Valmieras Ziņas

Vēsā vasara ietekmē arī vietējo saldējuma tirgu

Lasīšanas laiks: 2 min

Salīdzinoši vēsā vasara ietekmē ne tikai mūsu plānus, bet arī uzņēmējus, kas savu darbību visaktīvāk veic tieši vasaras sezonā. Lai noskaidrotu kā vasarai nelabvēlīgie laika apstākļi ietekmējuši vietējo saldējumu tirgu, portāls “Valmieras Ziņas” sazinājās ar “Rūjienas saldējums” īpašnieku Igoru Miezi.

Igors stāsta, ka šī vasara ir pārsteigums visiem, arī saldējuma ražotājiem. “Varam novērot, ka kaut kas pasaulē mainās – kamēr citur Eiropā šis gads iezīmējas ar karstuma rekordiem, mūs vasara pārsteigusi ar aukstuma rekordiem, kas, protams, diezgan ievērojami ietekmē saldējuma noietu vietējā tirgū. Tas savukārt nozīmē to, ka ir vairāk jāstrādā uz eksportu, kur mums šogad ir ļoti labi panākumi. Žēl, jo mājas tirgus ir mājas tirgus, bet žēloties par laika apstākļiem nav nekādas jēgas, drīzāk ir jādomā kā kompensēt to radīto kritumu. Domāju, ka kopējais rezultāts nebūs būtiski sliktāks, kā pagājušajā vasarā,” Igors ir optimistisks.

“Rūjienas saldējumu” varot atrast ne tikai kaimiņvalstīs, bet arī Polijā, Bulgārijā, Slovākijā, Zviedrijā, Anglijā, Holandē, Vācijā, Itālijā un pat ASV.

Viņš gan piemetina, ka saldējuma ražotni ietekmē arī citi faktori, piemēram, izejvielu cenas. Šogad saldējuma ražošanā izmantoto piena un krējuma tauku cenas esot neraksturīgi augstas. “Parasti šo produktu cenas maija beigās un jūnijā sāka savu lejupslīdi, kas turpinājās līdz rudenim, bet šogad notika pilnīgi pretējais – cenas kāpa un joprojām turpina kāpt. Šobrīd, protams, berzē rokas tie, kas saldējumus ražo ar palmu taukiem, bet, tā kā mēs savu produkciju ražojam tikai no piena un krējuma, diezgan spēcīgi izjūtam cenu svārstības. Kā arī šis faktors ietekmē ne tikai vietējo, bet arī eksporta tirgu. Šobrīd labākā ekonomiskajā situācijā ir tie ražotāji, kas saldējumus gatavo no palmu taukiem, bet mēs paliekam zaudētājos,” stāsta Igors.

Neskatoties uz nelabvēlīgajiem apstākļiem, “Rūjienas saldējums” šogad savā produkcijas klāstā ieviesis vairākus jaunumus. Radītas divas jaunas vafeļu glāzītes ar ķiršu un acai ogu garšām, kā arī litra iepakojuma saldējumi ar smiltsērkšķiem un grauzdētām auzu pārslām. Kā interesantāko šīs sezonas jaunumu Igors min saldējumu uz kociņa ar košļājamās gumijas jeb “bubblegum” garšu. “Ilgi strādājām pie tā, lai iegūtu saldējuma krāsu, nelietojot mākslīgas krāsvielas. Beidzot atklājām, ka to var iegūt no dažādiem jūras produktiem, ar kuriem var iekrāsot saldējumu, lai nelietotu dažādas mākslīgās krāsvielas,” atklāj Igors.

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri