Valmieras Ziņas

Valmiermuižā daudzinās Meteņdienu un andelēsies

Lasīšanas laiks: 2 min

Lai ieskandinātu pavasara tuvošanos, 3. februārī no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies Meteņdienas svinības un tirdziņš „Gardu muti”. Tirdziņā pulcēsies tirgotāji, kas piedāvās gan gardas ēdamlietas un našķus, gan dažādas amatnieku gatavotas lietas, kas noderēs saimniecībā. Meteņi ir arī ciemos braukšanas laiks, tāpēc ar prieku tiks uzņemti viesi, kopīgi izzinot tradīcijas, piedaloties darbnīcās, mielojoties Alus virtuvē un dodoties izjādēs ar zirgiem, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmiermuižas kultūras biedrība.

Mājražotāju un amatnieku tirdziņš

Meteņu laikā ciemos nedrīkstot doties ar tukšām rokām, tamdēļ tirdziņā būs iegādājamas dažnedažādas lietas, ko dāvāt mājas saimniekiem. Labumus varēs atrast gan gardēži – kārtīgus lauku gardumus, kūpinājumus, maizi, svaigu sieru, kā arī našķus, medu, alu, vīnu un citus dzērienus, gan skaistu meistarstiķu cienītāji – krāšņumlietas, mājas rotājumus, apģērbus un saimniecībā noderīgas lietas.

Tradīciju izzināšana

Lai gada sākumā jestrāks prāts un ātrāk pamodinātu dabu, paredzēts dziedāt dziesmas, iet rotaļās, sildīties, gardi mieloties un darboties. Meteņos pēdējo reizi iet budēļos, nodrošinot auglību laukiem un pasargājot sevi un tuvākos no ļauna – par šo un citiem rituāliem vairāk aicinās izzināt folkloras kopa. Svinībās sastapsiet arī draudzīgo Valmiermuižas staļļa saimi, ar ko kopā doties izjādēs.

Dzīres, alus un garškopju kustības „Gardu muti” izloloti dzērieni

Kā jau svētkos pienākas, jāgādā bagātīgs mielasts, par ko būs parūpējusies arī Valmiermuižas saime. Pērn jau varēja iepazīt un sasildīties ar garškopju kustības „Gardu muti” izloloto upeņu morsu, kam šoreiz pievienosies arī no Latvijas dzērvenēm gatavots morss. Svinībās neiztikt arī bez alus, tāpēc Valmiermuižas alus darītavas meistari būs izbrūvējušu ko jaunu celšanai galdā. Valmiermuižas alus virtuve cienās ar sātīgu zupu tirdziņā, kā arī gan sestdien, gan svētdien (no plkst. 10.00 līdz 14.00) ikviens varēs ieturēt nesteidzīgas, gardas un spēka pilnas Latvijas garšu brokastis īpašā tematikā.

Darbīga nedēļas nogale Valmieras pusē

Lai svētki tik ātri nebeigtos, fonds „1836” un „Gardu muti” rosina vakaru tupināt muzikālā gaisotnē. No plkst. 19.00 Valmiermuižas alus darītavā kā tuvi, tā tāli ciemiņi aicināti uz jaunā dziesminieka Enriko Podnieka debijas albuma prezentāciju. Svētdien, 4. februārī, plkst. 11.00 izturīgie un aktīvie kopā ar fonda „1836” komandu varēs doties pārgājienā Valkas novadā – posmā no Valkas līdz Cirgaļu skatu tornim. Vairāk par pārgājienu meklē mājaslapā 1836.lv.

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri