēl pastāvīgs ģimenes ārsts vai ārsta palīgs vēl nav atrasts.

Līdz šim ģimenes ārsta pakalpojumu Strenčos nodrošināja Trikātas ģimenes ārste Inese Veršelo, par ko pašvaldība un iedzīvotāji ārstei ir ļoti pateicīgi. Arī turpmāk pacienti var vērsties SIA “Trikātas doktorāts” pie ģimenes ārstes Ineses Veršelo vai pie jebkura cita ģimenes ārsta, kuram noslēgts līgums ar NVD.

No pirmdienas, 14. februāra Strenču ģimenes ārsta prakses vietā Pulkveža Zemitāna ielā 5, Strenčos ceturtdienās no plkst. 15.00-17.00 pieņems ģimenes ārsts Juris Jakovins. Šī vienošanās ir panākta uz laiku, kamēr tiks atrasts pastāvīgs ģimenes ārsts. Tiek risināts arī jautājums par ģimenes ārsta Jura Jakovina iespēju pieņemt pacientus divas reizes nedēļā. Kārtība saglabājas iepriekšējā – koordināciju starp pacientiem un ģimenes ārstu veiks administrators, kurš sadarbosies ar ģimenes ārsta Jura Jakovina praksi – palīdzēs saņemt zāļu receptes, nosūtījumus pie speciālistiem un nokārtot darba nespējas lapas. Šāds risinājums rasts uz laiku, pacienti netiks piereģistrēti Jura Jakovina ārsta praksei.

Par ģimenes ārsta pakalpojuma nodrošināšanu Strenčos Valmieras novada pašvaldība un NVD Vidzemes nodaļa ir uzrunājusi Valkas un Valmieras ģimenes ārstus, tomēr saņemti atteikumi lielā noslogojuma dēļ, nodrošinot veselības aprūpes pakalpojumus savas prakses pacientiem, veicot vakcināciju pret COVID-19 un apzvanot kontaktpersonas. Uzrunāti arī ģimenes ārsti no NVD ģimenes ārstu gaidīšanas saraksta, diemžēl apstiprinoša atbilde nav saņemta. Par izveidojušos situāciju Strenču pilsētā informēta Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija un Latvijas Ģimenes ārstu asociācija. NVD Vidzemes nodaļa ir sazinājusies ar 5 ārsta palīgiem, kuri strādā Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta Strenču punktā, diemžēl neviens pagaidām nav piekritis.

Strenčos ir nepieciešama pastāvīga ģimenes ārsta prakse, tāpēc pašvaldība un NVD Vidzemes nodaļa turpina meklēt ģimenes ārstu vai piesaistīt ārsta palīgu, lai Strenču iedzīvotājiem nodrošinātu primāro veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. Pašvaldība ģimenes ārstam nodrošina piemērotas prakses telpas un piedāvā dzīvesvietu, kā arī nepieciešamības gadījumā sniegs atbalstu ārsta prakses aprīkošanai,” skaidroja Ginta Gailīte.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri