Valmieras Ziņas

Jūties labi vasarā: pamatlikumi, lai sevi nenomocītu!

Lasīšanas laiks: 3 min

Vasaras periodā cilvēki nereti sev uz pleciem uzkrauj smagu cerību nastu – kāds vēlas iegūt skaistāku augumu, kāds vairāk atpūsties, bet kāds – gūt visinteresantākos piedzīvojumus, taču bieži to visu nav iespējams paveikt. Bet kā baudīt vasaru, neapgrūtinot sevi ar pārlieku augstiem mērķiem un kas visbiežāk cilvēkus ietekmē šajos mēnešos? Par visu pēc kārtas!

Iemesli diskomforta sajūtai

Vasaras laikā var gūt dažādas jaunas emocijas, ieraudzīt, sastapt un sajust ko nebijušu, taču svarīgi, lai pirms šī visa iegūšanas netiek izvirzītas pārāk augstas prasības un tiktu saglabāta mērenība. Šādi neiespējami mērķi liedz cilvēkam justies labi un izbaudīt laiku, kā arī liek zaudēt prieku par ikdienišķām, taču nozīmīgām lietām. Kādi ir visbiežākie iemesli diskomforta sajūtai?

Salīdzināšana ar citu paveikto

Nereti šķiet, ka citi atpūšas labāk, bijuši krāšņākā koncertā vai tālākā galamērķī atvaļinājuma laikā, tādējādi radot sajūtu, ka ir neveiksmīgāks par apkārt esošajiem cilvēkiem. Domājot, ka citi ir labāki, pasliktinās garstāvoklis, motivācija un prieka sajūta, tādējādi bojājot gan darba dienas, gan savu atvaļinājumu. 

Ideālo standartu dominance sociālajos tīklos 

Sociālajā vidē cilvēki nereti vēlas parādīt sevi no labākās puses, izceļot savas priekšrocības vai pārākumu un apslēpjot trūkumus. Internets ir tā vieta, kur dominē šie ideālie, plaši pieņemtie standarti, ļaujot domāt, ka pareizi ir būt stipram, priecīgam, gudram, taču tādējādi tiek aizmirsts, ka ne vienmēr realitātē tā arī notiek. Pa vidu skaistiem notikumiem gadās arī kas negatīvs, un to izslēgt no dzīvēm nav iespējams. Sociālajos tīklos radītais tēls var ietekmēt citus cilvēkus, liekot viņiem justies nepilnvērtīgākiem un mazāk laimīgiem.

Harmonija ar sevi

Ļoti bieži cilvēki vasaru velta, lai iegūtu vēlamo augumu, taču nereti mērķi tā sasniegšanai ir neiespējami un pārspīlēti. Ir jābūt reālistiskam skatam, jāsaprot, vai tiešām plānoto ir iespējams paveikt. Lai nezaudētu motivāciju aktīvi strādāt un sasniegt mērķus uz vēlamajām ķermeņa aprisēm, ieteicams vērsties pie fitnesa treneriem vai uztura speciālistiem, kuri sniegs reālu skatījumu uz svara zaudēšanu konkrētā periodā, jo bez priekšzināšanām izdarīt secinājumus var tikai teorētiski. Ja pieņemsi sevi un apzināsies, ka visiem nav jābūt vienādiem, atbilstoši iztēlē radītiem standartiem, dzīvosi harmonijā ar sevi un būsi laimīgāks.

Vērtīgi padomi, lai saglabātu emocionālo labsajūtu vasaras mēnešos:

  • izbaudīt siltās un saulainās dienas, brīvajos brīžos veltot laiku sevis pilnveidošanai un atpūtai, kas radīs prieku;
  • pieņemt sevi tādu, kāds esi. Ne vienmēr prātu pārņems priecīgas emocijas, jāiemācās sadzīvot arī ar bēdām vai dusmām, un tās pārvarēt pēc iespējas mierīgāk un ātrāk;
  • uzņemt vitamīnus, aktīvi atpūsties un pavadīt laiku svaigā gaisā, kas radīs mieru un ļaus atslābināt ķermeni pēc garām darba dienām;
  • ievērot mērenību it visā – sauļojoties, aktīvi atpūšoties, ēdod un fiziski strādājot.

Vasarā daba sniedz dažādas sezonālās veltes, kuru lietošana uzturā palīdz stiprināt veselību, tādējādi uzlabojot arī pašsajūtu. Ieteicams uzturā lietot dažādas ogas, zaļumus, piemēram, dilles, pētersīļus, un dārzeņus.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri