Lasīšanas laiks: 2 min
Rudens mūs apveltī ar dažādām dārza veltēm, viena no tām ir ķirbis, kura izmantošanai virtuvē variāciju ir daudz, piedāvājam ātri pagatavojamu recepti no portāla simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas
- 1 ēdamkarote nesālīta sviesta
 - 110 g rupji sasmalcinātu dzelteno sīpolu
 - 2 sakapātas ķiploku daiviņas (apmēram 2 tējkarotes)
 - 2 tējkarotes mizota, sakapāta, svaiga ingvera
 - 1/2 tējkarote dzeltenā karija pulvera
 - 3/4 tējkarotes maltas ķimenes
 - 1/2 tējkarote malta koriandra
 - Neliela šķipsniņa kanēļa
 - 1 tējkaroti sāls ( var vairāk vadīties pēc garšas )
 - 960 ml vistas buljona (vai dārzeņu buljonu veģetāriešiem)
 - 2 lauru lapas
 - 340 g grauzdētu ķirbju biezeni
 - 240 ml ūdens
 - 3 ēdamkarotes saldā krējuma
 - 1/8 tējkarotes melno piparu
 - Bezpiedevu jogurts (garnējumam)
 - Grauzdētas ķirbju sēklas (garnējumam)
 
Pagatavošana
- Gatavošanai būs nepieciešams aptuveni 4-5 L katls. Tajā izkausē sviestu. Kad tas izkusis, tajā ber sagrieztos sīpolus un sautē, kamēr mīksti ( aptuveni 5-6 minūtes ) Pievieno sakapāto ķiploku, ingveru un sautē vēl pāris minūtes. Kad masa pāris minūtes sautējusies, tai pievieno sausās garšvielas – kariju, ķimenes, koriandru, kanēli, un sāli un sautē vēl 2 minūtes.
 - Pāri visam lej vistas vai dārzeņu buljonu, pievieno lauru lapas un ķirbja biezeni, kā arī ūdeni. Ja zupa ir pārlieku bieza, pēc ieskatiem var pievienot vēl ūdeni.
 - Visu uzsildīt līdz vārīšanās temperatūrai. Kad zupa vārās, uguni samazina, katlam uzliek vāku un ļauj uz lēnas uguns vārīties aptuveni 10-15 minūtes.
 - Kad zupa uz lēnas uguns ir vārījusies 10-15 minūtes, no tās izņem lauru lapas un ar rokas blenderi zupu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
 - Īsi pirms pasniegšanas zupā iemaisa saldo krējumu. Katrā bļodiņu apkaisa ar šķipsniņu melnos piparu un grauzdētajām ķirbju sēklām. 
Lai labi garšo!
 




		
		
									

































						
















